MESİAD OLARAK ÇATES’E TALİBİZ

MESİAD OLARAK ÇATES’E TALİBİZ

gundemeregli.com-Maden ve Enerji Sanayicileri İş Adamları Derneği(MESİAD) Yönetim Kurulu, Genel Maden İşçileri Sendikasını (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Eyüp Alabaş ile görüştü,

Mesiad Başkanı Ümit Velioğlu ile birlikte dernek yöneticilerinin de katıldığı ziyarette özellikle özelleştirilmesi gündemde olan Çatalağzı Termik Santralı (ÇATES), Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), redevanslı sahaların sorunları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

GMİS Genel Merkez Yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette;

Mesiad Başkanı Ümit Velioğlu, “Dernek olarak GMİS’e ziyaret ettik, Sendikamız Zonguldakın en etkin kurumlarından biri. Madenciler olarak zaten aynı alanda bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz. Sayın başkan ve yöneticilerimizle zaten sık sık görüşüyoruz. Dernek olarak yaptığımız bu ilk ziyaretimizde de fikir alışverişinde bulunacağız. Bilindiği gibi son günlerde Zonguldak gündemine oturan bir ÇATES’in özelleştirilmesi konusu var. Zonguldaklı Maden Üreticileri ve iş adamları olarak santrale talip olduk, Sağolsunlar GMİS’te bu kondu bize destek oluyor. Yine Redevanslı sahaların sorunları var. Bu konuda Sayın Genel Başkanımız ile bir kez daha görüş alışverişinde bulunacağız” dedi.

“ÇATES’İN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞIYIZ”

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş; “Arkadaşlarımız Zonguldak’ın ve bölgemizin, ülkemizin en önemli enerji kaynağı olan taşkömürünün sorunlarına daha fazla çözümler üretebilmek için dernek kurdular. Birlikte mücadeleden güç doğar anlayışını her zaman savunan bir sendika olarak onları tebrik ediyoruz. Sorunlarımız ortak. Son günlerde ÇATES özelleştirilmesi konusu gündemde. Bu konudaki görüşlerimizi daha önce defalarca kamuoyu ile paylaştık.

Bizler Sendika olarak ÇATES’in özelleştirilmesine karşıyız. Ve mutlaka özelleştirilecekse de bunun yerli işadamlarımıza verilmesine taraftarız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2013, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER