SİMİT, EKMEĞİ YAKALADI

SİMİT, EKMEĞİ YAKALADI
gundemeregli.com-Kdz  Ereğli ilçesinde 0,50 kuruştan satılan simitin fiyatı simit fırını işletmecilerinin talebi üzerine Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından 0,75 kuruşa yükseltildi.
Kdz. Ereğli’de simit fiyatlarına yüzde 50 zam yapıldı. Simit fırını işletmecileri maliyetlerde yüzde 100’ün üzerindeki artışın bir kısmını simit fiyatlarına yansıtmak zorunda kaldıklarını söyledi.
Kdz. Ereğli’de simit fiyatı zammı kararının 2 Eylül tarihinde alınarak uygulanmaya başlandığını söyleyen simit fırını işletmecisi Fikret Öztürk, un, susam ve işçi maliyetlerinde son altı yılda yüzde yüzün üzerinde artış meydana geldiğini söyledi. Simit fiyatlarına ilçede en son altı yıl önce zam yapıldığını belirten Öztürk “6 yıldır simit fiyatlarına hiç zam yapmadık. Ancak 6 yıl önce 50 kilogramlık un 25 TL iken bu gün 55 TL’ye yükseldi. 25 kilogramlık bir çuval susam 6 yıl önce 135 TL iken bu gün 270 TL’ye çıktı. Yine 6 yıl önce asgari ücret 350 TL iken bu gün 780 TL’ye yükseldi. Aradaki fiyat artışlarına baktığımızda da maliyetlerdeki artışın yüzde 100’ün üzerinde olduğu açıkça görülmektedir. Zam talebimizi simit fırınları olarak esnaf odamıza ilettik, onlarda zammın uygulanması için karar aldılar” dedi.
Simit zammına yapılan yüzde 50 fiyat artışına vatandaşlar ise tepkili. Simitin özellikle dar gelirle vatandaşların sabah kahvaltısı yada öğle yemeği olduğunu belirten vatandaşlar, yapılan zamma tepki gösterdiler. Özellikle okulların açılmasına az bir süre kala yapılan zammın öğrenci ve velilerini de etkileyeceğini düşünen vatandaşlar, zammın geri alınmasını talep ettiler.
Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2013, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER