175 gram bonzaiyle yakalanan iki arkadaşa verilen ceza!

175 gram bonzaiyle yakalanan iki arkadaşa verilen ceza!

Zonguldak'ta, yaklaşık 175 gram bonzai ile yakalanan H.D. ve T.E.T., 12 yıl 6 ay hapis ile 25'er bin para cezasına çarptırıldı. T.E.T., cezaevinde kaldığı sürede yaptığının yanlış olduğunu ve kendisine tertemiz bir sayfa açtığını söylese de ceza almaktan kurtulamadı.
Olay, 13 Ekim 2019'da meydana geldi. Kiraladıkları araçla İstanbul'a giderek bin 500 TL karşılığında 174,4 gram sentetik uyuşturucu maddesi bonzai satın alan H.D. ve T.E.T.'nin içinde bulunduğu araç, Devrek ilçesi girişinde ki denetim noktasında durduruldu. Yapılan aramada, aracın motor bloğuna gizlenmiş uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan iki arkadaş tutuklandı. Şüpheliler hakkında, 'Uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada, H.D. ve T.E.T., Nisan 2020'de ki duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Uyuşturucuları satmadıklarını ve kullanmak için satın aldıklarını söyleyen iki arkadaş, Ekim 2020'deki davada 12 yıl 6'şar ay hapis ve 25'er bin TL para cezasına çarptırıldı. 
Mahkeme kararı, kararın sanıkların yüzüne okunmadığı gerekçesiyle Yargıtay tarafından bozuldu. H.D. ve T.E.T., bugün yeniden hakim karşısına çıktı. Sanıklardan T.E.T. pişman olduğunu söyleyerek, "Cezaevinde yaptığımın yanlış ve suç olduğunu çok iyi anladım. Denetim sürecini de tamamladım. Kendime tertemiz bir sayfa açtım." dedi. Mahkeme heyeti, önceki kararı tekrar ederek H.D. ve T.E.T.'ye 12 yıl 6'şar ay hapis ve 25'er bin TL para cezası verdi.

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER