FİDAN KAMPANYALARI BAŞLATILDI

FİDAN KAMPANYALARI BAŞLATILDI
Akdeniz ve Ege’yi vuran büyük orman yangınları bizim de ciğerimizi yaktı.
Sorumsuzlukların daniskasını sergileyenler yüzünden söndürülemeyen yangınlar büyük bir ihtimalle sabotaj. 
Bundan 30 yıl öncesine kadar yoktu böyle peş peşe çıkan yangınlar, bu mevsimlerde normal bir iki yangın çıkar o da söndürülürdü.
Ne zaman ki PKK terörü azdı, orman yangınları da azdı…
Şerefsiz teröristler ormanlarımızı yakarak ekonomimize darbe vurmanın hesabını yapıyorlar.
Son günlerdeki yangınlar da bu nedenle oluşuyor. Ancak ülke vatandaşı ve bazı kurumlar bu yangınlarda yok olan milli servetimiz ormanlarımızın yenilenmesi için fidan kampanyaları başlattılar.
Türk Telekom, toplumsal sorumluluk anlayışıyla, başta Antalya’nın Manavgat ilçesinde olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde çıkan yangınlarda yok olan ormanlarımıza yeniden hayat vermek için fidan bağışı seferberliği başlattı. Türk Telekom Grubu çalışanları, bayileri ve tüm iş ortakları adına Tarım ve Orman Bakanlığı’na 100 bin fidan bağışlıyor. Türk Telekom çalışanlarının gönüllülük esasıyla bir araya gelerek oluşturdukları Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE) de AFAD ile bölgedeki yardım çalışmalarına katılıyor.
 ‘Türkiye’ye Değer’ anlayışıyla kurumsal sosyal sorumluluk projeleri üreten Türk Telekom, orman yangınlarında zarar gören alanları tekrar yeşillendirmek için harekete geçti. Türk Telekom, Antalya’nın Manavgat ilçesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinde çıkan yangınlarda yok olan ormanlarımıza yeniden hayat vermek için grup şirketlerindeki çalışanları, bayileri ve tüm iş ortakları adına, Tarım ve Orman Bakanlığı’na 100 bin fidan bağışlıyor.
 
“Doğa için fidan seferberliği başlatıyoruz”
Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Türk Telekom olarak, çevre duyarlılığı konusundaki farkındalığı artırmayı her zaman amaç edindik. Güzel yurdumuzun farklı bölgelerinde meydana gelen yangınlar karşısında duyduğumuz üzüntüyü tarif etmek zor. 
Geleceğimiz ve nefesimiz olan ormanların yeniden canlanmasına katkıda bulunmak için Türk Telekom Grubu çalışanlarımız, bayilerimiz ve tüm iş ortaklarımız adına fidan bağışı gerçekleştirdik. Bu vesile ile tüm kişi ve kurumlarımızı, yangınlarda zarar gören bölgelerdeki doğal hayatı tekrar canlandırmayı amaçladığımız bu seferberliğe katılmaya davet ediyoruz” dedi. 
 
TTAKE ekibi bölgede görev başında
Türk Telekom çalışanlarının gönüllülük esası ile bir araya gelerek oluşturdukları, Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE) de AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda yangınla mücadele etmeye destek oluyor. TTAKE, ihtiyaç sahiplerine destek olarak yaraları sarmaya çalışıyor. 


İBB’DEN YANGIN BÖLGESİNE 1 MİLYON FİDAN DİKİMİ
İstanbul Büyükşehir Belediye de duyarsız kalmadı felakete…Başkan Ekrem İmamoğlu, İBB ve iştirakler adına yangın bölgelerine 1 milyon 85 bin fidan dikeceklerini açıkladı. Dikilecek fidanların türü, zamanı ve yerleri ile ilgili çalışma başlatan İBB Park Bahçeler Daire Başkanlığı, dikimleri ekolojik sürece uygun olarak yapacak. İBB’nin Manavgat ve Marmaris’e gönderdiği itfaiye ve İSKİ ekipleri ise yangın söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’yi üzüntüye boğan Ege ve Akdeniz bölgelerindeki yangın bölgelerine 1 milyon 85 bin fidan dikme kararı aldı. Sosyal medyadan kararı duyuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İBB ve iştiraklerimiz adına yangın bölgelerine 1 milyon 85 bin fidan dikeceğiz. Hiçbir şeyin, tüm yaşayan canlılarıyla yok olan ormanları birden geri getirmeyeceğini biliyoruz ancak hızlıca dikeceğimiz fidanlar doğanın canlanmasına katkı sağlayacaktır” dedi.
İBB Park Bahçeler Daire Başkanlığı bünyesinde Türkiye’de ilk kez kurulan Kentsel Ekolojik Sistemler Müdürlüğü, dikilecek fidanların türü, zamanı ve yerleri ile ilgili çalışmalara başladı. Tüm fidanların ekolojik sürece uygun olarak yapılacağı çalışmada, tüm fidanlar Türkiye’den temin edilecek. Özellikle yangına dayanıklı ve bölgenin ekolojik yapısına uygun ağaçlar tercih edilecek.

İBB EKİPLERİ MANAVGAT VE MARMARİS’TE 

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangın söndürme çalışmalarına destek olmak için ekiplerini bölgeye sevk eden İBB, Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden yangın için de ekipler görevlendirdi. 101 personel ve 14 araçtan oluşan ekip, bölgede çalışan diğer ekiplerle koordine olarak Gazipaşa ilçesindeki farklı noktalarda yangın söndürme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 
Antalya İtfaiyesi ile koordine olarak Gazipaşa ilçesine geçen İBB ekipleri, bu bölgedeki farklı noktalarda yangın söndürme çalışmalarına devam ediyor. Muğla Marmaris ekibi Muğla İtfaiyesi ile koordine olarak İçmeler ve Hisarönü bölgelerine geçmiş ve bu noktalarda yangın söndürme çalışmalarını sürdürüyor. İSKİ’nin 8 personel ve 4 araçtan oluşan destek ekibi de bölgeye ulaştı, Antalya Su ve Atıksu İdaresi ile koordineli şekilde çalışmalara başladı. 
İhracatçılardan “yanan ormanlarımızı yeşertelim” çağrısı
Türkiye son günlerde tarihinin en büyük orman yangınlarıyla karşı karşıya. 
Türkiye’nin dörtbir tarafında çıkan orman yangınları Türkiye’nin akciğerlerini yakarken, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı JakEskinazi’den, “Yanan ormanlarımızı imece usülü tekrar yeşertelim, orman yangınlarına karşı uçak ve helikopter filomuzu genişletelim” çağrısı geldi.
 
Yaşanan durumu “Ciğerlerimiz yanıyor” diye özetleyen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı JakEskinazi, orman yangınlarının aynı anda farklı noktalarda çıkmasından dolayı suikast şüphesine de temas etti. Eskinazi, “Türkiye eli kolu bağlı yaşananları izleyecek noktada değil. Yetkililer gerekli soruşturmaları yaparak gerçeği ortaya çıkaracaktır. Ormanlarımızın daha korunaklı alanlar olması gerektiği bu süreçte daha net bir şekilde görüldü. Valiliklerimizce ormanlarımızın varlığını koruyacak tedbirlerin açıklanıyor olmasından mutluyuz. Ormanlarımızın korunması için sürekli ve bütüncül çözümler geliştirmeliyiz” diye konuştu.
 
Uçak ve helikopter filomuzu genişletmeliyiz
 
Orman yangınlarına anında ve etkin müdahale için uçak filomuzu genişletmemiz gerektiğinin ortaya çıktığına da işaret eden Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı JakEskinazi, 783 bin 532 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip olan Türkiye’nin güçlü bir devlet olduğunu ormanlarında çıkması muhtemel yangınlara müdahale edecek uçak ve helikopter filosunu güçlendirmesi gerektiğine dikkati çekti.
 
Türkiye’nin farklı noktalarındaki orman yangınlarının kontrol altına alınması için insan üstü çaba gösteren ekiplere de teşekkür eden EİB Koordinatör Başkanı JakEskinazi, yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi.
Bambum’danYeşil Bir Türkiye İçin 100 Bin Fidan Dağıtımı
Türkiye’nin dört bir yanında çıkan orman yangınları için tek yürek olan milyonlar, fidan dikmek için araştırmalara başladı. Daha yeşil bir Türkiye için kampanya başlatan Bambum, 100 bin fidan dağıtımında bulunuyor. Türkiye’nin 81 ilinde bulunan 500’ü aşkın bayisinde ücretsiz bir şekilde temin edilecek fidanlarla, Türkiye’nin ormanlık alanları yeniden yaşam bulmaya hazırlanıyor.
Yüreğimizi yakan orman yangınlarına karşı kayıtsız kalmayan Bambum, başlattığı 100 bin fidan kampanyası ile Türkiye’nin yaralarını sarmayı hedefliyor. Türkiye’nin 81 ilinde 500’ü aşkın bayisinde ücretsiz olarak temin edilecek fidanlar, yeşil bir Türkiye için yardımseverleri bekliyor.
 

YORUM EKLE