PTT çalışanı Türk iPhone´nun güvenlik açığını buldu

PTT çalışanı Türk iPhone´nun güvenlik açığını buldu

PTT çalışanı Türk iPhone´nun güvenlik açığını buldu


iPhonedaki güvenlik açığınıfirmaya bildiren ve bir Türk olarak firmanın resmi sitesindeki listeye adınıyazdıran PTT Genel Müdürlüğü memuru Fatma Yılmaz, Firmanın dünyagenelinde ulaşılabilir, güvenlik açıklarının yamandığı ve bunu belirleyenlerinisimlerinin yazıldığı bir listesi var, orada kurumumla birlikte adımıngeçtiğini gördüm, gurur vericiydi dedi.

Apple marka iPhone 6s Plusı kullanırken bir güvenlikaçığının olduğunu fark eden PTT Genel Müdürlüğü memuru Fatma Yılmaz, firmaylayaklaşık 1 yıl süren yazışmalar sonucunda bildirmiş olduğu açığın kabuledilmesi ile iOS 10 yazılım güncellemesiyle sorunun düzeltilmesine katkıdabulundu. Fatma Yılmazın ismi, güvenlik açıklarının yer aldığı firmanın dünyagenelinde yayınladıkları listede yer aldı. Bu listede adı yer alan ilk Türkolmasıyla Yılmazın kurumunun ismi de yer aldı. Güvenlik açığının giderilmesindeTürkiyeden adını listeye yazdıran Yılmaz, süreci ve detayları İhlas HaberAjansı muhabiriyle paylaştı.

iOS 10 ile sorun ortadankalktı
Yılmaz, iPhone 6s Plus kullanıcısıyım, bir müddet kullandıktan sonraarama ekranında mevcut olmayan bir veriyi gösterdiğini fark ettim. Telefonumakaydedip, arama yapmadan veya mesaj atmadan sildiğim bir kişiyi sanki telefondakayıtlıymış gibi arama ekranında gösteriyordu. Bunun sürekli hale gelmesiylefirmanın gerekli birimlerine sorun olduğuna dair mail attım, durum benirahatsız etti ve bir güvenlik açığı olup olmadığını düşündüm. Firma bendenvideolu anlatım istedi, bende video çekip gönderdim. Daha sonra yeni biryazılım yüklediklerini ve sorunun gidip gitmediğini sordular ama durum devamettiğinden gitmediğini söyledim. Sonra yine bir irtibatta bulunduk, bu süreçbir yıl kadar sürdü ve iOS 10 güncellemesiyle sorun ortadan kalktı. Firmanındünya genelinde ulaşılabilir bir listesi var, güvenlik açıklarının yamandığı vebunu belirleyenlerin isimlerinin yazıldığı bir liste, orada kurumumla birlikteadımın geçtiğini gördüm. Gurur vericiydi, tabiki mutlu oldum ismimi görmekten,kurumumun adının da yazıyor olması beni onure etti ayrıca. İlk Türk kişi olarakkendi adımı listede görmem beni sevindirdi ifadelerini kullandı.

iPhonekullanmaya devam eden ve hep kullanacağını belirten Yılmazın ve çalışanıolarak temsil ettiği PTTnin de adının geçtiği o listeyehttps://support.apple.com/tr-tr/HT207143 adresinden ulaşılabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 07:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Koray
Koray - 7 yıl Önce

Kadın açığı bulmamış, açık kadını bulmuş düzeltelim lütfen :)

SIRADAKİ HABER