EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR…

EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR…
gundemeregli.com-
Alaplı ilçesinde 2 yıl önce kurulan çorap fabrikası ilçe istihdamının yanı sıra ekonomiye de büyük katkı sağlıyor.

Alaplı ilçesine bağlı Çamlıbel  Köyü altında 2 yıl önce kurulan Çorap Fabrikası Genel Müdürü Sürmeli Kıraç, fabrikada yıllık 700 bin düzine çorap ürettiklerini amaçlarının 3 milyon düzine çorap üretmek olduğunu söyledi.

Alaplı İlçesine yatırım yaparak ilçe ekonomisine destek vermekten mutluluk duyduğunu belirten Kıraç, 35 yıldır çorap imalatı yapmaktaydım.

2012 yılının 3. ayında bu fabrikayı aldık. Daha sonra faaliyete geçtik. İlk etapta 30 makine aldık, daha sonra bir 30 adet makine alarak çalışmalarımıza devam ettik. Son olarak bir 30 adet makine alarak toplam makine sayımızı 90’a çıkardık. Amacımız bu makine sayısını 300’e çıkarmak şu anda 50 işçimiz mevcut bu sayıyı da 300’e çıkarmak hedefimiz var. Ama işçi özellikle kalifiye işçi konusunda sıkıntımız var. Burada tekstilde kimse çalışmak istemiyor. Bazı tekstil firmalarının işçilere maaş ödemelerinde sorunlar yaşandığı için bizde işçi konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Şu anda fabrika olarak yıllık üretimimiz 700 bin düzine çorap biz bu üretimi 3 milyon düzineye çıkarmak istiyoruz” dedi.

Avrupa ve iç piyasaya yönelik üretim yaptıklarını belirten Kıraç, “ Şu anda İngiltere, Romanya ve Arnavut’a çorap ihraç ediyoruz. İç piyasa da 67 il’e satış gerçekleştiriyoruz. Sıfır yaş bebe, çocuk, genç, kadın, erkek olmak üzere tüm yaş guruplarına göre renk ve model sorunu olmadan ürün imalatı yapabiliyoruz. Fabrikamızı büyütmek hedefindeyiz. Bu yönde dış piyasa da çeşitli ülkelerle ticari anlamda çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

Hiçbir kredi çekmeden tamamen kendi kaynakları ile faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Kıraç şöyle konuştu: “ Firma olarak Tamamen kendi imkanlarımızla hiçbir banka ve devlet desteği almadan büyümeye çalışıyoruz. Alaplı’ya geleli 2 yıl oldu şu anda büyümeye devam ediyoruz. Bizim fabrikamız İstanbul’daydı oradaki fabrikamızı fesih edip oradaki fabrikayı buraya taşımayı düşünüyoruz. Bu da yavaş yavaş olacak çünkü personelimizi yetiştireceğiz bunu tamamlarsak bu fabrikamızı da ilçemize taşıyacağız. Şu anda en büyük sıkıntımız doğalgazımızın olmaması rekabet yapabilmek ve ucuz imalat yapabilmek için bir doğalgaz kullanamıyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz”

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER