Demirtaş Erdemir çalışanlarına açık destek verdi

Demirtaş Erdemir çalışanlarına açık destek verdi

Demirtaş  Erdemir çalışanlarına açık destek verdi
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden 26. Dönem toplu sözleşme görüşmesinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, haklı mücadelelerinde Erdemir çalışanlarının her koşulda yanlarında olduğunu söyledi. 

Erdemir’in uzun yıllardır hiçbir sosyal sorumluluğunu yerine getirmediği gibi yüksek karlar elde etmesine rağmen çalışanların ücretlerine artış talep ettiğinde olumsuz tavır sergilemesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti. Erdemir yönetiminin çalışanların hak ettiği alın terinin karşılığını vermesini isteyen Demirtaş “Gülüç halkı olarak Erdemir yönetimin çalışanlarına karşı sergilediği olumsuz tavrı kabul etmemiz mümkün değildir. Erdemir her yıl yüksek kârlar açıklamakta ve kârı her yıl artmaktadır. Erdemir’in elde ettiği yüksek kârlar bizleri de ziyadesi ile memnun etmektedir. Ancak çalışanların talep ettiği ve de hak ettiği ücreti de vermelidir. Erdemir çalışanları, Erdemir yönetiminin kölesi değildir. Unutulmamalı ki Erdemir o yüksek karları elde ediyorsa çalışanlarının özverili ve fedakârca çalışmaları sayesindedir. Bu nedenle bizim tarafımız net ve açık olarak çalışanlardan yanadır. Erdemir çalışanlarının üyesi olduğu Türk Metal Sendikası’nın her koşulda yanlarında olduğumuzun bilinmesini isterim. Türk Metal Sendikası’nın Erdemir yönetiminden, üyesi Erdemir çalışanları için ücret artışı ve sosyal haklar konusunda ki talepleri yerine getirilene kadar Gülüç Belediyesi ve Gülüç halkı olarak her türlü eylem ve girişimlerine sonuna kadar destek vereceğiz. Bu mücadele sırasında çalışanlar hak ettikleri ücret artışını alana kadar Erdemir yönetimine karşı her türlü yaptırımı da uygulamaya koymaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz” dedi.

Başkan Demirtaş açıklamasında ayrıca Erdemir yönetiminin, çalışanların hak ettiği ücret artışı taleplerini yerine getirerek 26. Dönem Toplu Sözleşmesi’nin huzur ve barış içerisinde çözüme kavuşmasını istedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2016, 07:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Melih 67
Melih 67 - 7 yıl Önce

ayni destegi taseron isciler icinde bekliyoruz.erdemiri erdemir yapan asgari ucretle calisan taserondur

SIRADAKİ HABER