“150 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR”

“150 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR”

Memur Sen Zonguldak İl Başkanı Kamuran Aşkar yeni atanan 15 bin öğretmen ile ilgili açıklama yaptı. Kamuran Aşkar, "hoş geldin öğretmenim" diyerek 15 bin öğretmen atamasıyla ilgili olarak 150 bin öğretmen açığı olduğunu 15 binin olumlu ancak yetersiz olduğunu belirtti.

İşte Aşkar'ın o açıklaması:
“Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olarak aramıza katılan 15 bin öğretmenimize hayırlı olsun diyor, eğitim-öğretime getirecekleri dinamizmi ve heyecanı özellikle önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Eylül ayında başlayan atama süreci bu atamalarla sonuçlanmış ve camiamız yeni arkadaşlarla daha da güçlenmiştir.  Her öğretmenimizi önemsediğimizi ve aydınlık geleceğimizin müjdecisi olarak gördüğümüzü özellikle vurgulamak istiyorum. Öğretmen arkadaşlarımıza “Hoş geldin Öğretmenim” diyorum.

 “150 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR”

Eğitimin kronik sorunlarından birisi de öğretmen yetersizliğidir. Ne yazık ki Türkiye genelinde 150 bin öğretmen açığımız bulunmaktadır. Bizce 15 bin öğretmen ataması olumlu bir gelişmedir ama yetersizdir. Bakanlığımız  öğretmen açığını yaklaşık 85 bin ücretli öğretmen çalıştırarak kapatmaya çalışmakta, sorunu geçici çözümlerle geçiştirirken daha büyük sorunlara yol açmaktadır. Ücretli öğretmenlik emek sömürücülüğünden başka bir şey değildir. Eğitim bu ülkenin en önemli sorunuysa, en başta çözülmesi gereken sorunuysa, takdir edileceği üzere eğitimin olmazsa olmazı da öğretmendir. Dolayısıyla ilk yapılması gereken öğretmen açığının tamamen çözülmesidir ve bu kapsamda devletin en kısa sürede ek atamalar yaparak 150 bin öğretmen açığını ivedilikle kapatmasıdır.

“85 BİN ÜCRETLİ ÖĞRETMENİMİZE VERDİĞİMİZ RAKAM  ASGARİ ÜCRETİN YARISI KADAR”

Türkiye’de 85 bin ücretli öğretmen çalıştırılmakta ve  bu kardeşlerimiz asgari ücretin de altında maaş almaktadır. Defalarca söyledik ki burada bir kez daha söylemek istiyorum; ücretli öğretmen anlayışı emek sömürüsünden başka bir şey değildir. Biliyorsunuz yılbaşından itibaren asgari ücret 4 bin 253 lira yapıldı ama bizim çalıştırdığımız ücretli öğretmenlerimize, 85 bin ücretli öğretmenimize verdiğimiz rakam asgari ücretin tam yarısı.  Bunun adı düpedüz emek sömürüsüdür. Biz eğitim çok önemli diyoruz, eğitime çok önem verdiğimizi söylüyoruz ama çalıştırdığımız öğretmene asgari ücretin yarısı kadar ücret veriyoruz. Dolayısıyla devletimiz hem bu açıkların bir an önce giderilmesi noktasında kalıcı çözümler üretmeli, hem de bu süreçte ücretli öğretmenlerin maaşlarını düzeltecek çalışmalar yapmalıdır.

Bizim devletimizden beklentimiz eğitim sorununu öğretmensiz, öğretmeni kadrolu-ücretli gibi adaletsiz formüllerle düşünmemesi ve gerekli adımları atmasıdır.”

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER