FESTİVALDE EKONOMİNİN KALBİ ATACAK.

FESTİVALDE EKONOMİNİN KALBİ ATACAK.
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi’nde bugün başlayacak olan ve üç gün sürecek olan 20. Uluslar arası Sevgi Barış ve Dostluk Festivali ekonomiye de önemli katkılar yapması bekleniyor.

400 bin kişinin katılması beklenen festivalde anıt çevresinde bulunan esnaflar kadar bölge esnafı da önemli cirolar hedefliyor.

Öte yandan Ereğli festivali ünlüler geçitine sahne olacak, Tarkan, Murat Boz, Teoman, Gülşen ve Sibel Can gibi ünlüler Ereğlilileri coşturacak.
Sevgi Barış ve Dostluk ödülleri ise, Tarkan, Ereğli Belediyesi eski Başkanı Ruhi Cöbekoğlu ve Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’a verilecek.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık bu yıl 28-29-30 Haziran tarihleri arasında 20. gerçekleştirilecek olan festivalin yine dolu dolu geçeceğini bildirdi.
Posbıyık, festivale herkesimin katkı sağlamasını istediklerini belirterek,
Bu yıl festivalin 20. Yılı olması sebebiyle çok daha görkemli olması istediklerini kaydedetti,  festivalin sadece türkücülerle, şarkıcılarla değil, kültürel ve sosyal anlamda iyi noktaya gelmesi için herkesten destek istediklerini ifade eden Posbıyık, festivalin ekonomik yönünü de düşünmek gerektiğini kaydetti.  
Festival renkli geçsin istiyoruz
Bu yıl 20´ncisini yapacaklarını festivali 1 hafta erkene aldıklarına da dikkat çeken Posbıyık, şunları söyledi:
 “Ramazan ayı Temmuz ayında başlıyor her zaman olduğu gibi Temmuz ayının ilk haftasında festivali yaptığımız şekilde Ramazan ile çok yaklaşıyor bu arayı açmak için Haziran ayının sonuna aldık.  Formlar dağıtacağız ve kim ne yapmak istiyorsa bize bildirecek bizde yardımcı olacağız ve festivalin daha renkli geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu seneki festival 20´nci yılda. Dernek ve odalara, muhtarlara sesleniyorum pamuk eller cebe diyorum. Dernekler göstersin nerede eylem yapabilirler sanatçı getirebilirler, biletli de yapabiliyorlar, bu noktada bizlerden talepte bulunacaklar ve festivalin renkli geçmesi için her zaman olduğu gibi bu sefer 20´nci yıl olduğu için daha da aktif bir şekilde destek vermek suretiyle bu işi yapmamız gerektiğine inanıyoruz.
 
VİCDANIMIZ RAHAT
 
Bizim için ileri geri laflar söylüyorlar. Söylesinler biz bunlardan rahatsız değiliz, vicdanımız rahat yaptığımız her şey Ereğli için. Ereğli´de yaşayan insanların mutluluğu için uğraşıyoruz. Şunu itiraf etmek gerekir bunu anlatmam gerekir bu festivallerde karşı siyasetçi arkadaşlar bazı milletvekilleri bazı insanlar diyeyim çok kişiselleştirmeyeyim işi Halil Posbıyık esnafın gırtlağına basıyor diye acımasızca eleştirilerde bulunuyorlar. Hiçbir esnaftan para almıyorum, öyle çakkaldı bakkaldı belediye ile işi olandı kesinlikle ve kesinlikle para aldığım ve kimseyi zorladığım yok. Baskı yaparam para aldığım falan yok. Eğer bunlardan bir tanesini söyleyenler ispat etsinler elini öpüp özür dilemeye hazırım. Biri çıksın baskı yaptın zulüm yaptın veya küçük esnaftan para aldın diyen varsa bunu gelsin ispatlasın elini öpeceğim ve dediğim gibi özür dileyeceğim. Bu festival öyle küçük bir festival değil. Bu bir beceri işidir.
 
FESTİVALE ÜNLÜ YAĞACAK
28 Haziran Cuma günü akşamı Teoman ve Sibel Can sahneye çıkacak. Teoman müziği bırakmıştı ilk kez burada dönüşünü yapacak. 29 Haziran Cumartesi günü akşamı Gülşen ve Murat Boz. Aslında o günkü programda Hadise ile Murat Boz vardı. Televizyonlarda birbirlerine iltifat ediyorlar ama birbirlerini çekemiyorlar kavga ettiler sen birinci çıkacaksın ikinci çıkacaksın diye. Birbirlerine girdiler bizde tercihimizi Murat Boz´dan yana kullandık ve Hadise´nin yerine Gülşen´i aldık. Murat Boz´u artık seviyoruz bir ara kendisine kızgındık. 30 Haziran akşamı ise ilk önce Athena ardından da Tarkan sahneye çıkacak bu anlaşmaların hepsi yapılmıştır.
 
ÖDÜLLER BELLİ OLDU
Sevgi Barış Dostluk Ödülü Sanat Dalında bu yıl Tarkan´a ödül vermeye karar verdik. Kendisi de son derece mutlu oldu. Üçüncü ödülümüz çok saygı duyduğumuz bilim adamı Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal´a Sevgi Barış Dostluk ödülünü vereceğiz. Ve eski Belediye Başkanımız Ruhi Cöbekoğlu’da  ödül alacak isimlerimiz arasında… “

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 07:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER