Erdemir Forbes 2000 Listesinde

Bu yıl 50. yılını kutlayan Erdemir Grubu, ciro ve kârlılıkta yüksek performansla kapattığı 2014 yılındaki başarısının ardından 2015 yılının Forbes Global 2000 listesinde de yer alarak dünya klasındaki şirketler arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Erdemir Forbes 2000 Listesinde

Bu yıl 50. yılını kutlayan Erdemir Grubu, ciro ve kârlılıktayüksek performansla kapattığı 2014 yılındaki başarısının ardından 2015 yılınınForbes Global 2000 listesinde de yer alarak dünya klasındaki şirketlerarasındaki yerini sağlamlaştırdı. Tüm dünyada halka açık şirketlerin gelir,karlılık, varlıklar ve pazar değeri olmak üzere dört temel kriteri üzerindendeğerlendirilmesiyle oluşturulan liste, bu yıl 13. kez yayınlandı. Erdemir GrubuYönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, ilk kez yer aldıkları Forbes Global 2000sıralamasında daha yüksek sıraları hedeflediklerini ve Erdemir’in “DünyaKlasında Şirket Olma” vizyonuyla yükselişe devam edeceğini vurguladı. Erdemir listeye,5.3 milyar dolarlık satış, 732 milyon dolar kar, 6.9 milyar dolar değerindekivarlıkları ve 5.8 milyar dolarlık pazar değeriyle 1729. sıradan girdi.

Türkiye’nin ağırsanayi devi Erdemir Grubu, 5.3 milyar dolar ciro ve yüzde 51 artışla 732 milyondolar kârla kapattığı 2014 yılının ardından, 2015 yılında dünyanın devşirketlerinin yer aldığı Forbes Global 2000 listesine ilk kez girerek yüksekperformansını taçlandırdı. Bu yıl 13. kez yayınlanan liste, tüm dünyadaki halkaaçık şirketlerin dört temel kriter üzerinden değerlendirilmesiyleoluşturuluyor. Toplam satış, karlılık, varlıklar ve pazar değeri olmak üzerebelirlenen bu kriterlerin her biri için yapılan dört ayrı ön listenin içindende Global 2000 sıralamasına giren şirketler ilan ediliyor. Global 2000listesine giren 1729. sıradan giren Erdemir Grubu, kuruluşunun 50. yılında“Dünya Klasında Şirket Olma” vizyonu çerçevesinde önemli bir başarıya daha imzaattı.

Konuyla ilgilibir açıklama yapan Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, “Ülkemizin ağır sanayidekiöncü şirketi Erdemir Grubu, küresel arenada sağlam adımlarla ilerlemeye devamediyor. Dünya Klasında Şirket olma vizyonumuz üretim, satış, Ar-Ge ve pazardeğerimiz başta olmak üzere tüm bileşenlerimizle şirketimiz ve Türkiye adınadaha büyük başarıları hedefliyoruz. Forbes Global 2000 listesine girerekattığımız adımlar hızlanacak ve tüm dünyada söz sahibi Türk şirketleri arasındaen önde yer alacağız” dedi. Geçtiğimiz yıl ulaştığı yüksek performansınardından, 2015 ilk çeyreğini de göz dolduran bir performansla tamamlayanErdemir Grubu’nun ilk çeyrek net satış gelirleri 1 milyar 179 milyon dolar, netdönem kârı ise 137 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Bu yıl 8.4 milyon tontoplam üretim hedefleyen Erdemir Grubu 479 milyon doları 2015’te olmak üzere2016 ve 2019 yılları arasında da 611 milyon dolarlık daha yatırımı hayatageçirerek beş yılda toplam 1 milyar dolarlık yatırım hedefine ulaşmayıamaçlıyor.

ERDEMİRGrubu’nun ana şirketi Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ. Türkiye’nin ilk veen büyük entegre yassı çelik üreticisidir. Grubun şirketleri; yassı ve uzunçelik üreten İSDEMİR, Sivas ve Malatya´da maden sahaları bulunan ERMADEN,Romanya´da silisli çelik üreten ERDEMİR Romanya, Grup şirketlerine mühendislikyönetimi hizmeti veren ERENCO ile sektörün ebatlanmış yassı çelik ihtiyacınıkarşılayan ERDEMİR Çelik Servis Merkezi’dir. 2006 yılında OYAK bünyesinekatılan ERDEMİR Grubu, toplam varlıkları açısından Türkiye’nin en büyük sanayikuruluşlarından biridir. Ayrıca Singapur’da “ERDEMİR Asia Pacific Pte. Ltd”adıyla Asya-Pasifik Bölgesi’ndeki faaliyetlerini yürüten bir ofisi dahabulunmaktadır.

 

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER