HATTAT ENERJİ´DE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

HATTAT ENERJİ´DE TOPLU SÖZLEŞME SEVİNCİ

gundemeregli.com-Hattat Holding’e bağlı Hattat Enerji ile Genel Maden İşçileri Sendikası´na (GMİS) bağlı sendika üyesi işçiler arasında toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar arasında anlaşmaya varıldı.

Hattat Holding’e bağlı Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş. Amasra Kömür İşletmeleri ve Armutçuk Kömür İşletmelerinde çalışan sendika üyesi maden işçileri toplu sözleşme görüşmeleri 26 Haziran 2013 tarihinde taraflar arasında imzalandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Merkezi Zonguldak’ta yapılan görüşmelerde 1600’ü aşkın personeli kapsayan toplu görüşmelerde yeraltı ve yerüstü ücretleri, yemek, yol, sosyal yardım ve bayram harçlığı gibi birçok alanda taraflar mutabakata vardı.

Toplu Sözleşme sonrasında açıklamalarda bulunan Hattat Enerji ve Maden Ticaret A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Dr. S. Selim Şenkal yaptığı açıklama da “ Avrupa’nın En Büyük Madencilik ve Enerji yatırıma emek veren personelimizin, imzalanan toplu sözleşme ile tüm sosyal haklarını fazlasıyla kazandığını belirtmek isterim. Hattat Holding ailesi, emeğe ve insana değer veren, ülkemizin enerjide yaşadığı dışa bağımlılığı azaltmak için gece gündüz demeden çalışan ülkemizin en köklü sanayi kuruluşudur. Bu yolda personelimizin tüm haklarını şartsız koşulsuz kollayarak, tüm projelerde personelimiz ile birlikte daha verimli daha istikrarlı bir şekilde ilerliyoruz.2005 yılında başladığımız Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük madencilik ve enerji projesinde bugün 1600’ü aşan personel çalışmaktayız.Bu rakam ilerleyen yıllarda 11 Bin kişiye ulaşacaktır” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2013, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER