LAFARGE’DEN 3 MİLYON LİRALIK YATIRIM

LAFARGE’DEN 3 MİLYON LİRALIK YATIRIM

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli İlçesi’nde Kurulu bulunan Laferge Ereğli çimento fabrikası 3 Milyon 80 Bin TL’lik yeni yatırım yaptı.

Yeni yatırım ile ilgili Kdz. Ereğli Keleşlerpark Otel’de basın toplantısı düzenleyen şirket yönetimi yapılan yatırım konusunda bilgi verdi.

Kdz Ereğli’de 20 yıldır hizmet veren Laferge Ereğli çimento fabrikası Değirmen Mantosu ve Dişlisi Revizyonu yatırımını Mart ayı başında tamamladı ve fabrika tam kapasite çimento üretimine başladı.

Laferge Genel Müdürü Merter Gencer, tam kapasite ile çalışan fabrikaya yeni yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Gencer Keleşler park otelde düzenlediği basın toplantısında Lafarge Ereğli Çimento Fabrikasının Değirmen Mantosu ve Dişlisi Revizyonu yatırımını Mart ayı başında tamamladığını ve fabrikanın tam kapasite çimento üretimine başladığını söyledi.

Projenin hazırlanması, ekipmanlar, montaj ve diğer masrafları ile birlikte yaklaşık 3 Milyon 80 Bin Türk lirasına mal olduğunu belirten Gencer yaptığı konuşmada şunları dile getirdi;” Bu proje ile çimentonun öğütme işlemini yapan değirmenin iki ana parçası yenilendi. Değişimi yapılan iki ana parçadan değirmen dişlisi bu alanda dünyaca ünlü Hollanda firması P. Wander Wegen Gears tarafından ve diğer parça değirmen mantosu ise yine alanında uzman üretici firma Çek Cumhuriyetiden PSP Engineers A.S. tarafından üretildi. Eski değirmen mantosunun ve dişlisinin sökümü ve yenilerinin montajı Norm Makina A.Ş. tarafından gerçekleştirildi

ÖZVERİLİ ÇALIŞMA İLE PROJE ZAMANLANDIĞI TARİHTE BİTTİ

2010 yılında yatırımın planlama, dizayn aşamaları bitti ve ekipman imalatı için sipariş verildi. Manto ve Dişli parçaları Lafarge Ereğli fabrikasına 2013 Aralık ayında yurtdışındaki üretici firmalar tarafından teslim edildi. Şubat ayının ilk haftasında başlayan montaj işi 30 gün sürdü ve Lafarge Ereğli Çimento çalışanlarının uluslararası tecrübesi, özverili çalışmasıyla proje zamanlandığı tarihte bitti.

30 – 40 YIL DAHA ÜRETİM YAPABİLECEK ŞEKİLDE YENİLENMİŞTİR

Yapılan bu idame yatırımı ile Lafarge Ereğli Çimento Fabrikasındaki çimento değirmeni önümüzdeki 30 – 40 yıl daha üretim yapabilecek şekilde yenilenmiştir. Lafarge Ereğli Çimento ülkemiz ve bölge ekonomisi için bir kazanç olduğunu ve şehrimizedaha uzun yıllar katkısının devam edeceğini bu yatırımıyla bizlere gösteriyor.

DOLAYLI İŞ ORTAKLARIMIZ İLE ETKİN BİR İLETİŞİM KURMAYI HEDEFLİYORUZ.

Lafarge Ereğli Çimento olarak ürünlerimizi kullanan ve ürünlerimizin dağıtımınını sağlayan direk ve dolaylı iş ortaklarımız ile etkin bir iletişim kurmayı hedefliyoruz. İş ortaklarımızın ilk akla gelenleri usta ve kalfalar, beton uygulayıcıları, bayilerimiz, müteahitler, resmi kuruluşlarda denetim görevi yapanlar ve tabii ki nihai tüketicilerimizdir. Lafarge İş Ortağım ile tüm paydaşlarımız ile sürekli ve kuvvetli bağlar kurmayı hedefliyoruz.

MİSYON BİLGİ BİRİKİMİNİ MÜŞTERİLERİ İLE PAYLAŞMAK

Lafarge İş Ortağım’ın misyonu Lafarge’ın sahip olduğu uluslarası bilgi birikimini müşterileriyle paylaşmak, müşterilerimizle oluşturulan sinerji ile pazardaki gelişmelere yön vermek ve yapılan aktivitelerle ürünlerimizin daha etkin kullanımını sağlamaktır.

ÇEŞİTLİ KAMPANYA VE ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK

Lafarge İş Ortağım çatısı altında çimento, beton ve sektör ile ilgili konularda eğitim ve seminerler, firmamız ve yenilikler hakkında bilgilendirmeler yapılacak, çeşitili kampanya ve etkinlikler düzenlenecektir.

Lafarge İş Ortağım’ın logosu reklam ajansımız Sn. Kurtuluş Ayyıldız tarafından hazırlanmıştır. Logoda gördüğünüz hacıyatmaz fikrini verdiğinde konuya çok uygun bulduk. Hacıyatmaz bilindiği üzere asla devrilmeyen, ne yaparsanız yapın asla yıkılmayan bir denge ve güç simgesidir. Hacıyatmaz denizdeki tüm dalga, rüzgar ve diğer koşullara karşın dimdik ayakta durur; aynı bizim sağlam ürünlerimiz ile mahir ustalarımızın yaptığı eserler gibi yıllara meydan okur.

LAFARGE EREĞLİ ÇİMENTO SEKTÖRÜNDEKİ FİRMALARA ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM EDİYOR

Son yıllarda yapı güvenliği açısından çimento ve betonun kalitesi ön plana çıkmış olup ülkemizde üretilen betonlar yeni teknolojilerin kullanılmasıyla beraber olumlu gelişmeler göstermeye başlamıştır.

TÜM ALT YAPI VE ÜST YAPI İNŞAATLARINDA GENİŞ KULLANIM YELPAZESİNE SAHİP

Tüm altyapı ve üst yapı inşaatlarında çok geniş bir kullanım yelpazesine sahip olan çimento ve dolayısıyla hazır beton, inşaat teknolojisinde vazgeçilmezliği ile hayati önemi de yüklenen güvenli bağlayıcı ve taşıyıcı malzemeler olarak hizmet vermektedir.

Çimento ve beton teknolojisinde gelişmelere paralel olarak standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması konusunda zaman zaman üretici, uygulayıcı ve denetleyici kuruluşların bir araya gelerek gelişmeleri paylaşmaları, malzeme ve yapı güvenliği açısından önem arz etmektedir.

YAPI DENETİM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞANLAR İÇİN BETON SEMİNERİ

Bu çerçevede Lafarge Ereğli Çimento, T.C. Çevre ve Şehircilik bakanlığı öncülüğünde Türkiye Çimento Mühtahsilleri Birliği (TÇMB), Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) ve Yapı Denetim Kuruluşları Birliği (YDK) birlikteliğinde 8 Nisan 2014’te Zonguldak Dedeman otelde “Yapı Denetim Sektöründe Çalışanlar İçin Beton Semineri” düzenliyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER