Sigarada Vergi Artırıldı! Sigara Fiyatlarına Zam Yolda Mı?

Sigarada ÖTV oranı yüzde 17,2 arttı. Asgari maktu vergi tutarı 7,79 TL'den 9,13 TL'ye çıktı. Cumhurbaşkanlığının konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sigarada Vergi Artırıldı! Sigara Fiyatlarına Zam Yolda Mı?

Sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı artırıldı. Cumhurbaşkanlığının konu ile ilgili kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, sigaranın asgari maktu vergi tutarı yüzde 17,2 artışla 0,3899 TL’den 0,4569 TL’ye yükseltildi. Böylece bir paket sigaradan alınan maktu vergi tutarı 7,79 TL’den 9,13 TL’ye çıktı.

SİGARA FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Sigara fiyatlarına yapılacak zam 2020 yılının başında Cumhurbaşkanı kararı ile Temmuz ayına ertelenmişti. Karar Resmi Gazete'de yayımlanmış ve sigaradaki enflasyon oranındaki otomatik vergi artışı bu yıl ocak-haziran döneminde uygulanmamıştı.

Resmi Gazete'de yer alan sigara zammı kararına ilişkin ÖTV kanununun 12. maddesinin 3. fıkrası hükmünün, ÖTV (III) sayılı listenin; içecekler, alkol ve tütün ürünlerinden alınacak maktu ÖTV tutar ve oranlarını belirleyen (A) ve (B) cetvellerinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmayacağı belirtilmişti

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2020, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER