HABERLER ASILSIZ

HABERLER ASILSIZ
gundemeregli.com- Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker hakkında ‘iflas ettiği’ yönünde çıkan haber ve söylentilerin asılsız olduğunu söyledi.
Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, hakkında ‘iflas ettiği’ yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Tetiker, çocuklarının sahibi olduğu ve kendisinin de yüzde 10 ortağı olduğu şirketin son dönemlerde döviz kurlarındaki aşırı yükselmeden dolayı ekonomik sıkıntı içerisine girildiğini, yapılan başvuru üzerine mahkemenin söz konusu şirket hakkında ‘İflas erteleme tedbir’ kararı verdiğini söyledi.
Sahibi olduğu ve TSO seçimlerine girdiği şirketinin ekonomik anlamda hiçbir sıkıntısı bulunmadığını ve ticari faaliyetlerine devam ettiğini söyleyen Tetiker “İflas ettiğimiz yönünde çıkan haber ve söylentiler tamamen asılsız ve dedikodudan ibarettir. Çocuklarımın sahibi olduğu ve benimde yüzde 10 hissem bulunan şirket ekonomik anlamda Ereğli’de ki bir çok firma gibi sıkıntı yaşamıştır. Bununda sebepleri bellidir. Biliyorsunuz son dönemlerde döviz kurları aşırı derecede yükseldi. Bu durumdan çocuklarımın sahibi olduğu şirkette etkilenmiştir. Bunun üzerine mahkemeye müracaat edilmiş ve mahkeme de iflas erteleme tedbir kararı vermiştir. Kaldı ki o şirketimizin tüm mal varlığı ve ticari planlamaları var olan borçların tamamını zamanla ödeyebilecek güçtedir. Kendime ait olan, yani benim Ticaret ve Sanayi Odası’na aday olduğumda temsil ettiğim şirketimde ise ekonomik anlamda bir sıkıntı bulunmamaktadır. Ticari faaliyetlerimize devam ediyoruz. Benim kendime ait olan şirketimin hiç kimseye bir kuruş borcu bulunmamaktadır. Dolayısı ile ortaya atılan iddialar tamamen gerçek dışıdır ve dedikodudan ibarettir” dedi.
Ereğli’de ekonomik anlamda son yıllarda genel bir sıkıntı yaşandığını, bundan da şirketlerin etkilendiğini söyleyen Tetiker, bu durumun düzeltilmesi için TSO Yönetimi olarak sürekli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Ereğli’de hiç kimsenin karamsarlığa kapılmaması gerektiğini dile getiren Tetiker sözlerini şu şekilde tamamladı “Bu durum hep böyle gitmeyecektir. Evet, şu anda bir sıkıntı var. Bu durum geçicidir. Ereğli gerek tecrübesi ile gerekse sahip olduğu varlıklarla bu sıkıntıları aşacak güçtedir. Önümüzdeki süreçte Ereğli’nin çok daha iyi noktala geleceğini Allah’ın izniyle herkes görecektir.
Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2013, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER