Asgari Ücretliye büyük müjde

Asgari Ücretliye büyük müjde

Asgari Ücretliye büyük müjde

Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hiçbir asgari ücretlimiz 1300 liranın altındabir maaş almayacak. Asgari ücretlimiz şunu bilsin, 1300 liranın altında birmaaşın muhatabı olmayacak dedi.

Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hiçbir asgari ücretlimiz 1300 liranın altındabir maaş almayacak. Asgari ücretlimiz şunu bilsin, 1300 liranın altında birmaaşın muhatabı olmayacak dedi.

Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ı kabul etti.Bakan Müezzinoğlu, Atalay’ın asgari ücret ve emeklilerin zamları ile ilgilitaleplerine şöyle karşılık verdi:

Bugün BakanlarKurulu’nda gündeme gelecek, Eylül ayından itibaren asgari ücretlerin vergikesitleri dolayısıyla alacakları net ücretler 1230 liraya kadar düşüyor, 70liralık bir kayıp oluşuyor. Bunun telafisiyle ilgili zaten önceki bakanımızşimdiki İçişleri Bakanımız o gün imza atılırken bunun telafi edileceğine dairsöz de verilmiş. Maliye Bakanımız ile ben de son iki gündür çalışma ekipleri deçalışıyor. O sözün arkasında onlar da duracaklar ve inşallah bugün BakanlarKurulu’nda son şeklini vereceğiz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim hükümetinverdiği, önceki bakanımızın verdiği söz, sözümüzdür. Hiçbir asgari ücretlimiz1300 liranın altında bir maaş almayacak. 1300’e tamamlayacak bütün tedbirlerimaliye ile görüşerek son şeklini de bugün veya bu hafta veririz. Dolayısıylaasgari ücretlimiz şunu bilsin, 1300 liranın altında bir maaşın muhatabı olmayacak.Diğer konuyu da önümüzdeki süreçle ilgili hükümetimize, Başbakanımıza, BKK’yagötürürüz, onunla ilgili değerlendirmeleri de önümüzdeki günlerde hep beraberpaylaşırız.

Emeklilik promosyonları ileilgili de çalıştıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, Alın teri kutsal,hele asgari ücret gibi çok daha iyi olmasını arzu ettiğimiz ama ülkeninekonomisiyle de paralel giden bir yapının asgari ücretliyi daha mutlu edecekkoşulları da inşallah ülke olarak yakalarız. Burada önemli olan siyasi istikrar,siyasi istikrarın getirdiği ekonomik istikrar, ekonomik büyümeyle birlikteinşallah önümüzdeki süreçler sizin de bizim de arzu ettiğimiz koşulları dayakalarız. Alınterinin hakkını korumakta hep beraber, ülke ekonomikdengeleriyle birlikte inşallah birlikte götüreceğimiz süreçtirifadelerini kullandı.

Toplantı sonrası basınmensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin esnekçalışma modeli taslağının ne durumda olduğuyla ilgili soru üzerine, Buhafta içinde ben yönetmeliğin son sunumunu alacağım, son bir değerlendirmeyiyaptıktan sonra ümit ediyorum ki bu ay sonuna kadar bu yönetmeliği yayınlamışolacağız, büyük oranda hazırlıklar tamamlandı gibi görünüyor cevabınıverdi.

OECD ANKETİ

Bakan Müezzinoğlu, birgazetecinin, Emeklilik promosyonları ilgili çalışma ne durumda bir sonuçalınacak mı? OECD’nin bir anketi yayınlanmıştı, OECD ülkeleri içerisindeemeklilerin en yoksul olduğu ülkeler arasında Türkiye yüzde 18’de ortalarda yeralıyor. OECD ülkelerindeki bu rakamsa yüzde 10 siz bu rakamları nasıldeğerlendiriyorsunuz? soruları üzerine ise şöyle cevap verdi:

Promosyon konusundakiçalışmalar Sayın Süleyman Soylu Bakanımız döneminde bir noktaya kadar taşınmışama biz geldiğimizde bayram geldi ve henüz daha o konuyu fiilen çalışma masamızaalıp da bir icraat sürecine önümüzdeki haftadan itibaren alacağız. Gelinen birnokta var, Başbakanımıza da sunacağız, bankaların bugüne kadar giderhanelerinde görünmeyen bir rakamı zarar gibi görüyor olmaları ve emekliyeödenen maaşların bankalardaki duruş süreleri ortalama bir buçuk, iki günarasında. Burada arzu ettiğimiz veya emeklinin beklentisi rakamlarını henüzyakalamış değiliz. Medyaya yansıyan bazı rakamlar var, bir kısmı da gerçektenbiraz abartılı olması, mümkün görünmeyen rakamlar. Emekliyi de reel olmayan biralgıya taşımamak gerekir. Onların haklarını koruyarak başarabileceğimizin eniyisini başarmak bakan olarak bizim görevimizin ötesine taşıyoruz. İnşallahonun kararını Başbakanımıza bırakarak daha iyi sonuçlar alabilecek bir süreci önümüzdekigünlerde sonuçlandırmaya gayret edeceğiz. Biraz sabırla süreci götürmeyeçalışıyoruz ideal bir noktaya alabilmek için.

OECD ÜLKELERİNİNHİÇBİRİNDE 65 YAŞ ÖNCESİ EMEKLİLİK YOK

Bakan Müezzinoğlu OECDanketi ile ilgili de, Emeklilerin OECD ortalamalarına baktığımızdaemekliler adına arzu ettiğimiz noktada, daha idealini hepimiz istiyoruz.Ülkenin realitelerini, ekonomik dinamiklerini de göz ardı etmemek lazım. Neyazık ki bizim bazı popülist politikalarımızın getirdiği sıkıntıları da hemekonomimiz hem milletimiz ağır bedeller ödeyerek ödedi. Hem de emeklimizinbugünkü durumuna yansıyan bir tablo oldu. Acaba OECD ortalamalarındaki emekliyaşına bakıldığında Türkiye kaçıncı sırada? Ona da bakmak lazım. OECDortalaması ülkelerde emekli yaşında kanaatim odur ki Türkiye birinci sırada.Çünkü OECD ülkelerinin hiçbirinde 65 yaş öncesi emeklilik yok. Halbuki bizde 39yaştan itibaren tutun emekli olma süreçlerini devreye soktuğumuz o popülistdönemler var. O nedenle buradaki süreci sağlıklı yönetebilirsek, inanıyorum kiemeklimizin her geçen gün hayat standardını çok daha iyi noktaya taşıyacaksüreçleri planlayabiliriz değerlendirmelerinde bulundu.

Bakan Müezzinoğlu, kıdemtazminatı fonu ve taşeron işçiler için yapılacak sınavla ilgili de taraflarlagörüştükten sonra değerlendireceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2016, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER