2022 YILININ İLK İL GENEL MECLİSİ TOPLANDI!

2022 YILININ İLK İL GENEL MECLİSİ  TOPLANDI!

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 2022 yıllı Ocak ayı birinci birleşimi gerçekleştirildi. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştiren birleşim açılış ve yoklamanın ardından bir önceki birleşime ait  tutanak özeti okunarak oylandı. Meclis açılışında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli yeni yılın sağlık mutluluk huzur getirmesi dileğinde bulundu ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

15 SÖZLEŞMELİ PERSONELİ İÇİN BELLRLENECEK ÜCRET TAVANI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

Mecliste işleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 17.03.2020 tarihli ve 93127266-900-E.5436 sayılı Sözleşmeli Personel İstihdamı yazısı uyarınca, 2022 yılında da sözleşmeli personellerin çalıştırılması ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdürlüğünce yayınlanacak olan, 2022 Yılı Ocak ayı Mahalli İdare Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesinde ki ücret tavanlarını aşmamak kaydıyla, ödenecek net ücret tespit görüşülerek oy birliği ile komisyona havale edildi Buna göre 9'u mühendis ve '1'er sanat tarihçisi, veteriner, avukat ve tekniker olmak üzere toplam 15 sözleşmeli personele verilecek ücret tavanı cuma günkü komisyon raporunda belirlenecek.

KOMİSYON RAPORUNA ZAM YAPILMADI

Mecliste 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 16. maddesinde “Komisyon Raporları alenidir, çeşitli yollarla halka duyurulur ve isteyenlere İl Genel Meclisi tarafından belirlenecek bedel karşılığında verilir.” denildiğinden, İl Genel Meclisinin 2022 Yılı Komisyon raporu bedeli 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da 10 lira olarak belirlendi.

MECLİS GÖRÜNTÜLÜ VE SESLİ OLARAK KAYIT ALTINA ALINMAYA DEVAM EDİLECEK

Meclis Toplantılarının, Görüntülü Cihazla kayıt edilmesi hususunun görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

İHSAN KORKMAZ; KIRICI OLMAYA GEREK YOK

Yakalandığı Covid rahatsızlığı sebebiyle üç aydır birleşimlere katılamayan il Genel meclis üyesi İhsan Korkmaz sağlığına kavuşarak birleşimleri tekrar başladı. İhsan Korkmaz yaptığı açıklamada sağlığın her şeyden önde geldiğini ve kırıcı olmanın anlamsız olduğunu ifade ederek kendisini arayanlara ve geçmiş olsun dileyenlere teşekkür etti. Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birleşim kapandı.
 

Gündem

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER