“MADENCİNİN MORAL VE MOTİVASYONUNU BOZMAYIN”

“MADENCİNİN MORAL VE MOTİVASYONUNU BOZMAYIN”

gundemeregli.com-Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesi Kilimli İşletmesinde çalışan maden işçisine konuştu. 8 Ocak 2014 sabahı 08-16 vardiyasında işe giden işçilere Yeni Kuyu başında konuşan Sarıçam, TTK’daki son günlerdeki gelişmeler vesendikanın çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

2014 yılında kazasız belasız çalışmalar dileyerek konuşmasına başlayan Sarıçam, TTK yetkililerinin son zamanlardaki uygulamalarının verimi artırıcı değil, iş barışını bozmaya yönelik, işçinin moral ve motivasyonunu bozacak uygulamalar olduğunu söyledi.

Sarıçam, Kurum yetkililerinin öncelikli işinin üretimi artıracak çalışmalar yapmak olduğunu belirtti.

TTK’ya işçi alımı konusunda da bilgi veren Sarıçam; “ Kuruma 3200 işçi alımı konusunda TTK Genel Müdürlüğünün talebi var. Sendika ve TTK yönetimi tam bir uyum içinde işçi alımı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Enerji Bakanlığı konuya olumlu bakıyor. Sorun Maliye ve Hazineden kaynaklanıyor. Türk-İş ile birlikte bu konudaki girişimlerimiz devam ediyor. Genel Başkanımız Eyüp Alabaş bu konuda büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Bugün de buradan ayrıldıktan sonra işçi alımı için görüşmeler yapmak üzere Genel Başkanımız ile birlikte Ankara’ya gideceğiz. Her zaman olduğu gibi birliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyarak Türkiye ‘ye örnek olmaya devam edeceğiz. Her türlü bilginin doğrusunu sendikanızdan öğreneceksiniz” dedi.

Kuyu başındaki konuşmadan sonra elektrik atölyesinde çalışan işçileri ziyaret eden Sarıçam, “çip” uygulamasını ve işçinin ücret kaybına uğramasını sendika olarak kabul etmelerinin mümkün olmayacağını belirterek bu konudaki görüşmelerin Sendika ve Genel Müdürlük arasında devam ettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER