ERDOĞAN KAPIYI ARALADI

ERDOĞAN KAPIYI ARALADI

gundemeregli.com-AK Parti 22. ve 23. dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Belediye Başkan Adaylığı konusunda bu defa açık kapı bıraktı. “Ben ne adayım, nede değilim. Ben ikisinin ortasında bir yerdeyim” diyen Erdoğan, kendisine ihtiyaç duyulması durumunda adaylığa sıcak bakabileceğini ima etti.

AK Parti’nin yerel seçimlerde bazı hesapları yapması gerektiğini de kaydeden Erdoğan, “Bana ihtiyaç duyarsa ben oradayım. Dilerim ki bana ihtiyaç duyulmaz, AK Parti´nin hedefi yerel yönetimi almak olmalı. Çok da göremiyorum öyle bir hesabı kitabı, AK Parti´nin bu hesabı yapması şart. Şuan başkanı mı düşünüyorlar onunla yapması şart.” dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Ak Parti’nin 8 ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde kazanmak için şartlanması gerektiğini belirterek, “bu benimle olur ya da mevcut Belediye Başkanı ile bir şekilde olmalı. Bana ihtiyaç duyulması halinde olurum.” dedi. Erdoğan, İttifak Metal Müdürü Tarık Babaoğlu, Erdoğan Metal Müdürü Harun Erdoğan ile birlikte OSB’de bulunan Erdoğanlar Metal’de basın toplantısı düzenledi.

Çeşitli konularda çarpıcı açıklamalarda bulunan Erdoğan, genel ve yerel siyaseti değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Fazlı Erdoğan, Bir gazetecinin Belediye Başkanlığına aday mısınız? Şeklinde bir gazetecinin sorusuna, Ben Başbakanımın AK Parti´nin arkasındayım, onun neferindeyim. Özel bir niyetim yok. Bu işler nasiple olur. Yüzde 1 de olsa bazen yüzde 99´dan büyüktür. Gazeteler yazmış o diyor ki ben buradayım) dedi bir başkası aday olmuyor dedi ben ikisinin ortasındayım” dedi.

İşte Erdoğan’ın toplantıda yaptığı konuşmadan satırbaşları.

Seçimlere 8 ay var

Türkiye´ye geliyoruz 8 ay sonra belediye başkanlığı seçimi var, ülkede birliğe bütünlüğe ihtiyaç var. Türkiye´yi yumuşatmak istiyorlar. Türkiye´yi yeniden dizayn etmek istiyorlar eski usul ile değil yeni usul ile. Sokağa indirelim, istikrar bozulsun, geçmişten düdük çalıyorduk ihtilal yapıyorduk şimdi bakıyorsunuz başka bir model. İnternette, twitter de başbakan ile hareketler var, başbakanlar çok kolay yetişmiyor. Bu ülkede 3 kişi çok sevildi rahmetli Menderes, rahmetli Özal biri idam edildi, diğeri de rivayetlere göre zehirlendi.

Dünyayı geziyorum.

Ben dünyayı çok geziyorum özellikle görevim bittikten sonra 2 yıldır 50 ülkeye gitmişim diyebilirim. Bakanlar ile bazı ülkelere gittik. Genelde işimizin yüzde 90´ı özel sektör. Milletvekili iken kamu ihalesine çok az girmiştik, milletvekilliğinin ardından kamu işine girdik oradan da paraları zamanında alamadığımız için sıkıntı çektik. Yurt dışından Türkiye başka gözüküyor Türkiye´den yurt dışı da başka gözüküyor.

Merak ettim, Urfa’ya gittim

Mayıs ayında ne oldu bakın şöyle IMF´ye olan borç bitti. IMF´ye dedik ki Türkiye´ye projelerimize müdahale edemezsiniz dedik gerekirse para verelim dedik. Başka birşey daha oldu Mayıs ayında ben Enerji ve Sanayi Komisyonunda görev aldım, 22 milyar dolar nükleer enerji santralinin ihalesi yapıldı Sinop´da. Japon ve Çinliler ile bu çalışmalar devam ediyor. Yap işlet devret modeli ile özel sektör yapıyor. Mayıs ayında büyük bir hava limanının temeli atıldı, üçüncü büyük hava limanı. Mayıs ayında yaklaşık olarak 50 milyar euroluk ihale yapıldı bu yapılırken yurt dışından firmalar da geliyor. İtalya batarken İspanya, Yunanistan batarken krizle boğuşan hatta Amerika, Türkiye´de de bir şahlanış var. Mayıs ayında bir şey daha yapıldı, TTK ile PKK´yı kimse birbirine karıştırmasın, RKK ile de karıştırmasın. TKK rulodur TTK kömür işletmesidir PKK ise terör örgütüdür. 15 gündür güney doğuya gidiyorum. Aponun köyüne kadar gittim merak ettim. Önceden oraya gideceksin oradan geçeceksin mümkün mü? Ülkücülerin başı pkk´nın başı Erbil´de ortak iş yapıyor, birbirine ortak diyenler Erbil´de iş yapıyor. Artık PKK´nın dağdan inmesi sınırlardan çekilmesi Mayıs ayında oldu. PKK dağdan indi birileri de başka yerlere indi. Çözüm süreci istemeyenler faiz lobisi düğmeye bastı.

Komisyon kurdular

Demir çelik ile son zamanlarda bazı olaylar var. Takdir ederseniz ki ödeyeceği bir takım vergiler, Halil Bey Ticaret Odası, muhtarlarımız bir komisyon kurmuşlar, emlak vergisi komisyonu. 31 Mahallenin 31 muhtarı var. Bu muhtarların önünde bir yazı var. 60 bin TL olmuş 800 bin TL, muhtarlar o komisyonda, yok muydu, TSO niye itiraz etmedi. Dün niye bunu itiraz ettin, eski yönetimin eksiği ortaya çıkıyor. biz OSB heyeti olarak onlara gidiyoruz onlar bize geliyor. Yaklaşık olarak bir bakıyorum OSB´de 56 parsel var. Burası 15 senedir hava basıyoruz şu yolu açmasaydık 3 sene önce Ereğli Belediyesine verdik ki bir şeyler yapılsın 10 yıl süre istedi. 3-4 OSB´den vazgeçtik 15 senede bir OSB kurmuşuz, 2 kilometrelik yolun asfaltını yapamamışız. Siz Çorum, Antep, Kayseri, Konya, Tuzla, Manisa, Bursa´ya gidin de OSB nedir görün. Baktığım zaman 19 firma devrede yaklaşık hepsinde çalışan kişi sayısı 600. Burada 5 bin kişi çalışacaktı, 16 firmada ruhsat almış diğerlerinin inşaat ruhsatı devam ediyor. OSB´ye yeni başvuran 4 yeni firma var. Ben işadamıyım aynı zamanda siyasetin içerisindeyim. Ereğli´de iş yapmak gerçekten çok zor. Erdemir, Ereğli´ye su satıyor. Para ile satıyor, Ereğli kaça alıyor kaça halka satıyor orasını daha önce söylemiştim. Ereğli´ye suyunu satarken cüzi bir rakam alıyor, belediye de halktan alıyor. Ereğli kendi suyunu kendi kaynağından bulmak zorunda. Ben milletvekili iken 3 proje yarım kaldı. Ereğli-Devrek demir yolu, çevre yolu, su konusu. Bunun yanında bir de üniversite. Başta yerel yönetim bu işin lokomotifi olmadığı sürece bunların hiçbirinin olması mümkün değil olursa bile çok geç doğar, ölü doğar. Bir şehirde yerelde iktidar olamazsan o şehir hem iki başlı oluyor hem de krizli oluyor. Görüyorsunuz kendi meclis üyeleri ile yaşadığı sıkıntılar ortada.

Herkes tavrını koydu

Bugünlerde Erdemir, Ereğli´nin suyunu kesecek diye duyumlar alıyoruz böyle birşey kesinlikle olmamalı. Ereğli´nin akli selime ihtiyacı var, hepimiz kardeşiz. Burada Emniyet Müdürlüğüne, Kaymakamlığa, Valiliğe teşekkür ediyoruz herkes tavrını koydu bir olay çıkmadı. Ben hiçbir polemiğin içerisine girmek istemiyorum.

Arkadaşlarımızın sorunu var

Paramı verdim daireme kavuşamadım, ben şimdi o inşaatı aldım gayri resmi yapıyorum derken resmileştirmek üzere de yetkililer ile görüştük sonuca gitmeye çalışıyoruz. 7 Senedir orada bir cenaze duruyor, 37 arkadaşız, 37 arkadaş da ev almış para vermiş, hepsini topladık mal sahiplerine gittik fark da verildi. Eski müteahhit arkadaşlar ile bu işi yapıp köprüyü geçeceğiz. Bana evi satan evi başkasına satmış, ya 560 bin TL´den vazgeçeceğiz, bir çok arkadaşın sorunu var. Baktık ki işin içerisinden çıkamıyoruz, belediyede devri falan sorun oluyor sebep sonuca bakmıyorum. Yanlış birşey yaparsak zaten hukukun önündeyiz. Biz sorunu çözmeye çalışıyoruz.

Rayları satmadan yaptı

8 Aydır ben burada ruhsat alamıyorum Düzce´ye gittim 15 günde ruhsatımı aldım. Bazı sebepler var sana oy verirken tamam 20 sene sonra adamın yolunu kapatıyorsun demek ki orası 20 yıldır gayri resmi. Halil Bey´in ismini bile zikrederken ben yaparım derken Başbakan onun yanında çok tavizkar o Türkiye Cumhuriyetini yönetiyor o da burayı yönetiyor. Kimseye hesap vermem diyor doğru hesap vermiyor. Erdemir´in başlangıcından Kandilli´ye kadar bisiklet demirleri var, o rayları satsa orayı yapacaklardı.

Prim vermem

Bir gazetecinin Posbıyık´ın, Fazlı Erdoğan ve Fatih Çakır´ın Milletvekili Ercan Candan ile arasını açmaya yönelik söylemlerine ilişkin, Ben ona prim vermem fırsatta vermem oyuna da gelmem. Çok da derdime değil ama basında yer aldığı için. Fazlı Erdoğan kimse ile kimsenin arasını açmaz, o kadar alçalmaz. Beni kimse araya sokmasın. TSO ile yan yana geldiler poz verdiler. Bir bakıyorum şimdi biri birine hain diyor. 94´de ben adaydım bu belediye başkanı 94´de kim seçti, bugün hain diyen adam seçti. Adam seçim ile geliyor mu seçim ile gelen adama fazla sözüm yok.

Ereğli’nin sahibi olduğunu düşünüyor

Halil Bey de kendine göre bir dünya eskiden belediye başkanıydım diyor şimdi ise Ereğli´nin sahibiyim diyor. Kimse beni bu işin içlerine çekmesin, milletvekili benim milletvekilimdir. Benim milletvekilleri ile hiçbir meselem olmaz tek meselem var istikrarı Ereğli´de yakalama şansımız var mı? Siyasette uzun vadeli düşman uzun vadeli dost olmaz. Örnek mi bizim meclis üyeleri ile Halil Bey´in meclis üyeleri seçimlerde birbirlerine neler derlerdi, neler yaparlardı. Seçilmiş Halil Bey´in meclis üyelerinin evini yıkıyor, işyerini yıkıyor AKP´li meclis üyeleri ile oranın önünde duruyor. CHP´li belediye meclis üyeleri oradan ayrıldı diye onun ertesi günü ona binebilir mi? AK Parti Milletvekili, AK Parti Belediye Başkanı, mensubu, Türkiye Cumhuriyetinde yanlış bir şey yaptıysa onun canını okusun AK Parti.

Halil Bey, Köksal Bey ile görüşüyor. Köksal Bey´e Köksal beyle görüşüyorlar

hayırlı olsun diyorum, Köksal bey bana ben insan tasvip etmem ki diyorum. Bitirin şu işi diyorum biz de rahat edelim geçelim karşıya diyorum. Biz uzun atlamayı bilmiyoruz ama birileri bizim için plan yapıyorsa onu biliyoruz.

Başkanı ben korudum

Buraya bakan getiremiyoruz, sendika belediye başkanını dövüyor, bunu dün yapsaydınız Ticaret Odasının yemeğinde gidin de ben belediye başkanını koruyayım. Ben yeri geldi belediye başkanına korumalık yaptım bu şehirde.”

Tünelleri görüyorsunuz

Ereğli´ye geldiğimizde şu tünelleri görüyorsunuz 30 sene önce ihalesi yapıldı 10 yılda yapıldı. Ekonomik özgürlük çok önemli. Derviş beyi bize gönderirken önce garanti ettiler faizi aldılar öyle gönderdiler. Rahmetli Ecevit´i sevmeseydik Zonguldak Karaelmas´ın adını Ecevit dermi idik. Hanımı karşı çıktı benim kocamın siyasete alet edilmesini istemiyorum dedi o üniversiteye gelip seminerler veriliyor. Konya´da Erbakan var ise burada da Ecevit olsun. Biz hep kardeşiz, birliğimizi dostluğumuzu kardeşliğimizi sürdürmek istiyoruz. 2011 seçimlerinde 10 Haziran tarihinde açıklamalarda bulundum, ben nöbeti bıraktım yeni arkadaşımız geldi, o da aldı götürüyor Allah işini rast getirsin.

Müdürlerde konuştu…

Diğer yandan Erdoğan’ın sahibi olduğu şirketlerin müdürleri de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İttifak Metal Müdürü Tarık Babaoğlu konuşmasında, İttifak Metal 60 kişiye istihdam etmektedir. Bölgeye yatırımlarını sürdürmektedir. Hedefi kapasitesini arttırarak hem yurt içi hem yurt dışı satışlarını arttırarak bölgemize hizmet etmektir. Ereğli´deki ekonomik sıkıntılar ortada. Sektörü biliyorsunuz zaten. Bölgede hem iş sağlığı ve güvenliği olsun hem işletme ruhsatı hem sağlık koruma bandına sahibiz. Sanayici olmamızdan ötürü sürekli denetleniyoruz. İş kanununa göre zor bir devreler başladı. İşyeri hekimimiz, güvenlik uzmanımız var. Önce işçi sağlığına önem veriyoruz

Her gün gidip-geliyorum

Erdoğan Metal Müdürü Harun Erdoğan, OSB´nin biraz dışarısındayız sıkıntılarımız var su Alaplı´dan geliyor bazen akmıyor bu konuda yetkili arkadaşları göreve çağırıyoruz. İşletmelere yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Sonuçta burada işletmeciyiz. Hergün ben Topçalı-Hamzafakıhlı arasındaki yolu gidip geliyorum, 2 senede arabamız pert oldu. Bu milli servet yazık günah. Bir Belediye Başkanı veya vekiller yılda bir sefer gelip görüyorlar bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Erdoğan Metal´de 50 personelimiz var. Zaman süreç içerisinde bunun 120´lere çıkarmayı hedefliyoruz. Bu da doğal olarak ekonomik durumdan ötürü biraz süreç alacak gibi. Yeni projelerimiz yeni gelişmeler var

Yapılan toplantıya 50’yi aşkın gazeteci katılırken, Erdoğan gazeteciler ile yakından ilgilendi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER