Türkoğlu ,Çiftçiyi Uyardı

Alaplı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Türkoğlu, Çiftçilerin Bahçelerini sigorta yaptırmalarını gerektiğini belirterek, gerekirse oda tarım danışmanlarından bilgi alınabileceğini dile getirdi.

Türkoğlu ,Çiftçiyi Uyardı

Alaplı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Türkoğlu, Çiftçilerin Bahçelerini sigorta yaptırmalarını gerektiğini belirterek, gerekirse oda tarım danışmanlarından bilgi alınabileceğini dile getirdi. Fındık ağaçlarını dondan, sisten, güneşten etkilenmemeleri için koruyucu antifriz kullanmaları gerektiğinin altını çizen Türkoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Çiftçilerin Önümüzdeki günlerde Fındık Bahçelerine yapacağı uygulamalar önemlidir. Bu günlerde her çiftçimizin bahçelerini sigorta yaptırması gerekmektedir. Bu konuda odamız da tarım danışmanlarından bilgi alabilirler. Mart ayında yine dondan, sisten, güneşten koruyucu antifriz kullanmanız gerekmektedir. Bir yıl bitim yılı, bir yıl bitmeyen gibi düşüncelerimize artık son verelim. Bir yıl alçaklarda bir yıl, yükseklerde biten fındığımız hem alçaklarda hemde yükseklerde bitecek hale getirmeye gayret etmeliyiz. Arabamıza antifiriz koymadığımız zaman arabanın bloğu çatlıyor. Her araba sahibi bu günlerde arabalarına antifriz koydu. Çiftçilerde bahçelerine 20 Marta ‘da ve 10 Nisan’da antifriz atmaları gerekmektedir. Bu önemli ürün o kadar pahalı değildir. Bugün Çiftçilerimize tavsiye ediyoruz. Bu konuda tarım danışmanımız Yalçın beyle görüşülerek uygulama yapılması faydalı olacaktır.

“MAZOT GÜBRE DESTEĞİ YAPTIRMAYANLAR FINDIK, ORGANİK, ÇATAK PROJESİ VE BANKA KREDİSİNDEN YARARLANAMAZLAR”

2015 yılı işlemleri 2014 yılında yapılmıştır. Ancak Yaptıramayan çiftçilerimiz, babası veya annesinin ölümünden dolayı intikal işlemlerini yaptıramayan çiftçilerimiz için işlemlerimiz 30-06-2015 tarihine kadar uzatılmıştır. Mazot gübre desteği diye yaptırmıyorlar duyuyorum. Bütün desteklerin köprüsü mazot gübre desteğidir. Mazot gübre desteği yaptırmayanlar fındık, organik, çatak projesi ve banka kredisinden yararlanamazlar. Onun için işlemlerini yaptırmayanlar işlemlerini yaptırmalıdırlar. Veraseti intikal ettirmeyenler intikal ettirmeyenler intikal işlemlerini yaptırsınlar. Organik işlemleri başlamıştır,25-03-2015 gününe kadar organik işlemeleri devam edecektir. Bu çağrılarımıza çiftçilerimizin dikkat etmesi dileği ile”

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2015, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER