OĞLU´NUN ADINI YAŞATACAK

OĞLU´NUN ADINI YAŞATACAK
Devrekli hayırsever aile Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesine kazandırdığı konferans salonunda trafik kazasında vefat eden oğlunun adını yaşatacak.
Zonguldak´ın Devrek ilçesinde hayırsever ailenin katkıları ile Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesi bünyesine kazandırılan 400 kişilik konferans salonunun açılışında protokol bir araya geldi. Bundan üç yıl evvel trafik kazası neticesinde yaşamını yitiren oğullarının adını yaşatmak için Devrekli Yalçınkaya ailesi tarafından Devrek İmam-Hatip Lisesi bünyesine kazandırılan 400 kişilik konferans salonunun açılışında duygulu anlar yaşandı. 36 yaşında trafik kazası neticesinde yaşamını kaybeden çocukları Engin Yalçınkaya´nın adını yaşatmak için Celal Yalçınkaya tarafından inşaatın yaptırılarak hizmete açılan 400 kişilik konferans salonu açılışı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın ardından Kur´an-ı Kerim okunması başladı. Düzenlenen konferans salonunun açılışında konuşan Okul Müdürü Hayri Bulazar, &[#]8220;İmam -Hatip Lisesi olmak bir ayrıcalıktır, bir ayrıcalığı kuşanmaktır. Toplumun önderliğini yapan ve önde giden önder manasına gelen ´İmam´ kelimesi bile imam hatip neslinden olmanın, bu neslin üstlendiği mama bilincinin açık bir ifadesi olsa gerekir. Milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş nesiller her zaman toplumun önünden gitmeye ve toplum önderlik etmeye namzettir ve buna mecburdurlar. Bu bağlamda okulumuzun ışığıyla harmanlanıp mana erleri olarak geleceği ışıtan, çevremizi aydınlatan nice aydınlarımız, hocalarımız, avukatlarımız, üniversite öğretim görevlileri, müdür, öğretmen, işadamı ve meslek gurubu yetiştirmiştir. Okulumuzun fiziki yapısını iyileştirdikten sonra geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın daha iyi yetişebilmesi için sosyal ve kültürel faaliyetlerin sunulacağı bir salonumuzun olmaması bizi çok düşündürüyordu. Zaman zaman bu tür faaliyetlerimizi okulumuzun yemekhanesinde düzenlemek zorunda kalıyorduk velilerimize bu konu hakkında görüş bildirdik herkes bize destek verdi. Yaklaşık 8 ay önce temelini attığımız bu salonun bu hale getirilmesine büyük katkı veren Yalçınkaya ailesine teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; dedi.
Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ise, &[#]8220;Öncelikle bu açılışa iştirak eden herkese teşekkür ediyorum. İmam-Hatip Lisesine kazandırılan bu tesisin Devrek halkına ve okulumuza hayırlı olmasını temenni ediyor, konferans salonunun yapılmasında katkıları bulunan Yalçınkaya ailesine ve diğer hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlçemizde eğitim adına çok güzel şeyler yaşanmakta ve duyarlı vatandaşlarımızın katkıları ile yurtlar, okullar ve diğer tesisler yaptırılmakta ben burada eğitim adına katkıda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum&[#]8221; diye konuştu.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Celal Yalçınkaya´ya kaybettiği oğlu için baş sağlığı ileyerek, &[#]8220;Bilindiği üzere devletimizin geleceğimizin teminatı olarak gördüğü çocuklarımıza, gençlerimize modern ve evrensel ölçülerde eğitim imkanını en geniş ve yaygın biçimde sağlamak için çaba sarf etmekte ve bütçeden en büyük payı eğitime ayırmaktadır. Günümüzde çağın gereklerine ayak uydurabilen, eğitimde, bilimde ve teknolojide kendilerini küresel düzeyde rekabete iyi hazırlayabilen ülkeler ön plana çıkmakta, gelişme ve refah düzeyleri buna paralel olarak artmaktadır. Bugün açılışını yaptığımız Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesi Engin Yalçınkaya çok amaçlı salonu da, bu güzel ve anlamlı katkının büyük bir örneği olarak karşımızda durmaktadır. Salonun eğitimde, diğer faaliyet ve etkinliklerde büyük yarar sağlayacağına inanıyorum. 300 kişi kapasiteli çok amaçlı salonun Devrek İlçemize kazandırılmasını sağlayan Celal Yalçınkaya´ya bu güzel anlamlı ve örnek davranışı nedeniyle en içten duygularımla teşekkür ediyor, her zaman takdir ve şükranla anılacaklarını ifade etmek istiyorum. Ayrıca ilçemize kazandırılan çok amaçlı bu salona adı verilen ve 3 yıl önce üzücü bir kaza sonucu hayatını kaybeden Engin Yalçınkaya´ya Yüce Allah´tan rahmet diliyorum&[#]8221; dedi.
Açılışa; Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Hüseyin Şimşek, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Satılmış Tunçkaya, AK Parti İlçe Başkanı Özcan Özmekik, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, DEİMDER Başkanı Aydın Çolpa, İmam-Hatip Lisesi Müdürü Hayri Bulazar, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, daire amirleri, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, imamlar, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Düzenlenen programın ardından salonu yaptıran Celal Yalçınkaya´ya Vali Erol Ayyıldız teşekkür plaketi verirken, misafirlere de çeşitli ikramlarda bulunuldu
Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2012, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER