Erdemir Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliği ve kalıcı değer üretmeyi temel alan Erdemir Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (Erdemir), Borsa İstanbul’un (BIST), borsada işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin bulunduğu Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı.

Erdemir Borsa İstanbul’un Sürdürülebilirlik Endeksi’nde

Tüm faaliyetlerinde sürdürülebilirliği ve kalıcı değer üretmeyi temel alan Erdemir Grubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (Erdemir), Borsa İstanbul’un (BIST), borsada işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin bulunduğu Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer aldı.

Türkiye’de sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamaların artmasını amaçlayan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan şirketler çevre, biyoçeşitlilik, iklim değişikliği, insan hakları, yönetim kurulu yapısı, rüşvetle mücadele, iş sağlığı ve güvenliği kriterlerine göre değerlemeye tabi tutularak belirlendi. BIST 50 şirketlerine yönelik yapılan değerlendirme sonucu Kasım 2015-Ekim 2016 döneminde Endekste 29 şirket yer aldı.

Erdemir’in BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer almasını değerlendiren Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır; dünya klasında şirket olma hedefi doğrultusunda çalışan Erdemir Grubu’nun, paydaşlarına yarattığı katma değeri artırma ve sürdürebilir kılma yönünde önemli kazanımlar elde ettiğini belirtti. Grubun üretim yolculuğuna sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm süreçlerine entegre etmiş, bugünün ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarına duyarlı bir yapıyla devam ettiğini söyleyen Ali Pandır, Erdemir’in BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde kalıcı olarak yer almasını hedeflediklerini söyledi. Ali Pandır “Sürdürülebilirlik yaklaşımımız bize hem faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda risklerimizi, fırsatlarımızı ve etkilerimizi anlayabilme ve yönetebilme hem de yarattığımız katma değeri artırma imkanı veriyor. Çelik sektörünün lideri olarak bu alanda da örnek ve öncü uygulamalarımızı sürdüreceğiz. Grubumuz elde ettiği başarılarla, gelecek hedeflerine doğru sağlam bir temel üzerinde ilerliyor” dedi.

Borsa İstanbul’un kurulduğu 1986 yılından bu yana hisseleri işlem gören ve kurumsal yatırımcıların gözdesi olan Erdemir, Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alarak bir rekabet avantajı daha elde etti. Erdemir Grubu 50. Yılını kutladığı 2015 yılında önemli başka bir başarıya daha imza atmış, Grubun ana şirketi Erdemir, BIST Kurumsal Yönetim Endeksine girmeye de hak kazanmıştı. Her iki endeksteki başarı ile Erdemir Grubu’nun başarılı kurumsal yönetimi ve sürdürülebilirlik performansı, bağımsız kuruluşlarca tescillenmiş oldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 13:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ünal SAVAŞ
Ünal SAVAŞ - 8 yıl Önce

African Proverb, translated into Mandarin, posted on the wall of a Chinese factory:

Every morning in Africa, a gazelle wakes up.
It knows it must run faster than the fastest lion or it will be killed.
Every morning a lion wakes up.
It knows it must outrun the slowest gazelle or it will starve to death.
It doesn’t matter whether you are a lion or a gazelle.
WHEN THE SUN COMES UP, YOU’D BETTER START RUNNING.

Çin’deki bir Amerikan otomotiv fabrikasında şu deyiş asılıdır:

“Afrika’da her sabah bir ceylan uyanır.
Ceylan en hızlı koşan aslandan daha hızlı koşması gerektiğini,
Yoksa öldürüleceğini bilir.
Afrika’da her sabah bir aslan uyanır.
Aslan en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini,
Yoksa aç kalacağını bilir.
İster aslan olun ister ceylan,
GÜNEŞ DOĞDUĞUNDA DÜNDEN HIZLI KOŞMAYA BAŞLAYIN.”

SÖZÜN ÖZÜ-1) “It´s not the BIG that eat the SMALL, it´s the FAST that eat the LOW.” Jason Jennings.

SÖZÜN ÖZÜ-2) “Uzun ömürlü şirket olmanın sırrı, büyük olmaktan değil, hızlı olmaktan geçiyor.” OECD araştırmasından

SÖZÜN ÖZÜ-3) “Bizim hiç taviz vermeden yaptığımız tek şey, bu büyük şirket yapımız içinde küçük şirket ruhuna ve dolayısı ile küçük şirket hızına sahip olmaktır.” Jack Welch

SÖZÜN ÖZÜ-4) “Bir kuruluştaki değişim hızı, kuruluş dışındaki değişim hızından düşükse, o kuruluşun sonu yakındır.” Jack Welch

SÖZÜN ÖZÜ-5) “Oturmuş bir kurum olmak bugün çok büyük dezavantajdır.” Gary Hamel

SÖZÜN ÖZÜ-6) “Çeviklik, Kurumunuzun değişime tepki verme yeteneğidir. Değişime iyi tepki veremezseniz yok olursunuz.” Sanjay Parthasarathy

SÖZÜN ÖZÜ-7) Günümüzde şirketler hızlı hareket etmek zorundadır yoksa hiç hareket edemezler.” Michael Hammer ve James Champy

SÖZÜN ÖZÜ-8) [ct]The speed of the boss is the speed of the team.[ct] Lee Iacocca

SÖZÜN ÖZÜ-9) “Leaders have to act more quickly today. The pressure comes much faster.” Andy GROVE

Kimin aslan, kimin ceylan olduğunu bilemem. Ancak şu bir gerçektir ki; Artık “BÜYÜK KÜÇÜĞÜ DEĞİL, HIZLI OLAN YAVAŞI YENECEK.” Acımasız bir rekabetin hüküm sürdüğü günümüz iş dünyasında, şirketimizin rekabet gücünü sektörümüze yön veren ve oyunun kurallarını belirleyen küresel çelik şirketleri seviyesine (World-Class Company) çıkarmak için; güneş doğduğunda “DÜNDEN DAHA HIZLI KOŞAN” tüm değerli ERDEMİR GRUBU çalışma arkadaşlarımın YENİ YILI KUTLU OLSUN.

Saygılarımla

“THINKING OUT OF THE BOX & UNCONVENTIONAL THINKING”
Ünal SAVAŞ – Erdemir emeklisi, Kalite gönüllüsü
“Kalite formalite değildir.” - “Quality is not a formality.”

SIRADAKİ HABER