Memurlukta garantili iş dönemi bitiyor. İşini aksatan kovulacak!

Memurlukta garantili iş dönemi bitiyor. İşini aksatan kovulacak!

Memurlukta garantili iş dönemi bitiyor. İşini aksatan kovulacak!

İşini aksatan, FETÖ örneğinde olduğu gibi ülkeyeihanet eden memurlar için OHAL düzenlemelerine ihtiyaç duyulmadan, gerekligörüldüğünde işine son verilecek.

Hükümet, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası devletteyuvalanmış terör örgütü FETÖ mensuplarının temizlenmesi için yürüttüğüoperasyonun kapsamını genişletti. Buna paralel olarak kamu personel rejimindekistatü, ücret, çok başlı yönetim başta olmak üzere sistem açığını da kapatacakadımlar atıyor.Yeni dönemde kamukurumlarında garantili iş dönemi yerine esnek biryapı öngörülüyor. Esnek çalışma modelinin bütün kamu kurum ve kuruluşlarındayaygınlaştırılması hedefleniyor. İşini aksatan, FETÖ örneğinde olduğu gibiülkeye ihanet eden memurlar için OHAL düzenlemelerine ihtiyaç duyulmadan,gerekli görüldüğünde işine son verilecek. Kamu kurumlarında personel planlamasıyapılırken, kurum içi ve bölgeler arası personel dağılımı da yenidendüzenlenecek. Kritik bölge, illerde vatandaşa doğrudan hizmet verilennoktalardaki personel açığı da giderilecek.

YENİ KRİTERLER GETİRİLİYOR

İkincitarama sonrası örgütle doğrudan bağlantılı olmayanların mağduriyetleri degiderilecek. Emniyet, istihbarat birimlerinin hazırladığı riskli isimlerlistesi dikkate alınırken, incelemelere ilişkin yeni kriterler belirlendi. BankAsya, FETÖ okulları, sendika, bağış, sosyal medya hesapları, ortak-kesinkanaat, BYLock gibi parametrelerde temel kriterler tespit ediliyor. BakanMüezzinoğlu,  yaptığı değerlendirmede, Örgütle hiçbir bağlantısıyok ama Bank Asyadan konut kredisi kullanmış. Bu suçlu olması için bir nedendeğil. Ancak Bank Asyadaki maaşının üçte birini örgüte vermiş. Bu benzeri ayrıntılardadikkate alınarak yeni kriterler belirlendi diye konuştu.

BANKAMATİK MEMUR TEPKİSİ

Devlette iş garantisinin FETÖ gibi yapıların beslenmesinekatkı sunduğu mesajını veren Bakan Müezzinoğlu, kamuda bankamatik memurlaradikkat çekerek, Bakıyorsunuz yasa iş garantisi veriyor. Bakıyorsunuzbakanlığa, kuruma uğramayan onlarca müşavir var. Bankamatik memur diyoruz.Bakanlık, milletvekilleri gidiyor. Turizm müdürü bakıyorsunuz mahkeme kararıyla6 defa geri aynı göreve geliyor. Bu işi nasıl yürüteceksiniz. Kamu personelrejimi değişmek zorunda değerlendirmesini yaptı.

YÜZDE 95 TAMAMLANDI

Darbe girişimi sonrası devletteki temizlik hareketindeasker, polis, hâkim-savcı, istihbarat başta olmak üzere kritik, stratejiknoktalara öncelik verildi. Bu noktalardakiler üst düzey yöneticileri açığaalındı, soruşturmaları tamamlanıp kanun hükmünde kararnameler ile atıldı.Devletin stratejik (müsteşar, genel müdür başta olmak üzere yöneticiler,general, emniyet müdürü, istihbaratçılar) noktalarının başta açığa alma veihraçlar yoluyla yüzde 95lik bölümünün temizlendiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2016, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER