SİYASETTE DÜŞÜŞE GEÇEN ERDOĞAN, TİCARETTE BÜYÜYOR.

Ereğli siayasetinde bir nevi siyasi düşüş yaşayan Erdoğan yapotığı dev ortaklıklarla ticarette büyümeye devam ediyor.

SİYASETTE DÜŞÜŞE GEÇEN ERDOĞAN, TİCARETTE BÜYÜYOR.
www.gundemeregli.com- İspanya’nın Demir-çelik devlerinden Gonvarri Steel Industries şirketi ile dev bir anlaşma yaparak ortak olan AK Parti 22. ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili ve ÇEPAŞ AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Erdoğan, “Artık uçmaya hazırız.  Ereğli kazandı, Ereğli büyüdü” dedi.

Beraberinde eşi çocukları, torunu ve ortakları ile birlikte şirket bünyesinde bulunan İttifak Metal’de basın mensuplarının karşısına geçen Erdoğan’ın oldukça neşeli olduğu gözlendi.

  Kalabalık bir basın mensubunun izlediği toplantıda ilk sözü ÇEPAŞ Genel Müdürü Ercan Kahraman aldı.

   Karaman, konuşmasında, Erdoğan’ın milletvekilliği döneminde çeşitli çevrelerce spekülasyonlar yaratıldığını belirterek, “ o dönemlerde Fazlı Bey’in sayesinde ihaleler aldığımız yazıldı, söylendi. Bunların hiç biri gerçek değildir. Dahası, biz, Erdoğan’ın siyasi durumu nedeniyle şirketin zararlar gördüğünü söylüyorduk. Sayın Erdoğan’ın bize tek talimatı, şirketin devlet ile mal alım, satımı yapmaması olmuştur. Milletvekilliği sonrası ise yatırımlarımızın hızlanması ve yabancı şirket ile ortaklık kurmamız bizi son derece mutlu etmiştir” dedi.

ZOR GÜNLERDEN GELDİK    

   Şirketlerin yönetim kurulu başkanı Erdoğan ise konuşmasının başında, ÇEPAŞ’a gelişten önceki süreci anlattı.

   Ereğli’de öğretmenlik yaşamı sonrası sac tüccarlığı ile siyasete atıldığını hatırlatan Erdoğan, ardından 10 ortaklı Karel Boru’nun kurulduğunu, daha sonra ise ayrılarak İttifak Metal’i kurduğunu söyledi.

   ÇEPAŞ’ın, İttifak Metal ve Erdoğan Metal’den sonra kurulan şirket olduğuna dikkat çeken Erdoğan, özellikle milletvekilliği döneminde ise bazı basın tarafından acımasızca eleştirildiğini sitemli sözlerle dile getirdi.

   Erdoğan, şöyle dedi:

   “O gazeteye açtığım manevi tazminat davasını kazandım. Bugün ise bir başka ulusal gazetede Gonvarri Grubu ile yaptığımız anlaşmanın eşimin de bulunduğu fotoğrafımız var. Yüce Rabbim’e hamdolsun. Yargıda hesabını sordum, milletvekili olmadığım zaman da bu hale geldim. Ben de kendime göre bir değer olduğumu bu belgelerle ispatlamaya çalışıyorum. Bu benim için yeterli değil. Ben Ereğli’yi, Türkiye’yi çok seviyorum. Ama her şeyden önce ailemi çok seviyorum. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini, ülkemin birliğini beraberliğini, kardeşliğini bu Muharrem Ayı hürmetine çok önemsiyorum. Bu noktada hareketle, ekip arkadaşlarımla daha çok güzel yollar yürüyeceğiz. Bu yollarda yürürken elbette ayağımıza diken batabilir ama o dikeni koyanla işimiz yok. O dikeni alırken Bismillah demesini bileceğiz. Soframıza zehir koyanlar olabilir. Ama biz besmeleyi çekip o zehri helal dairesinde yok etmesini bileceğiz. Bize çok görev düşüyor.

   

  TÜRKİYEYE İHTYAÇ VAR

   Ereğli birliğe, kardeşliğe susamış. Ekonomideki durağanlığı, canlılığa dönüştürmeye susamış. Bu gelişmemiz ona bir ivme katarsa kendimi mutlu hissederim. Arkadaşlarımız ekip olarak geçen hafta Çin’in Shanghai Kenti’ne gittiler. Çok mutlu oldum. Ben ise oraya 11 yıl önce gittim. Oradan 240 bin dolar vererek makine getirdim ama kullanamadım, hurdaya attım. Daha sonra İstanbul’da aynı makineyi (eski parayla) 850 bin liraya yaptırdım, çok şükür ki bütün işlerimi gördüm. Anladım ki benim Çin’in değil, Türkiye’deki sanayiciye ihtiyacım var.

  

 YERİMİZİ ALDIK

   Tecrübe denen şey, rafta etiketle satılan bir unsur değildir, yaşanan bir şeydir. Hangi arkadaşım, sanayici kardeşim, Ereğli’den veya ülkemin her hangi bir yerinden, ‘bu konuda bize nasıl bir yol haritası çizersin, nasıl faydalı olursun’ demesi halinde, gece gündüz onun emrindeyim. Son bir buçuk yılda gerçekten çok yoruldum. Sadece 880 bin dolar etrafımızdaki danışmanlara verdik. Alt yapısına bakıldığı zaman insan korkuyor. Bunların hiç biri olmayabilirdi. Büyük düşünmek denen şey bu. Her şeyi vereceğiz ama büyük denizde yüzmesini bilip, orada yüzeceğiz dedim. Bu güzel topraklarda inşallah daha güzel şeylere birlikte imza atarız.

   Türkiye’nin geleceği, yatırıma, istihdama, büyümeye çok elverişli. Şu anda yüzde 4’e yakın büyüyen Türkiye’de yerimizi aldık, büyümeye devam ediyoruz. Bunun yansımaları elbette Ereğli’ye en fazla olacaktır.

   16 tane ürün geliştirdik. Her birine 45 bin avro para verdik yine yetiştiremiyorsun. Ortak olduğumuz firmanın ise 200’e yakın patentli ürünü var, bize bedava verdi. Yurt dışındaki yatırımlarımızı da yine bu firmanın marka değeri ile sürdüreceğiz. Çünkü marka çok önemli. Bir sertifika belgesi dünyada geçerli değilse, senin şirket olmanın hiçbir anlamı yok.

   Bana, evlatlarıma ve ortağıma göre ÇEPAŞ, Cuma gününe kadar bir değerdi. Cuma’dan itibaren ise beş değer oldu. 22 ülkede yatırım yapan, dünyaya açılan bir firmanın ortağı oldu. Artık ÇEPAŞ büyük bir oyuncu. Bu oyuncunun da merkezi Karadeniz Ereğli’dir. Çünkü burada doğdu. Doğduğu yerin hakkını da inşallah verecektir.”

   Şirkette 369 işçi çalıştığını ifade eden Erdoğan, bu sayıyı 2015’de 500’e, 2016’da ise 1000’e çıkarmayı hedeflediklerini sözlerin ekledi.

  

   YÜZDE 51’ini SATTILAR

   Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Fazlı Erdoğan, şirketin yüzde 51’in Gonvarri Steel Industries’e ait olduğunu belirterek, “Elbette birinci derecede onlar. Ancak sözleşmede alınan kararlar ortak ve eşit oyla alınacaktır maddesi var. Aynı sözleşmede 6 yıllığına şirket yönetim kurulu başkanı Fazlı Erdoğan’ın kalacağı belirtilmiştir. Bu süreden sonra, eğer istemezsem, yine kendi içinizden birisini seçeceksiniz denilmekte. 6 yıldan sonra bizim istememiz halinde yönetim kurulu başkanlığını onlara verebiliriz. Şirketin Türkiye’de olduğunu ve bu doğrultuda bizim yönetmemiz gerektiğini savunuyorlar” diye konuştu.

  

   KESİTLER SONDU

   Kendi yaşamından kesitler de veren Erdoğan, konuşmasını söyle sürdürdü:

   “Geldiğim noktada kendimi çok şanslı hissediyorum. Bugün bu iş yerindeki arkadaşlarım sayesinde ben bir dilim ekmek yiyebiliyorum. Bizim tesislerimiz milletvekili olmadan önce vardı. Eğer işimin başına dönmeseydim, Ereğli’de bir çok arkadaşımın sıkıntısı olduğu gibi yakından, uzaktan aynı sıkıntıyı yaşayabilirdim. Eskiden iş bizi önüne katmıştı, şimdi biz işi önümüze kattık. Dışarıdan aldığımız kaynakla, Ereğli’deki borcumuzu, derdimizi ödedik, şimdi önümüze bakıyoruz.

   Demek ki milletvekilliği beni sermaye olarak olsun yatırım olarak da geciktirdi, engelledi, sorun yaptı ama milletvekilliğinin de ayrı bir durumu var. 550 kişiden birisin. 76 milyonun içerisinde bir görevi temsil etmişiz. Orası çok şerefli ve kutsal bir mekan. TBMM parlamentosuna milletvekili olmayan birisi giremiyor. O yetkiyi de millet bana vermiş. Ama bir birimizi kıskanmayalım, herkesin yolu açık olsun. Yerimize yeni gelen arkadaşımızın da Allah işini kolaylaştırsın. O geldi, bu gitti konularından Ereğli fazla kaşınıyor, oralara da girmek istemiyorum. Biz arkada, önde söylenenlere değil işimize, önümüze bakıyoruz. Aramıza duvar ördüğümüz hiç kimse yok. Herkesi seviyoruz, teşekkür ediyoruz. Herkesin işlerinin daha iyi yürümesini, sağlıklı olmasına dua ediyoruz. Onlar bize bir iyilik düşünüyorsa, Allah onlara iki iyilik versin. Başkaları bize bir kötülük düşünüyorsa, Allah o kötülüğün şerrinden beni emin eylesin, ona da sağlık versin, ıslah etsin. Ben kimsenin kötülüğünü de istemiyorum.”

 SİYASİ GÖNDERME YAPTI!

   Bugün TSO’da yapılan toplantıda AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan’ın, “Ereğli’de sac ticareti bitti, bundan sonra makine imalatına yönelmeliyiz” şeklindeki söylemi sorulan Erdoğan, “Ercan Bey doğru söylüyor ama TSO Başkanını bu doğru sözüne katıldı mı bilmiyorum. Herkes kendi penceresinden bakar” dedi.

   Konuşmasının son kısmında, siyesi gelişmeleri izlediğini vurgulayan Erdoğan “izliyorum, Allah herkesin muradını versin. Muradın da muradını versin” demesi gazeteciler gülüşmesine sebep oldu

 

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2013, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER