GMİS´TEN İŞÇİLERE DESTEK

Grevleri Bakanlar Kurulu tarafından durdurulan Kristal-İş Sendikası’na üye Şişecam işçileri, 18 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul’da düzenledikleri bir yürüyüşle kararı protesto ettiler

GMİS´TEN İŞÇİLERE DESTEK

gundemeregli.com-Grevleri Bakanlar Kurulu tarafından durdurulan Kristal-İş Sendikası’na üye Şişecam işçileri, 18 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul’da düzenledikleri bir yürüyüşle kararı protesto ettiler.

Genel Maden İşçileri Sendikası da (GMİS) Şişecam işçilerini yalnız bırakmadı. GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç ile Şube Başkan ve yöneticileri de Şişecam işçilerinin eylemine katılarak destek verdi.“Bekle Şişecam geliyoruz” sloganıyla Mersin’den, Eskişehir’den, Bursa’dan, Gebze’den ve Trakya’dan yola çıkan 1500 civarında cam işçisi Kanyon Alışveriş Merkezi önünde toplanıp Şişecam Merkezinin bulunduğu İş Kuleler’in önüne yürüdü.İşçiler alkış ve sloganlarla, Şişecam’ın dayatmalarına, Hükümetin grev hakkını ortadan kaldıran tavrına ve Danıştay 10. Dairesi’nin kararına karşı protestolarını dile getirdiler.Cam işçilerinin eylemine, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Tek Gıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, ÖDP Eş Başkanı Alper Taş, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Gıda-İş, TÜMTİS, DERİTEKS, Petrol-İş sendikalarının genel merkez yöneticileri, Türk-İş Üyesi Sendikaların şube başkan ve yöneticileri ile çeşitli parti ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katılarak destek verdiler.Genel Maden-İş Sendikası Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç ve bir grup maden işçisi de Zonguldak’tan cam işçilerine destek vermek üzere İstanbul’daydı.Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş’ın İş Kuleler önünde bir açıklama yaptı. Bilal Çetintaş yaptığı açıklamada “ Taleplerimiz karşılanıncaya ve işten haksız olarak atılan arkadaşlarımız işe geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” dedi.Açıklamanın ardından Şişecam’ın 93 kuruşluk zam önerisini simgeleyen çelengin İş Kulelerin önüne bırakılmasıyla eylem sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2014, 08:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER