TEKNOLOJİYE DİRENİYOR

TEKNOLOJİYE DİRENİYOR
gundemeregli.com-Alaplı ilçesinde 30 yıldır saat tamirciliği yapan Mustafa Bayhan, Çin yapımı dijital saatler ve cep telefonlarının yaygınlaşması nedeniyle mesleğin kaybolmaya yüz tuttuğunu söyledi.
Her geçen gün gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği yenilikler ve teknolojik ürünler insanların hizmetine sunulurken, bir zamanların itibarlı meslekleri arasında yer alan saat tamirciliği yok olmaya yüz tutan meslekler arasında yerini aldı.
Alaplı ilçesinde babasından öğrendiği saat tamirciliği mesleğini 30 yıldır sürdüren Mustafa Bayhan, Çin yapımı dijital saatler ve cep telefonlarının yaygınlaşması nedeniyle tamircilik mesleğinin önemini yitirdiğini ve mesleğin bitme noktasına geldiğini söyledi.
Piyasadaki ucuz saatlerin mesleğe sekte vurduğunu belirten Bayhan,” Ben bu mesleği babamdan öğrendim. 30 yıldır mesleğimi sürdürerek ailemin ve çocuklarımın geçimini sağladım. Ama şimdilerde bu meslek eski önemini yitirdi. Piyasadaki dijital Çin malı saatler, cep telefonlarının yaygın hale gelmesi nedeniyle eskisi gibi iş yok, genelde müşterilerimiz sadece pil takmak ve pim değiştirmek için geliyor. Ucuz saatlerde tamir edilmek yerine atılarak yenileri alınıyor. Arada sırada da olsa müşterilerin getirdiği kaliteli saatlerin tamirlerini yapıyorum” dedi.
Mesleğin geleceği olmadığı için oğluna bile mesleği öğretmediğini kaydeden Bayhan,” Bu meslek zamanında babadan oğula devir edilen ve bir zamanların itibarlı meslekleri arasında yer alıyordu. Şimdilerde ise kaybolmaya yüz tutan meslekler arasına girdi. Ben bu mesleği babamdan öğrendim. Ama geleceği olmadığı için oğluma öğretmedim” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2014, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER