Başaran: Üretici emanete fındık vermesin´´

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Akçakoca’da fındık hasatı erken başladı

Başaran: Üretici emanete fındık vermesin´´
gundemeregli.com-Havasıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Akçakoca’dafındık hasadı erken başladı. Fındık üreticileri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu´dangetirdikleri mevsimlik tarım işçilerine ürünlerini toplatıyor. 

Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve Akçakoca Ziraat Odası BaşkanıLevent Başaran yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerindeseyretmesi toprak yapısına ve cinsine bağlı olarak Karadeniz’de olduğu gibiAkçakoca’da da bazı alanlarda fındığın erken olgunlaştığını ve hasadın 1 haftaönce başladığını söyledi.
Doğu Karadeniz ve diğer bölgelerde fındıkta bu yıl meydana gelen don nedeniylerekoltenin beklenenin altında olacağını ifade eden Başaran, şöyle konuştu:Bazı kurum ve kuruluşlar rekolteyi yüksek göstererek fındıkta spekülasyonyapmaya çalışmaktadır. Bizim rekolte tahminimiz Türkiye genelinde 360 bin ton.Akçakoca’da 25 bin ton. Fındık üreticilerimiz bu sene kesinlikle emanete fındıkvermesin. İhtiyacı kadar fındığı satsınlar. Bu yıl fındık fiyatının 10 TLüzerinde olacağını tahmin ediyoruz. Zaten bu fiyat olması gereken fiyattır.Üreticilerimiz fındığı ne kadar elinde bekletirse o kadar fındık fiyatıyükselecektir.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER