29 KAREDE FENER ALAYI VE CUMHURİYET

29 KAREDE FENER ALAYI VE  CUMHURİYET

gundemeregli.com- Kdz Ereğli´de  Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında binlerce kişinin katılımıyla Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı düzenlendi. 
Kdz Ereğli kaymakamlığı önderliğinde Belediye tarafından organize edilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında akşam saatlerinde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı için bağlık polis karakolu önünde toplanan binlerce  kişi ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle sloganlar atarak Atatürk anıtı önüne  kadar yürüdü.
Ereğli  Emniyet Müdürlüğü  Ekipleri tarafından geniş güvenlik tedbirleri alındı. Yürüyüş ve fener alayına Kdz Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay,Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli  İlçe  Başkanı Hayrettin Kartal, CHP üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ereğli Kaymakamı   İbrahim Çay,Cumhuriyeti coşku ile kutluyoruz birlik ve beraberlik içersinde bu bayramları kutlamanın heyecanını yaşıyoruz dedi.

Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Cumhuriyete sahip çıkan ilçelerden birinin Ereğli olduğunu belirterek kalabalığın bunun en büyük göstergesi olduğunu bayramı  çoşku ile kutlamanın inanılmaz hazını yaşadıklarını söyledi. Posbıyık, yürüyüşe katılan ve destek veren herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından saygı duruşu ve istiklal marşı binlerce kişi eşliğinde söylendi. Şarkıcı Murat Dalkılıç´ın verdiği konser sonrasın havaii fişek gösterileri ile  etkinlik sona erdi.

 

 
 
 
 
 
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2012, 08:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER