ERDEMİR’DE SOĞUK DUŞ (!)

ERDEMİR’DE SOĞUK DUŞ (!)
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli’de 4 Bin 800 ERDEMİR işçisi Ramazan bayram arifesine denk gelen 2 Ağustos tarihine kadar anlaşma sağlayamazsa greve çıkacak.
Sendikanın aldığı grev kararı tüm ünitelere duyuruldu. ERDEMİR’in bağlı olduğu OYAK yönetimi 2 Ağustos tarihine kadar işçi ile anlaşma zemini bulamazsa süreç tıkanacak.
Sürecin tıkanmasıyla birlikte uzun yıllardır ilk kez Ereğli’de grev yapılmış olacak.
Alınan grev kararı ilçede adeta soğuk duş etkisi yaratırken, sürecin nasıl işleyeceği ise büyük merak konusu. 
Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’de (ERDEMİR) yetkili Türk Metal Sendikası, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca 2 Ağustos 2013 tarihinde greve gitme kararı aldı.
Türk Metal Sendikası tarafından ERDEMİR ile devam eden 4 bin 800 işçiyi kapsayan 24. Dönem TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve gitme kararı alındı. Türk Metal Sendikası, işverene tanıdığı 60 günlük sürenin bitimine az bir süre kala grev kararını uygulamak için adım attı. 2 Ağustos’taki grev kararı ERDEMİR’deki tüm birimlerin panolarına asılarak işçilere duyuruldu.
OYAK’a bağlı İskenderun Demir Çelik Fabrikaları’nda (İSDEMİR) yetkili Çelik-İş Sendikası işçilerle birlikte 14 Temmuz’dan itibaren grev başlatmıştı. İSDEMİR’de grev devam ederken OYAK’a bağlı bir başka tesis olan ERDEMİR’de de daha önce alınan grev kararının uygulanması yönünde tarih verildi.
Türk Metal Sendikası ile ERDEMİR’in 2 Ağustos 2013 tarihine kadar anlaşma için masaya oturabilecekleri belirtiliyor.
BU SÜRECE NASIL GELİNDİ
Ereğli Demir Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (ERDEMİR) ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden ve 4 bin 800 işçiyi kapsayan 24. Dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde arabulucunun raporunu tamamlayıp uyuşmazlık zaptı tutmasının ardından, Türk Metal Sendikası’nın grev kararı aldı.
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, o dönem yaptığı açıklamada, grev kararının iş yerlerindeki panolara asılarak işçilerin bilgilendirildiğini ve işverene gerekli tebligatın yapıldığını ifade etmişti. Odabaş açıklamasında, “Önümüzde grev kararının uygulanması için 60 günlük bir süreç var. Bu süreç içerisinde işveren yeni bir teklifle bizi masaya davet edebilir. Görüşmelerimiz devam edecek. Toplu sözleşmenin işçilerimizin lehine sonuçlanması en büyük dileğimizdir” diyerek düşüncesini ifade etmişti.
ERDEMİR ise Türk Metal Sendikası’nın grev kararını Kamuyu Aydınlatma Platformu´na (KAP) bildirdirmiş KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer vermişti.
“Şirketimizin üyesi bulunduğu ve Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde şirketimizi temsil eden Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında, 25 Şubat 2013 tarihinde başlamış olan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri kapsamında, Türk Metal Sendikası tarafından 11 Haziran 2013 tarihinde alınmış bulunan grev kararı, 14 Haziran 2013 tarihinde şirketimize tebliğ edilmiş olup, görüşmelere devam edilmektedir.
 
Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2013, 07:32
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hakan özdemir
Hakan özdemir - 11 yıl Önce

Erdemir yönetimi greve cesaret edemez..işte o kadar.Görürüz bak.

SIRADAKİ HABER