MUHASEBECİLER BAYRAK AÇTI

MUHASEBECİLER BAYRAK AÇTI

gundemeregli.com-160’dan fazla üyesi bulunan Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Ereğli Şubesi yetkilileri Ereğli ve kendileri açısından ekonomik tablonun kötü olduğunu açıklayarak adata bayrak açtı.

“Çünkü biz ekmeğimiz kaybetmeye başladık Kdz. Ereğli’de mali müşavirler olarak rızkımız azalmaya başladı ve çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği ile ilgili endişelerimiz var.” diyen Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Ereğli Şubesinin Yeni Başkanı Yaşar Balcı, Güzel Ereğli’de yaşamak istediklerini söyledi.

Ereğli’den geçimini sağladıklarını anlatan Balcı, “Bu noktada çözüm aramak istiyoruz. Çözümüm bir tarafı olmak istiyoruz. Yıllardan beri Ereğli’de herkes ekonomiyi konuşuyor ama asli unsur olan bu hesap kitabı çıkaran bizler bu güne kadar çok ciddi anlamda bir beyanatımız bir girişimimiz hiç olmadı. Bu samimi adımımıza samimi bir destek istiyoruz. Bunun altında başka hiçbir şey aramaya gerek yok. Çünkü biz ekmeğimiz kaybetmeye başladık” diye konuştu.

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneği Başkanı Yaşar Balcı “Biz bu dönem değişik hedef ve vizyonla geldik. Tabi dernek olarak birinci öncelikli görevimiz meslektaşlarımızın birliğini, beraberliğini sağlamak meslektaşlarımızın mesleki bilgi, becerilerini, kalitesini ve sosyal aktivitelerini artırmak” dedi.

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneği yeni yönetimi öğretmen evinde düzenlediği basın toplantısı ile Ereğli’de görevli basın mensupları ile bir araya geldi.

İLK ŞUBE EREĞLİ’DE

Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneği Başkanı Yaşar Balcı, Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneğinin 1976 yılında İstanbul da kurulan müşavirlik mesleğinin ilk örgütlü kuruluş olduğunu belirterek yaptığı konuşmada, “1989 yılında çıkan mali müşavirler yasası 3568 yasasından önce mali müşavirlik ve muhasebecilik mesleğinin Türkiye’de örgütlü hale getiren ve odaların bu yasaların çıkmasının çok büyük katkısı olan derneğimizin 1985 yılında Kdz Ereğli’deki ilk şubesi açılmıştır.

ÖNEMLİ BİR KURULUŞUZ

Türkiye’deki bu örgütlülüğün ilk şubesi Kdz Ereğli’de kurulmuştur. 1985 yılında dolayısıyla bu derneğimiz Türkiye’deki mali müşavirlerin Örgütlenmesi’nde ve Zonguldak’taki odamızın kuruluşunda Kdz.Ereğli’deki meslektaşlarımız arasında önemli yeri olan bir kuruluştur .Bu vesile ile sizlerin aracılığı ile bu mesleğin kuruluşundan bu yana aramızdan ayrılan çok değerli büyüklerimiz var. Meslektaşlarımız var onları rahmetle şükranla anıyoruz ”dedi.

RIZKIMIZ AZALIYOR

Derneğin kısaca faaliyetleri ve vizyonu hakkında bilgiler veren Balcı şu görüşlere yer verdi:

“Biz bu dönem değişik hedef ve vizyonla geldik. Tabi derneğin birinci görevi öncelikli görevimiz meslektaşlarımızın birliğini beraberliğini sağlamak. ,Meslektaşlarımızın mesleki bilgi becerilerini kalitesini ve sosyal aktivitelerini artırmak için etkinlikler yapmak. Bu asli görevimiz diğer derneklerde olduğu gibi bizimde görevimiz. Bu dernek Alaplı ve Ereğli’de mali müşavirlerle birlikte kurulan ve devam eden bir dernek Alaplı ve Ereğli’deki meslektaşlarımızın dayanışmasını sağlamak onların mesleki bilgi becerilerine artış yapacak sosyal etkinliklerde, Eğitim seminerlerinde bulunmak asli görevimiz, ama bu dönem yönetim olarak Bütün meslektaşlarımız arkadaşlarımızla beraber bu son genel kurulda katılımı yüksek bir genel kurul yaptık. Bunun sebebi de Kdz Ereğli’de ekmek yiyen bizler mali müşavir olarak çoluk çocuğumuzu geçindiren meslek grubu olarak Kdz Ereğli’nin ekonomisinin son yıllarda çok kötüye gittiğini gören ve bunu tabiri caizse ticari hayatı, sanayi hayatının iç organlarını çeken bir meslek grubu olarak Ereğli ekonomisinin kötüye gittiğini gördüğümüz için bu konuda ne yapabiliriz tartıştık. Kdz. Ereğli’nin kötü giden ekonomisinin nedenlerini niçinlerini ve çözüm önerilerini bu bilançoları çıkaran röntgenlerini çeken meslek grubumuz ne yapabilirizi düşündük ve bunun için bir adım atmak gerektiğini ve sivil toplum kuruluşu olarak kötü 1976 yıllarına giden meslek kuruluşu olarak bu konuda bir adım atabilir miyiz diye yola çıktık. Bu duygu ve düşüncelerimizi önemsediğimiz için siz basın mensupları ile sesimizi duyurabileceğimiz gücümüze katkı sağlayacak değerli basın mensubu arkadaşlarımızla bu projeyi kamuoyu ile paylaşmak istedik.

“NEDEN BU NOKTAYA GELDİ”

Biz bu konuda bu olaya siyasi bakmadan tamamen ekonomi açıdan bir işletmecilik açısından ve mali danışman gözü ile değerlendirilerek neden bu noktaya geldik. Bunun ayakları olan kurum ve kuruluşlarla başta sayın valimiz olmak üzere, kaymakamız, belediye başkanımız ve bu ticaretin gerçek ayakları olan ticaret ve sanayi odası, deniz ticaret odası ve esnaf odaları ile görüşmeler yaparak kendi üyelerin durumları ile ilgili bilgi alışverişi değerlendirmeler yapmak istiyoruz. Sonuçta çok uzun olmamak kaydıyla kısa sürede Ereğli’nin bu noktaya nasıl geldiğini ve nasıl çıkacağı ile ilgilide çözüm önerilerimizde içine katarak bu mesleği icra eden meslek grupları olarak bir çıkış yolu aramak istiyoruz. Biz burada kurumlar arasındaki bu dağınıklığı toparlayabilir miyiz diye yola çıktık. İnşallah bu çalışmalarımızda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına yöneticilerine seslenmiş oluyoruz. Bu samimi adımımıza samimi bir destek istiyoruz. Bunun altında başka hiçbir şey aramaya gerek yok. Çünkü biz ekmeğimiz kaybetmeye başladık Kdz. Ereğli’de mali müşavirler olarak rızkımız azalmaya başladı ve çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği ile ilgili endişelerimiz var. Güzel Ereğli’de yaşamak istiyoruz. Buradan geçimizi sağlamak istiyoruz bu noktada çözüm aramak istiyoruz, çözümüm bir tarafı olmak istiyoruz, yıllardan beri Ereğli’de herkes ekonomiyi konuşuyor ama asli unsur olan bu hesap kitabı çıkaran bizler bu güne kadar çok ciddi anlamda bir beyanatımız bir girişimimiz hiç olmadı. Hep başkaları yaptı bu girişimi ama başarısız sonuçlandı. Bu işin mutfağında çalışan Ereğli ve Alaplı da 160’a yakın odamıza kayıtlı mali müşavir arkadaşımız derneğimize kayıtlı 80 serbest çalışan arkadaşımızın katkıları ile çalışmaları ile ciddi bir rapor hazırlayıp kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bu konuda kurumlarla yapacağımız görüşmeler neticesinde alacağımız intibalar yaklaşımlar. Bu işi bir rapor haline dökebileceğimize bu konuda deneyimli tecrübeli meslektaş arkadaşlarımızın olduğuna inanaraktan bu görevi üstlendim.

NEDEN BAŞKAN OLDUM
 
Bu dönem başkan olmamdaki asıl amaç; arkadaşlarımın teveccühü talebi yanında bizim bu Ereğli’den bu zamana kadar ne kazandıysak maddi manevi sosyal olarak her şeyimizi Kdz. Ereğli’den kazandık ama bundan sonra kazanma ihtimalimiz yok. Bizden sonra gelen genç nesil meslektaşlarımız veya diğer insanların Ereğli’de mutlu olma şansını görmediğimiz için böyle bir girişim yapma sorumluluğu duyduk. Bunu meslektaşlarımızla toplantılarda genel kurulda konuştuk

Gerçekleşen toplantıya Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Birliği Derneği Başkan Yardımcısı Sami Yavuz, Dernek sekreteri Bahadır Yalçın, Dernek Saymanı Savaş Akbaş, Diğer Yönetim kurulu üyeleri Ferdi Asmi Hellaç, Cevdet Öztürk, Derneğin Denetim kurulu üyeleri Necdet Can ,Emin Cinhasan ve Uğur Uyan,Onur Kurulu üyeleri Muhammet Ateş,Aydın Adadepe , Üst Kurul delegeleri Sami Yavuz, Ali Deliak , Metin Bektaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2013, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER