Ereğli için BEÜ´de bir araya geldiler

Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Kdz. Ereğili Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, 03.08.2015 tarihinde eski Ereğli Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanın Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsisi ile ilgili fikir teatisinde bulunmak için Rektör Özer’i makamında ziyaret ettiler.

Ereğli için BEÜ´de bir araya geldiler

Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu ve Kdz. Ereğili Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker, eski Ereğli Devlet Hastanesi’nin bulunduğu alanın Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsisi ile ilgili fikir teatisinde bulunmak için Rektör Özer’i makamında ziyaret ettiler.

Karadeniz Ereğli’de üniversite birimlerinin, Ereğli Eğitim Fakültesi ve Denizcilik Fakültesinin ve Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulunun son yıllardaki gelişimi ve üniversitemize tahsis edilen eski hastane arazisi hakkında görüş alış verişinin gerçekleştirildiği ziyarette Sayın Çaturoğlu ve Sayın Tetiker, üniversitenin Karadeniz Ereğli’de gelişen kampüsleri,gelişimi ve kapasitesinin büyümesi ve kültür sanat etkinlikleri ile şehre büyük bir dinamizm kazandırdığını vurguladılar. Rektör Özer’e Doruk ve Kepez Kampüslerinde gerçekleştirilen yatırımlar ve son yıllarda kazanılan dinamizm dolayısıyla teşekkür eden Sayın Çaturoğlu ve Sayın Tetiker, Bülent Ecevit Üniversitesine tahsis edilen alanda yapılacak yatırımlarda da her türlü desteği sağlayacaklarını da ifade etti.

Ziyarette yaptığı açıklamada Sayın Çaturoğlu ve Sayın Tetikerin ziyaretlerinden mutluluk duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Karadeniz Ereğli’deki fakültelerin ve meslek yüksekokulunun bölüm, program ve öğrenci sayılarını arttırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Üniversitemize yeni tahsis edilen alanda da hızla proje çalışmasının başlatıldığını belirten Rektör Özer, Sayın Çaturoğlu ve Sayın Tetiker’e hem bu süreçte hem de daha öncesinde üniversitenin Ereğli’deki gelişimi için verdiği destekler dolayısıyla teşekkür etti.

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİKARADENİZ EREĞLİKAMPÜSLERİNDE% 100DOLULUK ORANINA ULAŞTI

Ereğli Eğitim Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ve Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulunda bu yıl %100 doluluk oranına ulaştıklarını belirten Özer konuşmasına şöyle devam etti:“Karadeniz Ereğli’deki eğitim birimlerimize bu yıl %100 doluluk oranı ile 912 yeni öğrenci gelecek, böylece öğrenci sayımız 3500’e ulaşmış olacaktır. Göreve geldiğimiz dört yıl önceki öğrenci sayısı yaklaşık 1600 idi. Bülent Ecevit Üniversitesi olarak sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyor ve kendi ölçeğimizi, altyapımızı ve imkânlarımızı da göz önüne alarak yükseköğretim arzımızı büyütmeye çalışıyoruz. Bu süre içinde öğrenci sayısında %100’ün üzerinde bir artış sağlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu büyümeyi sağlarken eğitim-öğretimin kalitesine de çok büyük önem veriyoruz. Son dört yılda tüm eğitim birimlerinin altyapılarını, dersliklerini, kütüphaneleri, spor alanlarını ve laboratuar imkânlarını tamamen elden geçirdik. Çok önemli miktarda yatırım yaptık. Mevcut laboratuarları güncelledik, yeni laboratuarlar yaptık. Aynı zamanda öğretim elemanı sayısında da büyük artışlar sağladık. İnşallah sizlerin katkılarıyla kazandığımız yeni kampüs alanıyla çok daha güçlü olacağız.”

Şaban atalay

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2015, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER