GMİS-HATTAT TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

GMİS-HATTAT TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

gundemeregli.com-Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), HATTAT Enerji ve Maden Ticaret A.Ş.’ye bağlı Kandilli ve Amasra İşletmelerinde çalışan 1.100 üyesi için Birinci Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladı.

HATTAT Enerji yöneticileri ve GMİS Genel Merkez yöneticileri tarafından 26 Haziran 2013 tarihinde GMİS genel Merkezi’nde imzalanan toplu iş sözleşmesi 1 Ocak 2013 ile 31 Aralık 2014 tarihleri arasını kapsıyor.

İmza altına alınan toplu iş sözleşmesine göre öncelikle aynı işi yapan ancak çok farklı ücretler alan bazı sanatlarda düzenleme yapıldı.

Ücretlerde, sözleşmenin birinci yılı ilk 6 ayında yüzde 4, birinci yıl ikinci 6 ayında yüzde 4 artış sağlandı.

İkinci yıl birinci ve ikinci 6 aylarda ücretlere, bir önceki dönemin tüketici fiyat endeksine göre artış yapılacak.

Ayrıca taşıt yardımı ve yemek yardımı için aylık 160 TL, Sosyal yardım için aylık 65 TL, Ramazan ve Kurban Bayramları için sözleşmenin birinci yılında 5’er günlük, ikinci yılında ise 10’ar günlük ücret tutarında bayram harçlığı verilmesi konusunda da anlaşmaya varıldı.

Bu ilk sözleşme ile sosyal haklarda da kazanımlar sağlandı. Buna göre işçinin evlenmesi halinde 5 gün, eşinin doğum yapması halinde 3 gün, sağlık kuruluşlarında muayene için 1 gün, doğal afetlerde 5 gün ücretli izin hakkı elde edildi.

Toplu İş Sözleşmesi hakkında bilgi veren GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş şunları söyledi; “HATTAT Holding’e bağlı Kandilli ve Amasra işyerlerinde çalışan yaklaşık 1100 madenci arkadaşımız için ilk toplu iş sözleşmesini imzaladık.

Öncelikle tüm üye arkadaşlarımız, Sendikamız ve HATTAT Holding için hayırlı olmasını diliyorum.

Arkadaşlarımız için çok iyi bir sözleşme yaptığımızı söyleyemiyoruz. Ama bu bir başlangıç ve ilkler her zaman zor olur. Biz de çok sıkıntılı bir süreç yaşadık. Öncelikle TBMM’deki yasa nedeniyle 9 ay yetki beklemek zorunda kaldık. Ve düzenli ilişkiler kuramadık. Sonra işveren ile zorlu müzakerelerimiz oldu.

Kandilli ve Amasra’daki çalışmaları takibe aldık. Amasra’da henüz yatırım aşamasında olmaları işimizi zorlaştırsa da bir noktada anlaştık.

İkinci Toplu İş Sözleşmesi’nin daha iyi olacağını biliyoruz.

En kısa zamanda işyeri temsilcilerimizi de belirleyecek ve arkadaşlarımızla daha yakın olacak, eğitim çalışmalarımızla, sosyal etkinliklerimizle kaynaşarak Genel Maden İşçileri Sendikası’nın gücüne güç katacağız”.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2013, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER