ODADAN KAYIT UYARISI GELDİ

KOcaman üyeleri uyardı.

ODADAN KAYIT UYARISI GELDİ

gundemeregli.com-Alaplı ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, ilçede bulunan bütün gıda üretim ve satış yerlerinin mutlaka işletme kayıt belgesini alma zorunluluğunun bulunduğunu söyledi.

Alaplı  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerafettin Kocaman, ilçedeki bütün gıda üretim ve satış yeri işletmecilerine yönelik işletme kayıt belgesi uyarsında bulundu.

Bu gibi işletmelerin işletme kayıt belgesi alma zorunluluğunu bulunduğunu belirten Kocaman, “17 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunun, ‘ Gıda İşletmelerinin Kayıt, Onay İşlemlerine Dair Yönetmeliği´gereğince ilçemizde bulunan bütün gıda üretim ve satış yerlerinin mutlaka işletme kayıt belgesini alma zorunluluğu bulunmaktadır. Fakat bugüne kadar başvur yapmayan ve belgesini almayan gıda işletmeleri bulunmaktadır. Buna göre odamıza bağlı gıda ile ilgili bütün işletmelerin en geç 31 Aralık 2013 tarihinden önce İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvuruda bulunarak işletme kayıt belgelerini almaları gerekmektedir. Başvurmayan işletmeler hakkında aynı kanunun ilgili maddeleri gereğince yaptırım karar uygulanacaktır. Buna göre üretim yerlerine 2 bin 560 TL, satış yerlerine  bin 280 TL para cezası olarak 31 Aralık 2013 tarihinden sonra almayanlara uygulanacaktır” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER