ZONGULDAK’TA GAZ ÖLÇÜM CİHAZI OLMAYAN OCAK YOKTUR

ZONGULDAK’TA GAZ ÖLÇÜM CİHAZI OLMAYAN OCAK YOKTUR

gundemeregli.com-Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası, Prof. Dr. Nuri Ali Akçın’ın özel sektör maden işletmelerini hedef alan açıklamasına tepki gösterdi.

Zonguldak’ta gaz ölçüm cihazı bulunmayan işletme olmadığını belirten Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, özel sektör maden işletmelerine,yanlış bilgilerle düşmanca yaklaşılmasını bir bilim adamına yakıştıramadığını vurguladı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Ali Akçın’ın kömür işletmecilerini hedef alan ve maddiyatı insan sağlığının önünde tuttuğunu ima eden, yanlış bilgiler içeren açıklamalarına sert tepki gösterdi.Zonguldak’taki maden işletmelerinde iddia edilenin aksine gaz ölçüm cihazı bulunduğunu belirten Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Salih Demir, “Zonguldak’ta gaz ölçüm cihazı olmayan ocak yoktur. İşletmelerimiz Resmi Kuruluşlarımız tarafından sürekli denetlenmektedir. Devletimizin gerekli mercileri bu konudaki hassasiyetlerini ortaya koyduğu gibi işletmelerimiz de insan hayatına gereken önemi göstermektedir. İşletmelerimizin bu konudaki duyarlılığı ve yatırımlarını görmezden gelmek, kamuoyunda yanlış bilgilerle gündeme gelmeye çalışmak, popülistlik ve sermaye düşmanlığından başka bir şey değildir. Kömür işletmecilerini insan hayatına değer vermeyen kişiler gibi göstermek kimsenin haddi değildir. Hele bir bilim insanının böyle yaklaşması şık ve etik olmamakla birlikte konumuna hiç yakışmamaktadır” dedi.

İşadamlarının devlet memurlarının aksine büyük riskler alarak yatırımlar yaptığına dikkat çeken Zonguldak TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, “Tüm işadamlarımız olduğu gibi kömür işletmecilerimiz de büyük riskler alıp devletimize maddi ve manevi anlamda katkı sağlamanın çabasındadır. Özellikle maden işletmecilerimiz yeri geldiğinde kendi canı pahasına binlerce vatandaşımızı istihdam etmekte, devletine milyonlarca liralık vergi vermektedir. Gaz ölçüm cihazı bulunmadığı iddia edilen ocaklara işletmecilerimizin de yeri geldiğinde girdiği ve kontrolleri sürekli yaptırdığı unutulmamalıdır” dedi.

Bilim adamlarının ve bürokratların özeleştiriden daha çok karalayıcı, suçlayıcı üslup ile konuya yaklaşımının son günlerde sıkça rastlanıldığı Zonguldak’ta özel sektörün sistematik şekilde yıpratıldığını vurgulayan Zonguldak TSO Başkanı Demir, “Sayın hocamız TTK raporlarını, SGK raporlarını ve denetimlerine ait raporları sanırım okumamış. Okumuş olsaydı bu açıklamayı yaparken özen gösterirdi. Jeeplere dikkat ettiği kadar akademik raporlara da dikkat etseydi bu yanlışa düşmezdi. Kurumlar belli grupları eleştirerek yükselemezler. Akademik başarı için karalama ve eleştirel yaklaşım değil çözüm önemlidir. Zonguldaklı bürokrat ve kurumları bu olumsuz yarıştan vazgeçmeye davet ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2013, 13:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER