Bu Hafta Sonu 14 Büyükşehir ve Zonguldak’ta Sokağa Çıkma Yasağı Devam Edecek...

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu sokağa çıkma yasağına ilişkin genelge yayınladı.

Bu Hafta Sonu 14 Büyükşehir ve Zonguldak’ta Sokağa Çıkma Yasağı Devam Edecek...

İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısının ardından açıklanması beklenen ancak konuya dair açıklama yapılmamasının ardından İçişleri Bakanlığı, bu hafta sonu da sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre “14 büyükşehir ve Zonguldak’ta 29 Mayıs saat 24.00 ile 31 Mayıs saat 24.00 arasında vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları kısıtlanacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Sokağa çıkma kısıtlaması önecesinde 29 Mayıs Cuma günü market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler saat 23.00’e kadar faaliyetlerine devam edecek.

Kısıtlamanın olduğu 30 Mayıs Cumartesi, market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri, fırın ve unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile tatlı üretiminin yapıldığı iş yerleri açık olacak.

Genelgeye göre, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşları, eczaneler, veteriner klinikleri ve hayvan hastaneleri açık olacak.

BAYRAMDAN ÖNCE 15 İLDE YASAK UYGULANMIŞTI
İçişleri Bakanlığı'nın yayınlayacağı genelgeyle Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak'ta hafta sonu uygulanmıştı.
 

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2020, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER