2.5 YILDIR DİLİMDE TÜY BİTTİ

2.5 YILDIR DİLİMDE TÜY BİTTİ

Kdz. Ereğli&[#]8217;nin CHP&[#]8217;li Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün kendi partisine mensup bir Milletvekili olmasına karşın, Ereğli Belediyesinin merdivenlerini 2009 yılı yerel seçimlerinden bu yana bir defa dahi çıkmamasına tepki gösterdi.

Posbıyık, Gazetemizi telefonla arayarak, bazı konularla ilgili aydınlatıcı bilgiler verdi. Muallâkta kalan bazı sorulara açıklık getirdi.

Konuşmasında, Köktürk&[#]8217;ün Milletvekili seçilmesinde eşi Neriman Posbıyık&[#]8217;ın rahatsız olmasına karşın genel seçimler öncesine canla-başla çalışmasının büyük öneminin bulunduğunu kaydeden Posbıyık,  Köktürk ve il yönetimin çoğu konuya duyarsız kaldığını ve özellikle eşi Neriman Posbıyık&[#]8217;ın Kestaneci mahallesinden CHP delegesi yapılmamasına ses çıkarmadığını vurguladı.

Posbıyık,  CHP Zonguldak il yönetiminden de dert yanarak,  &[#]8220;Ben hiçbir zaman kuru-sıkı atmam, gelişi güzel konuşmam. Her konuşmamı ölçer, tartar nokta atışı yaparım. Biz özellikle genel seçim sürecinde eşimle birlikte yoğun bir şekilde seçim çalışması yaptık.  Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün 2. sıradan Milletvekili seçilmesinin en büyük nedeni; bizim bu çalışmalarımızdır. Ben ilçe örgütü ile alakalı il yönetimine, Köktürk&[#]8217;e 2.5 yıldır dert anlatamıyorum. Artık onlarla konuşmaktan vazgeçtim.  Benim ilçe örgütü ile yada diğer konulardaki şikayetlerimi, eksik gördüğümüz noktalardaki taleplerimi duymazdan geliyorlar. İlçe örgütü ile belediye arasında yaşanan anlaşmazlıklar bu isimler tarafından gidermesi gerekirken, bu konulara da seyirci kalmayı yeğliyorlar. Ara bulma, yada yapılan haksızlığı gidermek için arabuluculuk yapmıyorlar. Ben bundan sonra düşüncelerimi basın kanalıyla açıklayacağım. Konuştuğumuz zaman, kayıtsız kalınıyor. Kendisi Ereğli Belediyesinin merdivenlerinden ne yerel seçimler sonrasında, nede genel seçimler sonrasında bizlere teşekkür etmek, ya da ziyaret etmek amacıyla çıkmamıştır. İktidar partisi Milletvekilleri bile belediyemize gelmiştir. Köktürk&[#]8217;ün kendisi Ereğli&[#]8217;ye doğru-dürüst gelmemiştir. Her şey ortadadır. Bu konuda söylediğim hiçbir söz, gelişi güzel değildir. Hepsi ölçülmüş tartılmış sözlerdir. Tesadüf değildir. Ben nokta atışı yaparım&[#]8221;  dedi.

Birilerini tenkit ederken, halkın istek ve taleplerini de dikkate aldığını kaydeden Posbıyık, sözlerini şöyle tamamladı:

&[#]8220;Partimizde ilçe başkanlığı yapmış bazı isimlerin hafta sonu gerçekleştirilecek olan tüzük kurultayı ile ilgili bazı yerel basın organlarına yaptığı açıklamaları okuyoruz. Bunlar genel merkeze de gidiyor. Bizim bu konularda gelişi-güzel konuşmadığımızın en büyük göstergesi bu açıklamalardır. Neler konuştuklarını ve neler yaptıklarını görüyorsunuz. Biz bazı yanlışları, eksikleri ifade ediyoruz.  Duyarsız kalınmasından dert yanıyoruz.  Posbıyık&[#]8217;lara yapılanları görüyorsunuz,  Biz sadece, Köktürk ve CHP il yönetimin sadece bizlere değil, partimize de zarar verdiğini söylüyoruz. Biz haksızlıklara karşı sesimizi yükseltiyoruz&[#]8220;

 

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2012, 08:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER