Vakıf yetkilileri, kesilen ceza ile ilgili Maliye Bakanlığı ile bir araya gelecek

Vakıf yetkilileri, ceza konusunda Maliye Bakanlığı görevlileriyle bir araya geleceklerini açıkladı.

Vakıf yetkilileri, kesilen ceza ile ilgili Maliye Bakanlığı ile bir araya gelecek

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ (ERDEMİR) Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfı yetkilileri, vergi denetiminin ardından kesilen 129 milyon liralık ceza konusunda Maliye Bakanlığı görevlileriyle ekimde bir araya gelineceğini duyurdu.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl aralıktaki vergi incelemesinde 2008 ve 2009´da Türk bankalarının yurt dışındaki şubelerinden elde ettiği faiz gelirleri dolayısıyla, vakıf hakkında iktisadi işletme oluştuğu yaklaşımıyla anılan gelir üzerinden cezalı kurumlar vergisi tarhiyatı gerçekleştirildiği anımsatılarak, tarhiyatın vergi aslı, cezası ve gecikme faiziyle 129 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

Maliye Bakanlığında yapılması hedeflenen görüşmelerin çeşitli gerekçelerle ertelendiğine işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu süreç beklenirken, kamuoyunda ´Torba Yasa´ olarak bilinen ve içinde vergi cezalarının affını da içeren yasa tasarısı ortaya çıkmıştır. Maliye Bakanlığı da görüşmeleri bu yasanın çıkması sonrasına ertelemiştir. Tasarının TBMM’de alt komisyonda görüşülme sürecinde Erdemir Vakfının durumunda olan (vergi cezası kesinleşmemiş) kuruluşların da üç yıl önce getirilen af yasasına benzer şekilde aftan yararlandırılması hususunda girişimlerde bulunulmuştur. Çıkan Torba Yasa’da vakfımızın konumunda olan kuruluşlar için bir husus yer almamıştır. Yapılan temaslar neticesinde idarenin önümüzdeki ay görüşme günü vermesi söz konusudur. Uzlaşma görüşmesinde konunun çözümü için gereken gayret gösterilecektir.

Görüşmede uzlaşma sağlanamaması halinde yargı yolu da gündeme gelebilecektir. Yaşanan süreçte baştan itibaren sağlanan siyasi ve sendikal destek ve yardımlar devam etmektedir.”

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER