2 bin 500 engellinin atama kurası 24 Aralık'ta

2 bin 500 engellinin atama kurası 24 Aralık'ta

2 bin 500 engellinin atama kurası 24 Aralık'ta

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Genel Kurulunda, bakanlığının 2019 yılı bütçesine ilişkin yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetleri döneminde aile, çalışma ve sosyal hizmetler alanında büyük bir değişim ve dönüşüm sürecini başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti.
Engelli vatandaşların istihdamı
Engelli vatandaşlar için erişilebilirliği en temel insan hakkı olarak gördüklerini, sosyal hayata katılımlarını sağlamak üzere fiziki şartları iyileştirmeye devam ettiklerini anlatan Selçuk, "Bakanlık olarak Erişilebilirlik Destek Projeleri (ERDEP) kapsamında birçok kamu binasını erişilebilir hale getirdik. Son 8 yılda yükümlülüğü bulunan kurumlarımızdan 10 bin personelin eğitimlerini tamamladık." diye konuştu.
Son 16 yılda yaklaşık 41 bin engellinin mesleki eğitim kurslarından faydalandığını, 382 bin engelli vatandaşın ise istihdamının sağlandığını bildiren Selçuk, "2002'de kamu kurumlarında 5 bin 777 engelli memur istihdam edilirken bugün bu rakamı yaklaşık 10 kat artırarak 53 bine ulaştırdık. 24 Aralık tarihinde 2 bin 500 engelli kardeşimizin daha atama kurasını yapacağız." açıklamasında bulundu.
"Ülke olarak öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi doğum oranlarını artırarak nüfusun yaşlanmasını önlemeliyiz." ifadesini kullanan Selçuk, aynı zamanda yaşlılık evresindeki vatandaşların daha sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmeleri için yenilikçi sosyal politikalar ve hizmet modelleri geliştirmek gerektiğini dile getirdi. (AA)

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2018, 00:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER