Fatih koleji binaları fakülteye verilsin

Fatih koleji binaları fakülteye verilsin

Fatih koleji binaları fakülteye verilsin


Zonguldak’ın Ereğli ilçesiTicaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, 15 TemmuzFETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimininekonomiyi çok fazla etkilemediğini söyledi. Tetiker, düzenlediği basıntoplantısında FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağladığı gerekçesi ile el konulanFatih Koleji binalarının Turizm Fakültesi’ne tahsis edilmesini istedi.

Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker Türkiye veEreğli’de yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere TSO hizmet binasında basıntoplantısı düzenledi. TSO Başkan Vekili Sertan Yalçın, Yönetim Kurulu ÜyeleriMehmet Çivici, Mehmet Remzi Alim, Selçuk İnceoğlu, Abdurrahman Çınar ve HasanYavuz’un da katıldığı basın toplantısında konuşan Tetiker, 15 Temmuz darbegirişiminde şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere ise acil şifalar diledi.Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşmasınabaşlayan Tetiker, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep TayyipErdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara inip tankların önünde duran milletindarbeyi önlediğini söyledi. Tetiker, geçmişte Türkiye’de yapılan darbelerde tümsermayenin yok edildiğini ve ekonominin çok büyük yara aldığını ancak 15 Temmuzdarbe girişiminin ekonomiye ciddi bir zararı dokunmadığını söyledi.

El konulan okul, Turizm Fakültesi’ne devri

Kdz. Ereğli’de FETÖ/PDY terör örgütüne finans sağladığıgerekçesi ile el konulup kayyum atanan Fatih Koleji ve tüm sosyal tesislerininTurizm Fakültesi’ne tahsis edilmesi gerektiğini anlatan Tetiker, Ereğli’nin son10 yılda Erdemir’in özelleştirilmesi ile tüm ekonomik kazanımlarının elindenalındığını vurguladı. Tetiker konuşmasında “Bizim başta koyduğumuz hedeflerimizdevam ediyor. Fatih Koleji’nin yerini Turizm Fakültesi’ne tahsis edelim diyedüşünüyoruz. Bunlardan kalan eski yurtlar var. Bu yurtlarla birlikte hepsiniorganize edip bunların hepsine talip olalım. Yanlış anlaşılmasın biz TSO olarakhiçbir yere talip değiliz. Biz buralara Kdz. Ereğli için talibiz. Bizim dahaöncede fakültede yaptığımız işlerin TSO olarak bize bir getirisi yok. Oralarıda Kdz. Ereğli için yaptık. Biz ortada olan bir haksızlığı ateşledik.Haksızlığın arkasından da bin 700’lerde olan öğrenci sayısı formasyonlarlaberaber 5 binlere çıktı. Bizlerin bu ateşi soğutmamamız lazım. Birileri ‘Kdz.Ereğli’ye üniversite olmaz, felan’ bir şeyler diyor. Olur olmaz, ben hedefimiyüksek tutayım. Biz hedefimizi neden küçük tutalım. Kdz. Ereğli son 10 senedeen büyük haksızlığa uğramış. Sen Ereğli’nin elinden Erdemir’i ve bütün ekonomikkazanımlarını aldın” dedi.

ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ile 1 Temmuztarihinde yapılan görüşmede el konulan Bank Asya’da teminat mektupları bulunantüccar ve sanayicilerin yaşadığı sıkıntıları görüşmek üzere bir toplantıdüzenlediklerini ifade eden Tetiker, kendilerinden istediği 1-2 aylık sürenin üstyönetim tarafından kabul edilirken, alt kadronun uygulamaya sokmadığınısöyledi. ERDEMİR Yönetiminin onay verdiği bir duruma alt kadronun uymamasının‘İkili mi oynuyorlar?’ sorusunu akıllara getirdiğini ifade eden Tetiker şunlarıdile getirdi;“1 Temmuz’da Ali Pandır ve Başak Hanım ile İstanbul’da birtoplantı yaptık. Bu toplantıda bu mücadelelerimizi anlatıyoruz. Başak hanım,‘sizin için de seçim arifesinde, seçim yatırımı için yapıyor diyorlar’ dedi.Ben de kendisine ‘ben hiçbir zaman seçim çalışması yapmadım’ dedim.Bilboardlara posterlerini koyanlar belli. Beni bilen bilir. Ben hizmet yaparım.Hem de üst seviyede. Bırakın Kdz Ereğli TSO’yu. 365 oda içinde emsaline bakın.Ereğli TSO doğru mu yapmış, yanlış mı yapmış görülür. Erdemir’le toplantıyapıyoruz, taleplerimizi iletiyoruz, içimizdeki hainler Tetiker seçim çalışmasıyapıyor diyorlar. Anında cevap verdim. O zaman kapatalım TSO’yu ilçeyi panayıryerine çevirelim, billboardlara resimlerimizi asalım, seçim çalışması yapalım.Seçim gününe kadar hangi hassas gün, konu, olaya iştirak edeceksek, o günekadar çalışmak düşer bize. Herhangi bir vizyonun yok, ortada bir şeyin yok,sana burayı hokkabazlığından dolayı verecekler. Herkes seyreder ancakhokkabazı. Erdemir alma ağacının altında büyümüş, hiç verme diye bir şey yok.Arkadaşların Bank Asya ile sıkıntıları oldu, burnumuzdan getirdi Erdemir.Yukarıdan söz alıyorsunuz, sayın Ali Pandır’dan, aşağıdaki insanlar uygulamayageçmiyor. Danışıklı dövüş müdür nedir? Çözmekte güçlük çekiyoruz. Biz diyalogkurmaya çalıştıkça onların önyargısı ortadan kalkmıyor. 1 temmuz’da bir saattenfazla konuştuk. Her şeyin başında kendi içimizdeki ihanet eden arkadaşlar var.Oradan çok küçük menfaat elde edebilmek için Ereğli’yi jurnalliyor, insanlarıjurnalliyor. İhanetten başka şey değil. Bu şerefsizlik. Başka bir şey değil. Nehakkın var Ereğli’nin menfaati varsa o insanlara bu fırsatı veriyorsun.”

“PTT ilçe merkezinegelsin”

Ereğli Çarşı Merkezindeki postanenin inşaatının bir an önce yapılmasını talepeden Tetiker, esnafında bu yönde kendilerinden talepleri olduğunu ifade etti.Tetiker “Küçük, orta ölçekli esnafımızın talebi var. Bu postane bir an öncebitirilsin. İyi kötü orada insanlar gelsin, esnaf ticaret yapsın. Bu postaneninbir an önce yapılmasını talep ediyorlar. Belediyeden, kaymakamlıktan bunu çokçabuk çözeriz. Bunu çözüp hızlandırmamız lazım. Bunu gündeme getiriyorum,neden; savsaklama varsa ortadan kalksın. Postane yapılması için karar alınmışama neden yapılmasını sorgulamamız lazım” dedi.

“Eski Devlet Hastanesibinalarının yıkım ihalesi yapıldı”

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Kampüsü için tahsisi edilen eskidevlet hastanesi binalarının yıkım ihalesinin gerçekleştiğini anlatan Tetiker,Zonguldak’ta Ereğli’ye karşı bir kompleks olduğunu söyledi. Toplantıda ilk kezKdz. Ereğli OSB’nin isminin Zonguldak’taki siyasetçiler tarafından sırfkompleks nedeniyle ‘Zonguldak Kdz. Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’ olarakkonulduğunu açıkladı.

Şehit Tunahan Kartal’ınailesine ev alımı

Kdz. Ereğli TSO ve OSB olarak Hakkari’de şehit olan Balı Köylü TunahanKartal’ın ailesine alınan evin ücretinin yarısının karşılandığını belirtenTetiker, gazetecilerin darbe girişimin ekonomiye etkileri yönündeki sorusuna“Sayın cumhurbaşkanımızın ifadelerinden anlaşıldığı üzere, ne kadar etkiyaparsa yapsın bunun üstünde durmayacak, durmayacağız. Ereğli’ye etkisikonusunda bir analiz olmaz. Şu ana kadar tutuklama yok. Adamlar tutuklanır,adamlar işini bozarsa bunun değerlendirmesini yapacağız. Hukuka intikal etmişmeselelerde de ne olduğunu bilmeden konuşmanın alemi yok. Bizi ilgilendirentarafı kurunun yanında yaş da yanmasın, kimse haksızlığa uğramasın şeklindedir.Bu bizim talebimizdir. Bu konuda bize ulaşmış bir karamsarlık yok. Sadece AsyaBank’ın faaliyetlerini durdurmasından dolayı Erdemir’e verilen teminatmektuplarının değiştirilmesi istendi. Zulüm yaptı Erdemir. Bunun izahı mümkündeğil. Girdik devreye, ne yaparsanız yapın, Erdemir’den bu önyargıyı aşmışdeğiliz. Bu teminat mektuplarının Merkez Bankası’nda munzam karşılıkları var.Üç ay iki ay gecikir mi alacağım diye bunları değiştir dedi. Kime dersenizdeyin adamın ödeme planı bozulur. Bunları konuştuğunuz zaman Erdemir’dekiyetkililerin gücüne gidiyor. Birinci adamı, yönetim kurulu başkanı Ali Pandır’ıarıyorum, arkadaşlar ilgilenecek diyor, bakıyorsunuz aşağıda uygulama yok” diyeyanıt verdi.
Tetiker basın toplantısının ardından gazetecilerle bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2016, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER