Hisarcıklıoğlu ,Ereğli TSO 5 Yıldızlı Oda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı(TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Büyük Anadolu Otel´de düzenlenen iftar programında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken, Zonguldak´ın Ak Partili, CHP´li ve MHP´li milletvekilleri ile aynı iftar sofrasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu ,Ereğli TSO 5 Yıldızlı Oda
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı(TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Büyük Anadolu Otel´de düzenlenen iftar programında ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunurken, Zonguldak´ın Ak Partili, CHP´li ve MHP´li milletvekilleri ile aynı iftar sofrasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından geleneksel İftar yemeği verildi.Gülüç Büyük Anadolu Otelde Düzenlenen İftara, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş, MHP Zonguldak Milletvekili Zeki Çakan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşları, belediye başkanları, işadamları, TSO üyeleri katıldı.

BU SOFRADA BULUNMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM

İftar yemeğinde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı(TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu,Zonguldak´ın Ak Partili, CHP´li ve MHP´li milletvekilleri ile aynı iftar sofrasında bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterekBeni burada duygulandıran ve umutlandıran çok güzel bir tablo var. Türk İş Dünyasının başkanı olduğum için bana soruyorlar, ´Bu ekonomik başarıda Gaziantep´in, Kayseri´nin, Denizli´nin, Konya´nın başarısının sırrı ne?´ Ben de diğer illerde bana bunu sordukları zaman diyorum ki, ´Bakın birliktelikte rahmet ve bereket, ayrılıkta ise azamet vardır. Bir araya gelirsen rahmet bereketi bulursun, herkes ayrı baş çekerse o zaman da zahmeti görürsün´ Ben Ereğli ve Zonguldak´ın geleceği açısından bugün çok duygulandım. Zonguldak´ın 5 Milletvekilimize teşekkür ediyoruz dedi.


“YÖNETİCİLERİN BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLMASI ŞEHİRLERE HİZMET OLARAK YANSIR”

Yöneticilerin birlik ve beraberlik içerisinde olmasının şehirlere hizmet olarak yansıyacağını, Kayseri, Gaziantep, Konya, Denizli´nin de aralarında bulunduğu Türkiye´nin 12 şehrinin başarılı olduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: Türkiye´nin markalaşmış 12 şehri var, 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan bu 12 şehrin tamamında da bu birliktelik vardır. Önce şehrim sonra ben demişlerdir, böyle denilirse hem şehrimiz hem biz kazanırız. Hesap günü gelir, sandık önünüze konur sizin yüzünüze bakmayan iş yapmayan kim var ise ona göre de hareket edersiniz. Şu 4-5 yıllık dönemde mutlaka pozitif yönde destek vermeniz lazım ki Ereğli´nin zamanı kaybolmasın. Bizler isteriz ki şehrimizin yöneticilerinin bizlerle birlikte olmasını, her türlü etkinliğimizde ki bizim için büyük onur ve şereftir

EREĞLİ TSO 5 YILDIZLI ODADIR

Odaların akreditasyonunu sağlayan kuruluşa kayıtlı olan Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası´nın, Berlin Paris ve Londra´daki Ticaret Sanayi Odaları ile minimum aynı seviyede bulunduğunu hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Bunu ben söylemiyorum uluslararası akreditasyon kuruluşu söylüyor. Ereğli TSO, beş yıldızlı odadır dedi.

KADIN VE GENÇ GİRİŞİMCİ SAYILARININ ARTMASI GEREKİR

Türkiye´nin gelecek dönemde de en büyük sorununun işsizlik olduğunu, bu sorunun çözümü için ise Kadın ve Genç Girişimci sayılarının artması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye´nin zenginleşmesini istiyorsak tek bir ilaç var, o ilaç da Türkiye´deki girişimci sayısını arttırmamızdır. Türkiye´de 1.5 milyon girişim ile 15 milyon istihdam var. Türkiye´nin önümüzdeki dönemde olmaya da devam edecek en büyük sorunu işsizlik. Her yıl 1 milyon kişi istihdam nüfusuna katılıyor bunun çözümü de çaresi de girişimci sayısını arttırmak. Japonya ile bizim aramızdaki mükayesede nüfus ve girişimci sayısı ile ortalamasına baktığımızda Japonya´nın 3 misli gerisindeyiz.


“GENÇ KIZLARINIZI GİRİŞİMCİ YETİŞTİRİN ÇÜNKÜ İSRAF HARAM KÜLTÜRÜNDEN GELİYORUZ”

Bir şeye daha baktım toplam girişimciler içerisinde erkek kadın girişimcilerinin oranına. 2008 Yılında biz kadın girişimcileri kurduğumuzda yüzde 5´de, şimdi bu oran yüzde 7´ye geldi, 100 girişimcinin 93´ü erkek 7´si kadın haline geldi. Başarı mı? Başarı ama yetersiz. Ben burada özellikle babalara seslenmek istiyorum ne olursunuz genç kızlarınızı girişimci yetiştirin çünkü israf haram kültüründen geliyoruz. Toplam nüfusumuzun yüzde 50´si kadın ancak bu kadınların yüzde 7´si girişimci haberiniz olsun. Diyorum ki elhamdülillah müslümanız. Bir müslüman kimi örnek alır? Bir kişiyi örnek alır, bütün hayatınızda peygamber efendimizi örnek alacaksınız hayatınızda haberiniz olsun. Örnek alıyor musunuz? Peygamberimizin eşi Hatice validemiz ne iş yapardı o zaman ? Mekke´de en büyük tüccarlardan bir tanesi Hazreti Hatice Validemizde. Peygamberimiz Hazreti Hatice´nin yanında çalışırdı, eğer ticaret, sanayicilik haram olsa peygamberimizin seçtiği eşi tüccar sanayici olur muydu arkadaş ya? Bu kapsamda benim sizlerden özellikle ricam kız çocuklarınızı girişimci yetiştirin, zengin olmak istiyorsan yolu bu

“BUNUN BİRAN ÖNCE YAPILMASINA İHTİYAÇ VAR, ZAMAN KAYBINA VAKTİMİZ YOK”

7 Haziran seçimlerinde Milletin 550 milletvekiline sorumluluk devir ederek yetkilerini devir ettiğini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, Nasıl en yüksek irade halk ise, halk da bu iradeyi gösterdi, biz de gereğinin yapılmasını istiyoruz. Tek başına hükümet kurma hakkı vermedi bu halk, 4 siyasi partiye ´aranızda koalisyon yapın´ dedi. Bunun biran önce yapılmasına ihtiyaç var, zaman kaybına vaktimiz yok. Sebebi de şu, bakınız kuzeyimizde Ukrayna, Kırım. Orada işgal edilen topraklar soydaşlarımızın. Hepimizin soydaşı, kanımız dondu ne tepkimiz var ya? Yanı başımızda gitti topraklar, Osmanlı´nın Kırım hanından her savaşında askeri var, her savaşta Kırım´dan asker istemiş. Öteki taraftan yine yanı başımızda İran, problem olmaya devam ediyor, öteki tarafta Irak zaten 30 yıldır istikrar bulamadı hükümet desen, devlet otoritesi desen yok. Suriye´nin kuzeyi Türkiye´nin güneyinde yeni bir devlet oluştu. Yeni bir devletin yok olması öyle kolayla yok olmuyor haberiniz olsun.

TÜM SİYASİLERE AYNI MESAFEDEYİZ

Türkiye için bu kadar sıkıntının olduğu dönemde, ´biz dur bakalım şöyle mi yapacağız, böyle mi yapacağız?´ deme gibi bir lüksümüz yok. Odalar Birliği olarak birşey söyledik, bütün siyasi partilere aynı mesafedeyiz, geçmişte odalar birliği olarak yaptığımız yanlışlardan ders aldık bir daha böyle halkın iradesinin üzerinde bir irade yoktur. Çıkan sonucu da böyle görüyoruz ve okuyoruz, gereğinin de yapılmasını istiyoruz. Koalisyon biran önce yapılsın ki ekonomide de çok meselemiz var. 2009´a kadar her yıl yüzde 7 oranında büyüdük, müthiş bir başarı hikayesi yazdık, tarihi başarı. Şimdi büyüme oranı yüzde 2,5´lar 3´ü konuşamaz hale geldik. Türkiye yüzde 3 büyüyor ama rakipler yüzde 7 büyüyor. Ben bir adım atıyorum rakibim iki adım atıyor. Bende bu iki adımı atıyordum arkadaş, sebebi nedir? Ekonomideki yapısal reformları gerçekleştiremedik. 2010 Yılından sonra her yıl seçim vardı, seçimlerin olduğu dönemde bunları yapamayız, yapısal reform yapamazsın. Biz önümüzde 4 yıl seçim yok diyoruz. Ekonomideki gereken işlerin yapılması gerekse etrafımızdaki kuşatan ki bakınız Yunanistan´da bir deprem yaşandı Avrupa´da ekonomik sıkıntı devam ediyor Amerikan Merkez Bankası faizleri arttıracağım diyor, bunların hepsi Türkiye´ye yansıması var. Ben ülkemin geleceğinden umutluyum.

BİZDEN SONRAKİ GENÇLİĞİN İLK BİR NUMARAYA OTURTACAKLARINA İNANIYORUM

Türkiye´nin 160 milyar dolar ihracat yaptığını ve bunun yüzde 93´ünü sanayi mallarının oluşturduğunu belirten Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: İtalya, Çin´in arasında en büyük sanayi ülkesi olan dünya devi haline geldik. Avrupa´da kullanılan her 3 beyaz eşyadan birisini biz üretiyoruz, Avrupa´da satılan her 4 televizyondan birini biz satıyoruz, bunları kolayla yapmadık. Emek verdik, güç verdik ama ufkumuzu ve önümüzü açtılar. Türk özel sektörü olarak diyoruz ki biz para pul istemiyoruz, kim hükümet olursa olsun Türk özel sektörü başkanı olarak 14 yıldır para pul istemedim. Tek birşey istiyoruz o da hakkımızdır, benim önümde 18 tane ülke var benden daha zengin. O hangi şartlarla üretiyor, satıyor, alıyorsa, anlaşmaya düştüğünde mahkemede hangi muamelesi görüyorsa bizim tüccarımız da sanayicimize bu fırsatı verin, verin ki layık olduğumuz ilk birinci hedefimiz ne dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında olmak istiyoruz. Türkiye´de bu şartlarda sağlanırsa sizlere güvenirsek biz dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında oluruz. Bize birincilik yakışır. Atalarımıza layık olacaksak birincilik yakışır. Bizim neslimizin jenerasyonun vazifesi ilk 10´a sokmak bizden sonraki gençlik ilk bir numaraya oturtacaklarına inanıyorum.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu´nu Ereğli´de olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi, Hisarcıklıoğlu, Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti. Birlik ve beraberlik içerisinde hareketin önemine dikkati çeken Uysal, İnşallah bir nefesine dahi hükmedemediğimiz bu dünyada Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın sözleri ile konuştu.

PSİKOLOJİK TRAVMALARA SEVK ETTİ

Birlik ve beraberliğin başarı getireceğini son 2 yıldır ise büyük sorunlar ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker de, göreve geldiklerinde hedef olarak koydukları 4 ana gündem üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ereğli´nin 2006 yılına kadar ülkede yaşanan sıkıntılardan etkilenmediğini, Erdemir´in özelleştirme sürecinin ardından ise ekonomik krizle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Tetiker şu ifadelere yer verdi: Bizi birbirimizden ayıranlara asla müsaade etmeyelim, nifak tohumlarına yangın serpelim. Karadeniz Ereğli olarak yıllardır görmüş olduğumuz mutluluk 2006 yılındaki Erdemir´in özelleştirmesinden sonra bir takım ekonomik sıkıntılarla bizim aramıza girmek isteyen ve bazı nifak hadiselerine karşı hep birlikte mücadele etmemiz ve mücadele sonrası sonuç almamız gerekirdi. 1960 Yılından kadar 2006´ya kadar olan krizlerden Ereğli etkilenmemiştir bu müthiş bir analizdir. 2006 Yılında Erdemir´in özelleşmesi ile birlikte bu başlayan sıkıntılar maalesef bizi ekonomik yönden ve kendi sosyal hadiselerimiz yaşantılarımız olsun derin üzüntülere sevk etmiştir. Psikolojik travmalara sevk etti. Allah bundan sonra bunu göstermesin diyerek yolumuza devam edeceğiz. Herşeye rağmen iyimseriz.

4 ANA HEDEF KOYDUK

Ereğli´de yaşanan bu ekonomik yaraların hadiselerin sarılması için 4 ana hedef koyduk. Birinci Erdemir ile olan ilişkiler ve diyaloglar, ikincisi OSB´deki rehabilitasyon üçüncüsü de tersaneler bölgesinin canlanması dördüncüsü de öğrenci sayımızın arttırılması. 30 Yılı aşkın bir tecrübemiz var, bu tecrübemiz mezara gitmesin diye bu görevleri üstlendik. 30 Yılı aşkın süredir haksızlıklarla mücadele ettik. Son 2 yıldır çektiğimizi bir Allah bir de biz biliyoruz. Bu 2 yıldır süre için kim ne yaşatıyorsa Allah´a havale ediyoruz. ´Öğrenci sayısını arttıralım´ dedik. 20014 yılında 5, 2015 yılında 10 bin olacak öğrenci sayısı maalesef bin 700´lerde kalmış.

ZAMAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

İktidarın eski hastanenin olduğu alanın fakülte olması için rektörlüğe tahsisi var. Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu, Belediye Başkanımız, emeği geçen kim varsa teşekkür ediyorum. Ne zaman biter kaç sena alır söylediğim tek şey zamana tahammülümüz yok. 2 Sene zaten zaman kaybetmişiz, tersaneler bölgesindeki rehabilitasyonda zaman kaybetmişiz, OSB´de iyiyiz. Kabus gibi çöken ekonomik sıkıntıları ortadan kaldırmak için OSB´de yüzde 100 başarılı olduk. Tabanda kurulan bir koalisyon var CHP, MHP, AK Parti burada. 5 Milletvekili ile iftar soframızı açtık, hayırlara vesile olsun. Hepimizin mücadelesi Ereğli´nin bu kabustan kurtulması için bizim kurtulmamız da 48 saatlik iş. Tamamen diyaloğa bağlı

Konuşmaların ardından Hisarcıklıoğlu, Bölge Milltevekillerine Dede Korkut Kitapları hediye eserken,TSO Başkanı Tetiker´de Ereğli´ye özgü elpek bezini Hisarcıklıoğlu’na hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2015, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER