Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı

Belediye İş-Sendikası Zonguldak Şubesi ile Zonguldak Belediyesi arasında 104 çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı
 Belediye İş-Sendikası Zonguldak Şubesi ile Zonguldak Belediyesi arasında 104 çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri başladı. 
Zonguldak Belediyesi Encümen Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan ve sendika yönetimi hazır bulundu.
Toplu Sözleşmenin önemine dikkat çeken Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Bugünkü toplantımızın nedeni Belediye İş Sendikası ile mutat yaptığımız işçi arkadaşlarımızın sendikal haklarının yerine getirilmesi sözleşmesidir. Bir yıl çok çabuk geçiyor. Zaman hızla akıp gidiyor. Bizler emek ve emekçinin yanında olan bir anlayışın insanlarıyız. Bu anlamda kurumunda çıkarlarını korumak ve kollamak ile mükellefiz. Her iki dengeyi de iyi sağlayarak bu toplu sözleşmeyi inşallah işçilerimizin emekçi kardeşlerimizin bu çerçevede yerine getirilmesi gereken konuları hep birlikte ufak tefek fikir tartışması yapacağız. Anlayış içerisinde bu toplu sözleşmeyi bitireceğimize inanıyorum. Ufak tefek ayrıntılar olursa bir noktada buluşacağız. Bu anlamdaki çalışmalar bugünden itibaren başlayacak. İşçi ve emekçi arkadaşlarımıza, sendika başkanımıza hayırlı olsun” dedi.
Toplu İş Sözleşmesi’nin 104 kişiyi kapsayacağını belirten Sendika Başkanı Tahsin Atayan, “Başkan “Bu yıl ki sözleşmemiz 2016 ve 2018’i kapsamaktadır. Yürürlük süresi 1 Mart’ta geçerli. 104 kişiyi kapsayan bir sözleşme. Biz burada tabii ki sözleşmeler başlarken Belediye İş Sendikası olarak emektn yana olan bir başkanla oturuyoruz. Bundan mutluluk duyuyoruz. Geçmiş dönemdeki sözleşmelerimiz belli. Biz belediyeye fazla yük bindirmeden işçi arkadaşlarımızı mağdur etmeden bu sözleşmeyi masa başında bitirmek istiyoruz. Bu yıl hiçbir sıkıntı çıkmadan masa başında toplu sözleşmemizi bitirmeyi hedefliyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2016, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER