"15 DERECE BİRDEN DÜŞEBİLİR"

"15 DERECE BİRDEN DÜŞEBİLİR"

Meteorolojiden yapılan açıklamada, hafta sonu hava sıcaklıklarının 4 derece kadar artacağı ifade edilirken, önümüzdeki günler için ise soğuk hava uyarısı geldi. Uzmanlar, perşembe gününe kadar havaların sıcak geçeceğini belirtirken, sonrasında ise soğuk havaların etkili olacağını söyledi. Ani sıcaklık düşüşü için uyarı gelirken, özellikle gecelerin soğuk olacağı ve çok üşüteceği aktarıldı

Hava durumuna ilişkin açıklamalar peş peşe geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 Mayıs Cumartesi günü ve hafta sonu, hava sıcaklıklarının artışa geçeceğini duyurdu. Öte yandan yine MGM ve uzmanlar, önümüzdeki hafta perşembe (19 Mayıs) gününe kadar havaların sıcak geçeceğini ancak daha sonra ise soğukların etkili olacağını ifade etti. İşte yurtta beklenen hava durumu olayları...

BAZI İLLER İÇİN YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Burdur, Antalya'nın iç batı ilçeleri, Kars, Ardahan, Hatay, G. Antep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI ARTACAK

İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

"GECELER ÇOK ÜŞÜTECEK"

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yanı sıra uzmanlar da önümüzdeki günlerde beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özellikle sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkat çeken meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, önümüzdeki hafta etkili olması beklenen soğuk havaya dikkat çekerek şunları söyledi:

Perşembe gününe kadar sıcak gidecek ve bize tişört giydirecek olan havalar 19 Mayıs itibariyle bozuluyor. Perşembe gününden itibaren tekrar kalın giyisilere başvuracağız. Özellikle geceler çok üşütecek. Ancak, soğuklar sadece 2 gün etkili. Isı değişimine karşı dikkatli olunmalı.

"15 DERECE BİRDEN DÜŞEBİLİR"

Twitter'da hava durumu paylaşımlarıyla bilinen "havaforum" isimli sayfadan yapılan paylaşımda da "Mevsimine göre oldukça soğuk olan bir hava dalgası bize doğru yaklaşıyor. 18 Mayıs Çarşamba'dan 19 Mayıs Perşembe'ye geçişte sıcaklıklar 8 ila 15 derece birden düşebilir. İç kesimlerde zirai don riski gündeme gelebilir. Takipteyiz." dedi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER