2035 REVİZYONU TAMAM

2035  REVİZYONU TAMAM
gundemeregli.com-Ereğli ilçesi Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Özkan Özyağcı, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Revizyon İmar Planları ile ilgili AK Partili iki meclis üyesinin çekimser oy kullanmasını duyarlı bir davranış olarak nitelendirdi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Özkan Özyağcı, Temmuz ayı olağan meclisinde oylanan Revizyon İmar planı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Meclis toplantısında revizyon ile ilgili AK Partili iki meclis üyesinin çekimser oy kullandığına dikkat çeken Özyağcı, &[#]8221;Kdz. Ereğli, bizim yaşadığımız yer. Burada yaşayan arkadaşlarımız da bu konuda daha duyarlı, AK Parti´nin içinde bile daha duyarlı arkadaşlar var ki, çekimser kalabiliyorlar&[#]8221; dedi.
Revizyon İmar Planları ile Belediye Meclis Toplantısının ardından AK Parti&[#]8217;li Meclis Üyeleri Yusuf Kalay, Adem Çakır ve Esra Alpago tarafından yapılan açıklamaları değerlendiren Özyağcı, 1/1000&[#]8217;lik planların askı süresinin 3 Ağustos&[#]8217;ta sona ereceğini belirterek, &[#]8220;Kdz. Ereğli, 1/5000 ve 1/1000&[#]8217;lik planları yani Revizyon İmar Planı&[#]8217;nı 3 yıldır bekliyor. Yapılmış, iptal edilmiş, tekrar yapılmış, yine iptal edilmiş. 1/5000&[#]8217;likler gelmiş, bunlar Komisyon&[#]8217;dan ve Meclis&[#]8217;ten geçmiş. 1/1000&[#]8217;liklerin çalışması yaklaşık 20 gün sürdü. Sadece Komisyon çalışması 3 gün sürdü, bunun da ucu açıktı. Komisyon Başkanı olarak ben, toplantılara süre koymadım. Toplantılar saat 11&[#]8217;de başlıyordu, ortak karar alarak sabaha kadar çalışabilirdik. Bu planlar zaten mahalle mahalle bizim karşımıza geliyor. Bizim bunları Ahmet&[#]8217;in 5 bin metrekare yeri varmış, Mehmet&[#]8217;in bin metrekare yeri varmış şeklinde inceleme şansımız yok. Biz, ana fikirleri benimseriz. Karadeniz Ereğli&[#]8217;de yeniden yapılaşma isteyen yerler var. İlçemizde, 110 bin olan nüfusumuzun 2035 yılına kadar 210 bine çıkma durumu var. Revizyon İmar Planı&[#]8217;nın temel hedeflerinden biri de budur. Bunu da kentsel dönüşüm sonrası, az, orta ve çok yoğunluklu yerler ile sağlayacağız. Biz, Ereğli büyürken büyüyen yerlerdeki arsalar güzel kentleşsin diye planlar yaptık. Örneğin Orta Camii mevkiinde, bir müteahhit bir parseldeki evleri toplayarak güzel bir yapılaşma yapar. Yoldan biraz çeker, sosyal donatısını, park yerini, bahçesini ve havuzunu yapar, diye bunları yaptık&[#]8221; dedi.
İlçedeki müteahhitlerin revizyon planlarının hayata geçirilmesi ile kazançlı çıkacağını kaydeden Özyağcı, &[#]8221;Planlara bakılırsa, bin metrekareye kadar olan yerlerde, yapılaşmalar çok güzel olduğunda; kat serbestliği çıkıyor ortaya. Adaya tamamladığı zaman daha yüksek yerler çıkıyor. O zaman kendi park yerlerini, bahçelerini ve havuzlarını yapabiliyorlar. Kentsel dönüşüm yapıyoruz, Ereğli&[#]8217;nin çarpık yerlerini düzelteceğiz. 12 ayrı yerde 18 uygulaması yapıyoruz. 18 uygulamasını şöyle anlatabilirim; Bir masa düşünün. Bu masanın üzerinde, ama 5 metrekare ama 10 metrekare; 100 kişinin yeri var. Bunların hepsini bir araya getirip, yeşil alan, cami, okul ve trafo gibi yerleri hepsi paylaşıyor. Yani bir kişinin yerinden gitmiyor. Daha önce, bir yerden yol geçeceği zaman bir kişinin yerinden geçiyordu; artık böyle olmayacak. Akıllı müteahhitler, bu planların hayata geçmeye başlamasıyla birlikte güzel paralar kazanacaklar. bin metrekareyi adaya tamamlayan müteahhitler, iyi kazanacaklar. Planları incelerken, plan projeleri ve plan notları üzerine müzakerelerde bulunduk. Bunlar beraber incelenmek zorunda. Yani sadece haritaya bakılmamalı, plan notları mutlaka incelenmeli. Bir müteahhit, bir adada inşaat yaparken önce çevre düzenlemesi yapacak, ondan sonra planları inceleyecek&[#]8221; diye konuştu.
AK Partili Belediye Meclis üyelerinin açıklamalarına da yanıt veren Özyağcı, şunları söyledi: &[#]8220;AK Partili Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız doğru söylemiyorlar. Bunu önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde göreceğiz. Kentsel dönüşümler başladığında, bunlar zaten kendi kendini gösterecek. Biz onlarla beraber çalıştık, doğruları söylemeleri gerekir, çıkacaklar doğruları söyleyecekler. En son 1/1000&[#]8217;lik planları yaparken, AK Parti Grubu&[#]8217;ndaki arkadaşımız bize 4-5 kez teşekkür etti. Çünkü toplantıları beraber yaptık, olması gerekenleri birlikte not aldık. Düzeltilmesi gerekenlerin düzeltilip düzeltilmediklerine baktık. Tamamını birlikte elden geçirdik. Hepimiz insanız, bizlerde yanlış yapmış olabiliriz. Ama her şeye açığız. Diyoruz ki, yanlış varsa beraber düzeltelim arkadaşlar. Bundan daha güzel bir şey var mı? Biz, Ereğli&[#]8217;de iktidarız. İlçemizin revizyonunu yapıyoruz. Muhalefete diyoruz ki, gelin bunu birlikte yapalım, Ereğli&[#]8217;nin, Revizyon İmar Planından kazancının yüzde 10&[#]8217;u geçmeyeceğini söylerken amaçları ne? Yüzde 10 dedikleri ne? Neyi kıstas alarak bunu söylüyorlar? Yüzde 10 parasal değer mi? Çünkü onlar müteahhitler, yani bu işten para kazananlar. Burada önemli olan Ereğli halkının kazanması. Müteahhit de kazanacak ama Ereğli halkı da kazanacak.&[#]8221;
Kdz. Ereğli&[#]8217;nin 2035 yılına kadar imarının yapıldığını ifade eden Özyağcı, sözlerini şöyle tamamladı: &[#]8221;Revizyon İmar Planları Meclis&[#]8217;e gelmeden önce, başta Mimarlar ve Mühendisler Odası olmak üzere, sivil toplum örgütlerine bilgiler verildi, onların da katılımlarıyla geniş kapsamlı toplantılar düzenledik. Konuya duyarlı olan müteahhitler, mimarlar, mühendisler ve diğer sivil toplum örgütlerinin temsilcileri toplantılara katılarak planları incelediler. 30 bin parsel ve 360 pafta şuan askıda, insanlar, hem haritalara hem de yan notlarına bakacaklar ve eğer bir yanlışlık varsa itirazlarını yapacaklar. İtirazlar Komisyona gelecek, biz yeniden inceleyeceğiz, bizim bir hatamız varsa düzelteceğiz. Bizler, yanlıştan her zaman döneriz. Şunu açık bir şekilde ifade edebilirim ki, Ereğli&[#]8217;nin 2035 yılına kadar imarı yapılmıştır. Herkese hayırlı olsun. İnşaat sektöründeki hareketlilik hemen başlayacaktır. Şu anda sadece itirazlar karara bağlanana kadar, itiraz yapılan parsellerde inşaat yapılamaz. İtirazların dışındaki her yerde inşaatlar başlayabilir. Ereğli&[#]8217;nin önü açık, imar Komisyonu Başkanı ben olmasaydım, başka bir arkadaşım olacaktı. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Kdz. Ereğli&[#]8217;nin 2035 yılına kadar imarını yaptık. Elimizi taşın altına koyduk. İlçemizin ve halkımızın önünü açmaya çalıştık. Bakacaksınız çok kötü yapılaşmanın olduğu bir yer, yapılan yeni sitelerle oldukça güzel bir görünüme kavuşmuş, 5 metrelik yol 12 metreye çıkmış. Bunu önümüzdeki yıllarda daha net bir şekilde göreceğiz. Planların doğru yapıldığı, o zaman görülecek. Biz CHP olarak gerek ilçe örgütümüzle gerek belediye ile iç içeyiz. Her türlü etkinlikte beraberiz. İlçe başkanımızın gelmediği etkinlik var mı? Bizim belediye olarak ona katılmadığımız etkinlik var mı? CHP Zonguldak il Örgütü, ilk defa il toplantısını bir İlçede, Kdz. Ereğli&[#]8217;de yaptı. CHP olarak, Zonguldak ve tüm İlçelerinde kenetlenmiş durumdayız. Önümüzdeki seçimlerde çok daha güzel şeyler olacak. Bizler böyle birleştiğimiz sürece hiç problem yok, her şeyin üstesinden geliriz.&[#]8221;
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2012, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER