Vali Kaban konuya el attı; ERDEMİR iyi niyet gösterdi, odalar destek verdi

Vali Kaban konuya el attı; ERDEMİR iyi niyet gösterdi, odalar destek verdi.

Vali Kaban konuya el attı; ERDEMİR iyi niyet gösterdi, odalar destek verdi

TETİKER: “Sayın Valimiz söylediği üzere, kamyoncu esnafı kooperatifini kursun, Erdemir’de ihale edilmemiş ne kadar (taşıma) işi varsa Karadeniz Ereğli kamyoncusuna verileceği sözünü Sayın Pandır’dan aldı.

CİVELEK: İnşallah başaracağız, kamyoncu esnafımızın da yüzü gülecek. Biz de bu süreçten sonra kamyoncu esnafımıza yardımcı olacağız. Mağdur olmamaları için de elimizden geleni yapacağız, eskiye dönmeyeceğiz” EREĞLİ Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ndeki kamyoncu esnafı, yeni taşıma kooperatifi kurmak amacıyla toplantı gerçekleştirdi. Kışla Mahallesi’ndeki bir kahvehanede bir araya gelen esnaf, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Cevdet Civelek ve yeminli mali Müşavir Erol Şahin’in katılımıyla toplantı düzenlediler. Kurulacak kooperatifin detayları ile ilgili genel ve teknik konular üzerinde yapılan toplantıda, kooperatifleşme işlemlerinin hızlandırılması kararlaştırıldı.

TETİKER: 2006’DAN BUYANA İLK…

Ereğli TSO Başkanı Tetiker, toplantının ardından yaptığı açıklamada, kamyoncu esnafının son dönemlerdeki durumunu “kangrene dönüşmüş kanayan bir yara” olarak değerlendirdi. Tetiker, kooperatifleşme çalışmalarının, Aynı zamanda, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanılğı’nı temsilen atanan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Zonguldak Valisi Ali Kaban önderliğinde başlatıldığını belirterek, şöyle dedi: “Sayın Valimizin önderliğinde bir çalışmamız oldu. Çalışmanın ana temel konusu da şoför esnafına sahip çıkmaktı. Sayın Valimizin bana vermiş olduğu bilgi ve bizim Erdemir üst düzey yetkilileriyle, bilhassa da Erdemir Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır ile yaptığımız toplantılarda, ‘kamyoncu esnafına yardımcı olalım, ne gerekiyorsa yapalım’ düşüncesi hakimdi. Son olarak da Sayın Valimiz söylediği üzere, kamyoncu esnafı kooperatifini kursun, Erdemir’de ihale edilmemiş ne kadar (taşıma) işi varsa Karadeniz Ereğli kamyoncusuna verileceği sözünü Sayın Pandır’dan aldı. Bu söz üzerine, biz de gelerek kardeşlerimizle birlikte kooperatif kurma çalışmalarını başlattık. Bundan sonra önemli olan istikrardır. İstikrar demek devamlılık demektir. Kamyoncu esnafına sahip çıkılması bugüne mahsus olmaması, devamlı olması lazım. Erdemir’in özelleştiği 2006’dan bu tarafa ilk defa sıcak bir yüz ile karşılaşmış bulunuyoruz, sıcak bir el uzatıldı. Kamyoncu esnafına yapılan bu iyilikten dolayı ben şimdiden şükranlarımı arz ediyorum, sağ olsunlar.”

CİVELEK: İNŞALLAH BAŞARACAĞIZ

Şoförler Odası Başkanı Civelek de, 10 yıldır sürdürdüğü başkanlığı döneminde ilk kez Valilik ve TSO tarafından birlik ve beraberlik içinde bu topluluğu görmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, . Ben sadece taksicinin, dolmuşçunun köy dolmuşlarının değil, kamyoncunun da başkanıyım. Bu fırsat elimize geçti. İnşallah bu çalışmalar devam ediyor. İnşallah başaracağız, kamyoncu esnafımızın da yüzü gülecek. Biz de bu süreçten sonra kamyoncu esnafımıza yardımcı olacağız. Mağdur olmamaları için de elimizden geleni yapacağız, eskiye dönmeyeceğiz” dedi. Şahin ise ilgili bakanlığın mevzuatına göre başlayacakları çalışmaları 10 günde tamamlamayı hedeflediklerini, üye olacak esnaftan kamyon başına belirlenecek katılım payı alacaklarını, ardından ise ilk genel kurulda yönetimin belirleneceğini kaydetti.

BİZİM İÇİN SON ŞANS

30 yıllık kamyoncu esnafı Alaattin Özkan, kooperatifleşmenin ‘harika olacağını’ savunarak, “Bu, bizim için son şans diye düşünüyorum. Çok güzel olacak. Buna da yürekten inanıyorum. Bu işin sonuna kadar da arkasındayım” diye konuştu. Ereğli TSO Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın’ın da katıldığı toplantının ardından birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2016, 13:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
ERDEM
ERDEM - 8 yıl Önce

SAYIN EREĞLİ BÜYÜKLERİ BİZDE KIŞLADA NAKLİYECİLİK YAPAN FİRMA SAHİPLERİ BÜTÜN İHALE EDİLMEMİŞ NAKLİYELERİ KOOPERATİFE VERECEĞİNİZİ YAZMIŞŞSINIZ BİZ BİZİM GİBİ NAKLİYECİLER NE OLACAK BİZDE YILLARDAN BERİ BU İŞİ YAPIYORUZ YANIMIZDA ÇALIŞAN O KADAR İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZ VAR O KADAR PARALARA BELGE ALDIK BİZİDE BİLGİLENDİRİN BİZİDE DÜŞÜNÜN

SIRADAKİ HABER