camiler açılıyor

Camilerin ibadete açılacağı tarih belli oldu. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs nedeniyle ibadete kapatılan camilerin 12 Haziran'da açılacağını duyurdu.

camiler açılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş  canlı yayında  camilerin açılacağı tarihi açıklayıp vatandaşlara müjdeli haberi verdi.  Erbaş "12 Haziran'da camilerimizin avlularında namaz kılmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.  Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, hayatın diğer alanlarında olduğu gibi camilerde normalleşme de Koronavirüs Bilim Kurulu’nun vize vereceği bir takvim içinde uygulamaya sokulacak.

BAYRAM NAMAZI YOK
Camilerin açılmasıyla birlikte geçerli olacak tedbirlerin yer alacağı plan yayımlanacak. Plan cami cemaatlerine yol göstermek amacını taşıyacak. İlk etapta toplu namazların katılımın nispeten az olduğu vakit namazları ile sınırlı kalacağı dile getiriliyor. Şu anki şartlara göre bayram namazının camilerde kılınmasının mümkün görülmediği ifade ediliyor.

CEMAAT KENDİ SECCADESİNİ GETİRECEK
Camilerin açılması durumunda cemaatin kendi seccadelerini beraberinde getirmesi önerilecek.

2 METRE SOSYAL MESAFE KURALI
Yaklaşık 10 metrekareye bir kişi gelecek şekilde camiye girişlere izin verileceği ve iki metre sosyal mesafe kuralına dikkat edileceği ifade ediliyor. Her cami girişinde dezenfektan bulundurulacak.

MASKE ZORUNLU
Camide ibadet etmek isteyenler maske takmak zorunda olacak. Olası bir enfeksiyon durumunda geriye dönük bir takip gerçekleşebilmesi için camiye gelenlerin ismi ve iletişim bilgileri kayıt altında tutulacağı ifade ediliyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2020, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER