TSO PROTOKOL ZİYARETLERİNE BAŞLADI

TSO  PROTOKOL ZİYARETLERİNE BAŞLADI
gundemeregli.com- Alaplı ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Recep Ocak ve yönetim kurulu üyeleri protokol ziyaretlerine başladı.
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 26 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleştirilen Oda Meslek Grubu seçimlerinin ardından göreve gelen yeni yönetim protokol ziyaretlerine başladı.
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak ve yönetim kurulu üyeleri Alaplı Kaymakamlığı, Alaplı Emniyet Müdürlüğü, Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğüne ziyaret gerçekleştirdi.
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ocak ve yönetim kurulu üyeleri ilk olarak Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç’ı makamında ziyaret etti. Samimi ortamda gerçekleşen ziyarette Oda Başkanı Recep Ocak, ilçenin sorunlarını Kaymakam Malğaç ile paylaştı. İlçenin ufkunu açmak için göreve arkadaşlarıyla birlikte talip olup seçildiklerini belirten Ocak, “Alaplı Islah OSB projesinin yüzde 75’i tamamlandı. Bu proje gerçekleştiğinde yatırımcılar ilçemizi tercih edeceklerdir. Alaplı Liman Projesinin son durumunu takip edebilmek için hisseleri devir edilen Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’yı en kısa zamanda ziyaret edeceğiz. Duble yol yapımı kapsamında Ereğli’den Alaplı’ya giriş olan taşbaşı kavşağı kapılmıştır. Bu kavşakın kapatılmasından dolayı ilçe esnafımız ve iş adamlarımız büyük ekonomik zararlar yaşamışlardır. Kapalı kavşağımızın tekrar açılabilmesi için desteklerinizi bekliyoruz. Eğitim konusuna nasıl destek oluruz ve katkı sağlarız diyerek yönetim kurulu arkadaşlarımızla çalışmalar yapıyoruz. TOBB tarafında Çaycuma İlçesine kazandırılan bir okul gibi Alaplı’ya da neler kazandırabiliriz diyerek kafa yormaya şimdiden başladık. İnşallah en kısa zamanda TOBB ile görüşerek bununla ilgili bir olumlu açıklama yaparız diye düşünüyoruz” dedi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç yeni seçilen Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine yeni görevlerinde başarılar diledi.
TSO görevini bayrak yarışına benzeten Malğaç, “Birileri bir noktaya kadar getirir görevi devreder, sonra gelenler bayrağı daha yukarılara taşır. Yani görevinizde başarıla dileri. İlçemizin sorunları tabi ki var. Ama Alaplı’nın birinci sorunu girişinin kapalı olması sorunu değil, bu sorun bizim çözebileceğimiz bir sorun değil, bu konu teknik bir konu, ayrıca insanlar Alaplı’ya neden girerler. İnsanların Alaplı’ya girmek için tercih sebepleri olmalı, Alaplı’da çok önemli eğitim kurumları olmalı, İnsanların çocuklarını Ereğli’den Akçakoca’dan Ormanlı’dan yada diğer yerlerden göndermek isteyebilecekleri çok kaliteli eğitim kurumları olmalı ki, insanların Alaplı’ya girmeleri için bir sebepleri olsun, Alaplı’yı sahil ilçesi diyoruz, denizimiz var ama deniz kenarı olmanın nimetlerinden yararlanamıyoruz. Bunu kullanmak için sahil bandını iyileşmesi, yeme içme mekanlarının, gezi, piknik ve dinlenme mekanlarının artması gerekmektedir. Alaplı’nın girişi tabi ki açılmalı, göreve geldiğimizde üç ay boyunca bununla ilgili uğraştık ama bir sonuç elde edemedik. Kurumlar olumsuz görüş bildirdiklerinde bizim bürokrat olarak yapacağımız kalmıyor. Yinede tamamen umudumuz yitirmiş değiliz. İnşallah güzel günleri Alaplı’da hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini heyeti daha sonra Emniyet Müdürlüğü, Alaplı İlçe Tarım Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, özel idare müdürlüğü ve İlçe Müftülüğünü ziyaret etti.
Ziyaretlerde TSO Meclis Başkanı Hasan Öztürk, TSO Başkanvekilleri Tarık Yazıcı, Nedim Kaplancan, Yönetim Kurulu Üyeleri Burak Yaman, Selçuk Oktay, Meclis üyeleri Ali Çalışkan, Cüneyt Gülsoy ve TSO Genel Sekreteri Taner Arslan da hazır bulundu.
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2013, 07:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER