POSBIYIK, “ASIYORLAR- KESİYORLAR”

POSBIYIK, “ASIYORLAR- KESİYORLAR”

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bilgisizlerin bilgi ürettiği bir ilçede yaşandığını belirterek, “Onun acılarını maalesef Ereğli’de kademe kademe yaşıyoruz. Herkes kendine göre bir yol tutturmuş konuşuyor, asıyor, kesiyor. Belediye başkanına ekonomiyi soruyorlar. Olay o noktaya gelmiş yani! Ereğli’de ne varsa belediye başkanından soruyorlar. “ dedi.

Ereğli Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Ereğli Şubesi, Başkanı Yaşar Balcı ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Posbıyık önemli konularda açıklamalarda bulundu.

HERKES KENDİNE GÖRE BİR YOL TUTTURMUŞ

Posbıyık, Öncelikle sizleri tebrik ediyorum. Görevlerinizde başarılı olmanızı diliyorum. Ek olarak Ereğli’nin durumunu tartışma noktasına getirdiğiniz içinde ayrıca sevindirici bir olay. Çünkü Ereğli’de konuya yatkın insanların çalışması lazım. Ama maalesef konuya yatkın insanlar konuşmuyor, susuyorlar ama konuyu bilmeyen insanlar ahkâm kesiyor. Bilgisizlerin bilgi ürettiği bir Ereğli’de yaşıyoruz. Onun acılarını maalesef Ereğli’de kademe kademe yaşıyoruz. Herkes kendine göre bir yol tutturmuş konuşuyor, asıyor, kesiyor. Belediye başkanına ekonomiyi soruyorlar. Olay o noktaya gelmiş yani Ereğli’de ne varsa belediye başkanından soruyorlar, ekonominin de iyi gitmemesini belediyeye soruyorlar. Belediyenin ekonomide tabii ki görevleri vardır. Ticaret odaları buraya sanayicileri getirir, yatırımcıları getirir bizde getirmeye çalışıyoruz. Belediyeye gelirler yer isterler bizler imar planlarını yaparız. Tadilatlarını yaparız, bizim görevimiz orada başlar ama yatırımcıları buraya getirilmesi için bölge milletvekillerinin ve aynı zamanda bölge milletvekilleri ile beraber TSO’nun hatta kaymakamlığın ortak paydaşlara bir araya gelip de yatırımcıları buraya çekmektir. Bunun için çaba sarf etmemiz lazım ama ilk defa da kendi aramızda güven sağlamamız lazım çok önemli diye düşünüyorum.

“YEREL SİYASETTE SIKINTI YOK”

Bana göre Ereğli’de bu benim kişisel düşüncem. Yanlış olabilir kabul etmeyebilirsiniz yerel olarak siyaset olarak birer sıkıntı yok Ereğli’de. Ama genel siyasette çok büyük sıkıntılar var. Ereğli’de sorunlara eğilecek milletvekili iktidar milletvekili seçemediğimiz için maalesef Ereğli’de çok büyük sıkıntılar var. Örnek derseniz Tuzla’da Yalova’da tersaneler çalışıyor. Biz buradan montajcıları, kaynakçıları oralara gönderiyoruz. Burası da tersane büyük tersanelerden birisi. Burada çalışan yok çünkü ilgilenen yok. Dolayısıyla Ereğli’de tekrar birlik beraberlik sağlanırsa inşallah sizin başlattığınız hareketlilikle bu gerçekleşir” dedi.

“1985 YILINDA KURULDU”

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER