“1.Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu”

“1.Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu”

Devrek Belediyesi’nin yaptığı yatırımlarla sporun her dalında yarışmanın mümkün olduğu Devrek’te farkındalık yaratıp sporu topluma sevdirmek, yaygınlaşmasını sağlamak, kişilerin ruh ve beden sağlığını korumasına katkı sunmak amacıyla düzenlenecek olan “1.Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu”nu için toplantı yapıldı.

Devrek Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Tuncay Ulupınar başkanlığında Belediye Toplantı Salonunda yapılan toplantıya, Devrek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cihan Durdubaş, Atletizm Zonguldak İl Temsilcisi Erol Emral, Kaymakamlık Memuru Ceyhun Budak, Belediye Başın ve Halkla İlişkiler Birim Müdür Vekili İbrahim Tığ, Lisanslı Sporcu, Antrenör Erkan Akçelik, Devrekli atletler; Emin Tatbul, Faik mekik, Serkan Albayrak ve Servet Kılınçarslan katıldı.
Toplantıda, 1.Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu”nunun tarihi 10 Nisan 2022 olarak belirlendi. 21 km’lik yarı maraton ve 10 km’lik yol koşusu
için ülke genelinden atletlerin katılması planlanırken 3 km’lik ‘Halk Koşusu’ yapılması da karara bağlandı.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, Devrek’in Safder Kartoğlu ve Mesut Özil gibi spor alanında önemli değerleri olduğunu belirterek, “Ulusal düzeyde yapacağımız bu etkinlikle ilçemizin tanıtımının yanısıra farklı yer ve bölgelerden insanlarla sportmence bir yarış içinde kültürel bağlar kurmaya çalışılacaktır. Bu amaçla yapacağımız ‘1.Ulusal Devrek Safder Kartoğlu Yarı Maratonu’na ülkemizin her yerinde faaliyet gösteren atletizm kulüplerini davet edeceğiz. Etkinliğimizin bir diğer amacı da toplumda her türlü sosyal bozukluğun artış gösterdiği bir dönemde başta gençlerimiz olmak üzere her yaştan insana her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaşması için mesaj vermek ve spor yapmaya teşvik etmektir. Devrek’te geleneksel hale getirmeyi hedeflediğimiz bu etkinliğimiz için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER