FİYATI NE OLDU...

FİYATI NE OLDU...
gundemeregli.com-Zonguldak’ta havaların soğumasıyla etkisini artıran fırtına, balıkçıların yeterli oranda balık avlanmamasına ve fiyatların yükselmesine neden oldu.
Karadeniz’de şiddetli rüzgar ve fırtına balıkçıların denize açılamasına engel olurken, yeteri kadar avlanamayan balıkçılar da çareyi fiyatları yükseltmekte buldu. Balık pazarına gelen vatandaşların bir kısmı yüksek fiyatlardan şikayet ederek balık almaktan vazgeçerken, bir kısmı da alacağının yarısı kadar alışveriş yapıyor.
Zonguldak Balık Pazarı´nda balık almaya gelen vatandaşlar da fiyatlardan şikayetçi olurken, balık fiyatlarının havanın soğumasından etkilendiğini söyledi. Balık almaya gelen bir vatandaş şunları söyledi:
“Balığı mevsimdeki bolluğuna ve fiyatına göre haftada bir veya iki tüketmeye çalışıyoruz. Havalar soğudukça fiyatlar artıyor. Bize göre kar suyunu yiyen balık daha lezzetli oluyor. Mezgit ve istavrit aldım, şu an onlar var. Balık pazarında balıkçılar ise balık piyasasının durgun olduğundan şikayetçi oldu. Balıkçıların fırtınalı havalarda denize çıkamadığını söylediler. Bir haftaya yakın tezgahlar boş kaldı.
Balık piyasasının durgun olduğunu ifade eden balıkçılar ise, Balık piyasası biraz durgun. Fiyatlar pahalı. Hava dolayısıyla bir haftadır balık yok. Genelde denizde en çok hamsi, istavrit, mezgit gibi çeşitler buluyor. Fırtınadan sonra 4-5 gün yattık. Balık olmadı tezgahlarda. Denize çıkamadık. Şu anda balık piyasası biraz yüksek. Mezgit 12.5 TL, istavrit 10 TL, çinakop 25 TL, sargın 15 TL, uskumru 5 TL, yularya (kefal yavrusu) 10 TL, izmarit 10 TL ve fiyatlar yüksek şu aralar. Şu an en çok istavrit ve mezgit çıkıyor. Şu an hamsi zamanı ama hamsi satamıyoruz. Hava geç soğuduğu için hamsi kaçtı. Şu an Ordu ve Sinop tarafında, oradan da 15 gün içinde karşıya Gürcistan’a geçer. Gürcistan biraz soğuk olduğu için oraya geçer. Hamsiyi bundan sonra bulmak biraz gibi görünüyor.”
Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2013, 07:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER