Özcan, ” Bu yolda işin sonuna geldik”

Kdz Ereğli’de oluşturulan Ereğli için mücadele platformu üyeleri destek ziyaretlerini sürdürüyor.

Özcan, ” Bu yolda işin sonuna geldik”

Kdz Ereğli’de oluşturulan Ereğli için mücadele platformu üyeleri destek ziyaretlerini sürdürüyor.

Kdz Ereğli için Mücadele Platformu ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan ve beraberindekiler Gülüç Belediye Başkanı M.Gökhan Demirtaş’ı ziyaret etti.

Ramazan ayına girerken 1 hafta önce kurulan Kdz Ereğli için Mücadele Platformu’nun son aşamasına gelindiğini belirten Özcan ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Ramazana girerken, 1 hafta önce başladığımız bu yolda işin son aşamasına geldik. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, Ereğli’deki göç, Ereğli’nin şuanda psikolojik, ruhi durumu bu, geçmişte yaşadıklarımız ve şuanda ki yaşadıklarımızı kıyasladığımız zaman Ereğli’nin nereye gittiğini, özelleşmeden sonra Erdemir’ in Ereğli’ye yaptığını, yapılanlar ve daha sonra hala yaptıkları da var. Bunun üzerine arkadaşlarımız, eşimiz, dostumuzdan “Sen neden duruyorsun, Neden yapmıyorsun “ derken bir yola çıkalım dedik, Bu yolda da işin sonuna yaklaşıyoruz” dedi.

“PARA YOKSA HUZUR ASLA YOKTUR”

Gülüç Belediye Başkanı M.Gökhan Demirtaş’ tan destek istemek için geldiklerini belirten Özcan konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “İstediğimiz bu destek Ereğli için, Ekonominin olmadığı hiçbir yer de asla ve asla huzur olmaz. İstediğin kadar okul, hastane, pansiyon yap, Eğer para yoksa huzur asla yoktur. Yol yap hep başım üstüne, hiç itirazım yok en iyisi olsun ama Para olmak zorunda gelinen noktada,Bu hafta en az Erdemir içinde 5-6 tane daha ihale var. Özelleşmenin de özelleşmesi yapılıyor, zaten özelleştirilmiş yerin tekrar özelleşmesi yapılıyor, bu film nereye kadar gidecek, Ereğli bu suskunluğunu nerede bozacak, Bizlerin Hiçbir şekilde siyasi görüşü yok, Bizim para ve ekmek görüşümüz var. onun dışında hiçbir görüşümüz yok. Hiç kimseye de elimizden geldiği kadar alet olmamaya çalışıyoruz” dedi.

“YÜRÜDÜĞÜNÜZ HER YOLDA YANINIZDAYIM”

Gülüç Belediye Başkanı M.Gökhan Demirtaş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Özcan’a çıktıkları yolda yanlarında olduğunu belirterek şunları söyledi;

“Yıllardır, Ereğli’de ticarette olsun, Ereğli’nin gelişmesinde kalkınmasında öncülük yapan bir abimsiniz, büyüğümsünüz. Çıktığınız her yolda yürüdüğünüz her yolda yanınızdayım. Bu ekonomik sıkıntıdan etkilenen beldelerden biriyiz,En basitinden şu gemi tersaneleri. Erdemir’den bir kepçe istedim, kepçe alamadım , Ama ne oldu gemi tersanesindeki ağabeylerim bana ekonomik sıkıntıda olmasına rağmen kepçelerini veriyorlar. 9 Bin’e yakın nüfusumuz vardı, Şuanda ise 7.640, 1500’ e yakın göç vermişiz. Birlik beraberlik içerisinde Ereğli için ne yapmamız gerekiyorsa onun mücadelesini vermeliyiz. Bu çıktığınız yolda, yapmış olduğunuz mücadelede ben size teşekkür ederim. Güzel bir yolda yürüyorsunuz, iyi bir cesarete sahipsiniz ama cesaret derken bu hepimizin ekmeği için, senin benim diğer sanayici iş adamlarına siz öncelik yapıp yola çıkmışsınız, Büyüklük yapıp Ereğli’yi kurtarmak için mücadeleye başlamışsınız bu yüzden size özellikle teşekkür ediyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2014, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER