RAMAZAN´I YATARAK GEÇİRİYORLAR

RAMAZAN´I YATARAK GEÇİRİYORLAR
gundemeregli.com-Zonguldak´ta, Ramazan ayında balığa rağbetin azalması ve av yasağı sebebiyle balıkçılar günlerini, çeşidi az çiftlik balıklarını sergiledikleri tezgahlarında oturarak geçiriyor.
Av yasağı sebebiyle bir çok balıkçı esnafı tezgah kapatırken, balığa olan ilginin Ramazan ayında azalması üzerine çalışmaya devam eden az sayıdaki balıkçı da zor günler geçiriyor. Çiftlik balıklarını satışa sunarak evine ekmek götürmeye çalışan balıkçı esnafı, çeşit azlığı ve yüksek fiyatlar sebebiyle vatandaşların da balığa eskisi kadar rağbet göstermediğini ifade ediyor.
“DÖRT AY ÇALIŞIP SEKİZ AY YATIYORUZ”
Balıkçılar av mevsiminin açılmasını dört gözle bekliyorlar. 35 yıllık balıkçı Hasan Avcı; “Ramazan ayında vatandaşların balığa pek rağbet gösterdiği söylenemez. Bundan önceki senelerde talep daha fazlaydı. Bunun nedeni de, tezgahlarımızda balık bolluğunun olmasıydı. Bu dönemde zaten hiçbir şey yok, çiftlik balıklarıyla geçiniyoruz. dedi. Eskiden senenin 12 ayını balık tutarak geçirdiklerini hatırlatan Avcı, Geçmişte av yasakları yoktu. İlkel yöntemlerle balık avlardık ancak sonar cihazı kullanıldıktan sonra balıkçılık yapamaz olduk. Artık senenin 4 ayı balıkçılık yaparak geçinmeye çalışıyoruz. diye konuştu.
Tezgahını kapalı tutan balıkçı esnafından Oktay Ertürk de, “Balık avlamanın yasak olmasından dolayı tezgahlarımız kapalı. Mart ayından beri yatıyoruz. Başka bir iş yapmıyoruz. 4 ay çalışıp 8 ay yatıyoruz. Bazı arkadaşlarımız bankalardan kredi çekerek bununla idare ediyor, kışın da bankaya ödüyor. Senelerimiz böyle geçip gidiyor.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2013, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER